توسعه روابط انجمن اسلامی چین و جامعة المصطفی(ص)
کد خبر: 3617283
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱

توسعه روابط انجمن اسلامی چین و جامعة المصطفی(ص)

گروه بین‌الملل: حجت‌الاسلام محمدحسن مهدوی‌مهر، قائم‌مقام جامعة المصطفی(ص) العالمیه با یانگ فامینگ، رئیس انجمن اسلامی چین دیدار و در خصوص توسعه روابط و همكاری‌های دوجانبه گفت‌وگو کرد.

توسعه روابط انجمن اسلامی چین و جامعة المصطفی العالمیه
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این دیدار كه محمد‌رسول الماسیه، رایزن فرهنگی كشورمان در چین حضور داشت، یانگ فامینگ با بیان اینكه دو کشور چین و ایران بیش از 2 هزار سال سابقه روابط دارند و در گذشته جاده ابریشم روابط این دو ملت را تقویت کرده بود، گفت: در سال‌های اخیر مقامات دو ملت بر روابط تنگاتنگ در زمینه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی تأکید کرده‌اند. در چین اقوام و ادیان مختلف شامل 56 قومیت و 5 دین بزرگ وجود دارد كه از این میان 10 قومیت مسلمان هستند.
وی افزود: مسلمانان مانند سایر قومیت‌ها از حقوق یکسان برخوردارند. از سطوح پایین شوراهای روستایی و شهری تا سطوح عالی کنگره، نمایندگان مسلمان حضور دارند و می‌توانند مشکلات مردم را مطرح کنند. همچنین مناطق مسلمان‌نشین مانند سین‌کیانگ و گنسو و ... از لحاظ اقتصادی پیشرفت‌های خوبی داشته‌اند.
یانگ فامینگ در ادامه با تشریح جایگاه انجمن اسلامی چین و همچنین فعالیت مساجد در سراسر این كشور، گفت: این انجمن ایران و سازمان‌های ایرانی روابط صمیمانه‌ای برقرار كرده است. همچنین در سال 2004 به شورای صلح ادیان ملحق شدیم و در سال 2006 شورای صلح ادیان در چین را تأسیس کردیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش تأكید كرد: تلاش اصلی انجمن اسلامی چین تقویت روابط چین با جهان و ارتباطات مسلمانان چین با مسلمانان جهان است تا سوء تفاهم‌ها نسبت به اسلام از بین برود.
در ادامه مهدوی‌مهر، قائم‌مقام رئیس جامعه المصطفی گفت: فعالیت‌های انجمن اسلامی چین با برنامه‌ها و فعالیت‌های جامعه المصطفی در سطح جهان منطبق است.
وی افزود: سابقه ارتباطات ایران و چین بسیار طولانی و به هزاران سال پیش بازمی‌گردد. جاده ابریشم سند ثبت‌شده مراودات و تمدن‌های دو کشور بوده است. اما موضوع علم و دانش و تمدن در چین، سندی مهم‌تر از جاده ابریشم دارد و آن فرمایش رسول اکرم(ص) به اصحاب خود است که «اطلبوا العلم ولو بالصین». اگر چین دارای تمدن علمی در ان دوره نبود پیامبر(ص) مسلمانان را به رفتن به جای دیگر تشویق می‌کرد.
مهدوی‌مهر در ادامه سخنانش با اظهار اینكه ایران به عنوان یک تمدن بزرگ رابطه با اهمیتی با تمدن چین داشته است، گفت: موضوع فرهنگ نیز برای ایران در خصوص چین که رابطه طولانی تاریخی دارند مهم بوده است؛ بنابراین در پروژه بزرگ یک جاده و یک کمربند، خود را با چین در یک عرصه ارزیابی و احساس می‌کنیم كه می‌توانیم در موفقیت این طرح با چین همکاری کنیم.
قائم‌مقام جامعه المصطفی در ادامه بیان كرد: ما به عنوان یک دانشگاه بزرگ در جهان آمادگی داریم ارتباطات خود را با انجمن اسلامی چین ارتقا دهیم. تفاهمنامه‌ای که پیش از این بین انجمن اسلامی چین و دانشگاه جامعة المصطفی(ص) امضا شده بود، می‌تواند مبنای گسترش فعالیت‌ها قرار گیرد.
captcha