به گزارش ایکنا؛ در آستانه هفته مشارکت و تشکلهای اجتماعی، کمال اکبری، معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور، امروز سهشنبه، 16 مردادماه طی نشستی خبری به تبیین سیاستها، اولویتها و برنامههای سازمان امور اجتماعی کشور پرداخت.
در این نشست اکبری، مشارکت اجتماعی را یکی از محوریترین نیازهای جامعه دانست و تصریح کرد: توسعه اجتماعی مستلزم مشارکتهای اجتماعی است و سازمانهای مردم نهاد بهترین قالب توسعه اجتماعی هستند.
وی با اشاره به اینکه سازمانهای مردمنهاد بدون داشتن تقاضاهای مالی حضور داوطلبانه در جامعه دارند، گفت: 14 هزار سازمان مردمنهاد در کشور داریم که 84 درصد آنها فعال هستند و وزارت کشور به دلیل مسئولیت خود در راستای ساماندادن به این سازمانها و تسهیل صدور پروانه فعالیت آنها تلاش میکند.
پیشنویس لایحه قانون سازمانهای مردم نهاد به دولت ارائه شد
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه به بیان اهم فعالیتهای این معاونت پرداخت و گفت: یکی از مطالبات سازمانهای مردمنهاد داشتن یک قانون قوی بود که بر همین اساس پیشنویس لایحه قانون سازمانهای مردمنهاد با کمک خود این سازمانهای تهیه و به هیئت دولت ارائه شده است و امیدواریم به زودی به مجلس ارائه و تصویب شود.
سازمانهای مردمنهاد بر تأمین حقوق شهروندی نظارت میکنند
وی یکی از مهمترین کارهایی که از اوایل امسال انجام شده و بنا است که توسعه پیدا کند حضور سازمانهای مردم نهاد در تأمین حقوق شهروندی اعلام و اظهار کرد: بر اساس توافقنامهای که سازمان امور اجتماعی با اداره استخدامی کشور انجام داده، سازمانهای مردمنهاد برای نظارت بر چگونگی تأمین حقوق شهروندی در نظام اداری کشور فعالیت میکنند و شیوهنامه اجرایی این طرح ابلاغ شده است. در استانها قرار است کارگروههای این فعالیت شکل بگیرند و شیوه کار به این صورت است که در سطح ملی چهار سازمان مردمنهاد و در استانها دو سازمان مردمنهاد به انتخاب خود این سازمانها مشارکت کنند.
انتخابات نمایندگان سازمانهای مردمنهاد اواخر سال انجام خواهد شد
اکبری ادامه داد: انتخابات نمایندگان سازمانهای مردمنهاد اواخر سال انجام خواهد شد و در این انتخابات نمایندگان سازمانهای مردمنهاد در هیئتهای نظارت و کارگروههای تأمین حقوق شهروندی انتخاب میشوند.
وی از دیگر اقدامات مهم این معاونت را تلاش برای حضور سازمانهای مردمنهاد در مداخلات اجتماعی دانست و گفت: باید در حوزه مسائل اجتماعی و نشاط اجتماعی این سازمانها فعال باشند بر همین اساس سال گذشته از 600 پروژه کاهش و کنترل آسیبهای اجتماعی سازمانهای مردم نهاد حمایت کردیم. البته ما هیچ بودجه کمکی برای این سازمانها نداریم و کمکها در قالب توافقنامهها و همکاریها صورت میگیرد.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور آموزش و توانمندسازی سازمانهای مردمنهاد را از دیگر اقدامات مهم برشمرد و گفت: بیش از سه هزار سازمان تحت آموزش و توانمندسازی قرار گرفتند و امیدواریم امسال هم این آموزشها ادامه یافته و این سازمانها از ابتدای تأسیس آموزشهای لازم را دریافت کنند و حتی سازمان مردمنهادی برای انجام این آموزشها ایجاد شود.
سازمانهای مردم نهاد در سطح بینالمللی فعال شوند
وی یکی از محورهای کاری امسال را با توجه به ضرورت حضور سازمانهای مردمنهاد در امور بینالمللی، تلاش برای تحقق این امر دانست و گفت: حضور سازمانهای مردمنهاد در امور بینالمللی باید در قالب انجمنهای بینالمللی و دوستی صورت گیرد و امیدواریم شاهد حضور سازمانهای بینالمللی در ایران به میزبانی سازمانهای مردم نهاد ایرانی باشیم. البته در این زمینه وزارت امور خارجه نیز با ما همکاری میکند.
