کد خبر: 3625853
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۰
صالحی‌امیری خبر داد:

واسپاری نمایشگاه قرآن به اتحادیه مؤسسات قرآنی

گروه ادب: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از واسپاری برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن به اتحادیه مؤسسات قرآنی در سال آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه سه‌شنبه 10 مردادماه در آئین تجلیل از نهادها، سازمان‌ها و تشکل‌های نشر برگزاری سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که در هتل ارم برگزار شد، گفت: 72 دستگاه، نهاد و سازمان در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران مشارکت داشتند و بدون مشارکت آنها برگزاری چنین نمایشگاهی در این ابعاد و گستره امکان‌پذیر نبود. نمایشگاه کتاب تهران اعتبار جمهوری اسلامی در منطقه و سطح جهان بود و نمایشگاه بی‌نظیری در مقایسه با کشورهای منطقه است.
وی افزود: در گذشته نیز در شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه کتاب تهران حضور داشتم و به‌سختی کار برگزاری نمایشگاه کتاب تهران واقف هستم. با توجه به اینکه در شرایطی قرار داریم که این نمایشگاه برای دومین دوره در شهر آفتاب برگزار می‌شود، برای ثبات آن باید تلاش بیشتری کرد که در نمایشگاه‌های برگزار شده شاهد زحمات نهاد و سازمان‌های مختلف به ویژه تلاش‌های صادقانه شهرداری تهران بودیم.
صالحی‌امیری در ادامه عنوان کرد: شهر آفتاب متعلق به همه ملت است و به تدریج باید همه نمایشگاه‌های تهران در این مکان برگزار شود. هر مجموعه نوسازی دارای نواقصی است که امیدواریم در آینده با همکاری بانک شهر این نواقص و مشکلات رفع شود و در سال 97 شاهد برگزاری نمایشگاهی در تراز انقلاب اسلامی باشیم.
وی تصریح کرد: ما نباید فراموش کنیم که سیاست قطعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذاری همه امور اجرایی نمایشگاه کتاب تهران به صنف نشر است و در این راستا حمایت و نظارت را بر عهده خواهد داشت. در این زمینه نمایشگاه بین‌المللی قرآن نیز به اتحادیه مؤسسات قرآنی واگذار خواهد شد و در همه استان‌ها نیز همانند برگزاری نمایشگاه کتاب استانی، شاهد برگزاری نمایشگاه قرآن خواهیم بود.
وی هدف از واگذاری نمایشگاه‌های کتاب و قرآن را تقویت صنوف عنوان کرد و گفت: صنوف نسبت به حوزه خود دلسوزتر و کارشناس‌تر هستند؛ از این رو همه امور اجرایی نمایشگاه‌ها باید در اختیار صنوف قرار گیرد. بارها بر این موضوع تأکید کرده‌ام که برنامه‌های وزارت ارشاد باید با جهت‌گیری واگذاری امور اجرایی باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: طی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران همه تلاش‌ها بر این بود که بزرگترین رویداد فرهنگی کشور رنگ سیاسی نگیرد و در این زمینه شاهد نتایج مطلوبی بودیم.
وی در ادامه به بحث یارانه اشاره کرد و گفت: باید مجموعه یارانه‌ها در راستای حمایت از نشر بوده و با کمک ناشران ساماندهی و بازمهندسی شود.  در این زمینه خانه کتاب جهت‌گیری خوبی داشته و با برگزاری طرح‌های مختلف، گام‌های مثبتی در این زمینه برداشته است.
صالحی‌امیری گفت: شایسته کشورمان نیست که 9 هزار لوازم آرایشی فروشی در کشور وجود داشته باشد در حالی که کمتر از 3 هزار  کتابفروشی وجود دارد، باید در هر کوی و برزنی کتابفروشی در دسترس همگان قرار گیرد.
وی در پایان یادآور شد: نمایشگاه کتاب تهران مرکز دیپلماسی فرهنگی در جهان است، اینکه مهمان ویژه و شهر ویژه در این نمایشگاه حضور می‌یابد، با این هدف است که عنوان شود، ایران به عنوان مهد تمدن در جهان بوده و اندیشه می‌تواند از این سرزمین صادر شود.
سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد در بخش دیگری از این آئین گفت: نمایشگاه کتاب تهران به عنوان بزرگترین اتفاق فرهنگی کشور دارای اهمیت بوده و هست و 30 دوره آن برگزار شده و در این راستا، تشکل‌ها نقش مصاعفی داشته‌اند تا این اتفاق به سامان برسد.
وی افزود: امسال، نمایشگاه کتاب تهران به نوعی به بلوغ تفویضی خواهد رسید و در این زمینه قدم‌های رو به جلویی برداشته شده و امیدواریم نمایشگاه سی و یکم با حضور کامل و اختیارات همه‌جانبه‌تر اهالی نشر همراه باشد. در کنار این مسئله مهم، نمایشگاه کتاب تهران همزمان با انتخابات مهم در کشور بود که تلاش شد این اتفاق فرهنگی با حواشی سیاسی مخلوط نشود و این یکی از دغدغه‌های جدی سیاست‌گذاران نمایشگاه بود.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه عنوان کرد: ما بر این موضوع اعتقاد داشتیم و داریم که فضای فرهنگی نمایشگاه برای همه مردم و سلایق است؛ از این رو همه سلایق باید در فضای نمایشگاه احساس آرامش کنند.
وی تصریح کرد: یکی از مباحث مهم در نمایشگاه کتاب تهران حوزه امنیت نمایشگاه بود، اتفاقی که در مجلس شورای اسلامی رخ داد، احتمالاتی مبنی بر وقوع چنین حادثه‌ای در نمایشگاه کتاب نیز مطرح بود که در حوزه امنیت و ایمنی تلاش شد، بدون اینکه فضا، امنیتی دیده شود، امنیت و ایمنی نمایشگاه حفظ شود.
امیرمسعود شهرام‌نیا، مدیر عامل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران نیز در این مراسم گزارشی از فعالیت‌های بخش‌های مختلف نمایشگاه ارائه کرد و گفت: برگزاری این نمایشگاه کار یک گروه، مجموعه یا وزارتخانه نیست، بلکه همه صنوف و دست‌اندر کاران صنعت نشر در کنار نهادها و سازمان‌های دولتی و عمومی حضور داشتند و سبب شدند این رویداد بزرگ فرهنگی رقم بخورد.
وی افزود: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران طی 30 دوره برگزاری فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشته است، اما تجربه اندکی که در زمینه حضور در شهر آفتاب داشتیم، با مشکلاتی همراه بود و نیاز به زمان داشتیم تا این مشکلات برطرف شود و شرایط مطلوب‌تری را شاهد باشیم.
captcha