اکبری به فعالیت 800 سازمان مردمنهاد در حوزه محیط زیست نیز اشاره و خاطرنشان کرد: این سازمانها میتوانند معرف تمدن کهن ایرانی و عاملی برای جذب گردشگر باشند. در حال حاضر نیز 60 سازمان مردمنهاد ایرانی موفق به کسب مقام مشورتی بینالمللی در سازمان ملل شدهاند و امیدواریم سازمانهای مردمنهاد ما در عرصه داخلی و بینالمللی اثرگذار باشند.
یک میلیون نفر از مردم کشورمان عضو سازمانهای مردمنهاد هستند
وی با اعلام این مطلب که در حال حاضر یک میلیون نفر از مردم کشورمان عضو سازمانهای مردمنهاد هستند، از سازمانهای مردمنهاد خواست توجه خود را به حوزه اجتماعی و مشکلات این حوزه بیشتر کنند و به سیستم اجرایی و مدیریت این معاونت کمک کنند که بتوانند در ارزیابی و پایش عملکرد سازمانهای مردم نهاد موفق شوند و افزود: به زودی سامانهای برای ارزیابی و رتبهبندی سازمانهای مردم نهاد ایجاد میکنیم.
اکبری همچنین از مردم خواست با سازمانهای مردمنهاد همکاری بیشتری داشته باشند و سازمانهای مردمنهاد هم اعضای خود را گسترش دهند.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا حمایت مالی از سازمانهای مردمنهاد صورت نمیگیرد، گفت: در بودجه سال بعد پیشنهادی به عنوان بودجه کمک به سازمانهای مردمنهاد ارائه خواهیم کرد.
اکبری یکی از مشکلات موجود در حوزه سازمانهای مردمنهاد را وجود سازمانهای متعدد برای صدور مجوز اعلام کرد و گفت: در قانون جدید قرار است این مسئولیت به وزارت کشور واگذار شود و سایر سازمانها به عنوان همکار در این روند حضور داشته باشند.
حمایت میکنیم اما خط قرمز وجود دارد
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا که پرسید چه کسی باید از سازمانهای مردمنهادی که به دلیل بیان واقعیتهای جامعه از سوی برخی نهادها تهدید و یا حتی از فعالیت آنها جلوگیری میشود، حمایت کند؟ گفت: هر سازمان مردمنهادی که براساس قانون شکل گرفته و فعالیت میکند ما با قدرت از آن حمایت میکنیم و میگوییم که اگر مشکلی پیش آمد به ما اعلام کنند تا از آنها حمایت کنیم. البته خط قرمزهایی وجود دارد. سازمانهای مردمنهاد نباید به عنوان ابزار سیاسی قرار گیرند و قرار نیست در حوزه سیاسی ورود کنند که متأسفانه برخی مواقع از این اتفاقات رخ میدهد و در قانون جدید هم این حمایت دیده شده است البته خودشان هم نباید مشکلات قانونی داشته باشند و فقط در حوزهای که مجوز آن را گرفتهاند باید فعالیت کنند.
وی تصریح کرد: در حوزه بیان آمارها هم هر سازمان مردمنهادی که براساس مستندات و به صورت دقیق آمارها و مباحث را در حوزه عمومی جامعه ارائه کند چه موضوعی باشد که دولت خوشش بیاید و چه خوشش نیاید ما حمایت میکنیم.
اکبری با اعلام اینکه به زودی شیوه نامه جدید خانه سازمانهای مردم نهاد ارائه و با شفافیت رتبهبندی سازمانها انجام و اعلام میشود، گفت: مجمع گفتوگو با ثمنها که در آن مسئولان ثمنها با مسئولان دولتی نشسته و مسائل را مطرح میکنند برای اولین بار در نمونه کوچک برگزار و به عنوان مدل کوچک موفق بود که امیدواریم به یک دستورالعمل اجرایی در این زمینه برسیم. گفتوگو بین مسئولان و ثمنها حتی موجب پاسخگویی به سؤالهای کف جامعه خواهد شد.
انتهای پیام