کد خبر: 3796136
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۹
خطیب جمعه تهران:

ضعف ایمان ریشه مشکلات اقتصادی است/ ابتنای بر دین؛ علت بالندگی انقلاب بعد از چهار دهه

گروه سیاسی ــ حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه هرجا مشکل اقتصادی وجود دارد ناشی از ضعف ایمان است، گفت: علم و دین دو بالی است که انسان را بالا می‌برد.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، امروز 17 اسفندماه در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، ضمن توصیه همگان به رعایت تقوای الهی و پرهیز از معصیت، به مناسبت‌های ماه رجب اشاره و درباره استفاده از فرصت این ماه نکاتی را مطرح کرد.

وی با اشاره به وضعیت معیشتی مردم و اینکه حقوق‌ها با درآمدها تناسبی ندارد، تأکید کرد: قیام همه‌جانبه ای داشته باشیم و از حال همسایگان خود خبر بگیریم؛ انفاق، اطعام و ایجاد کار بهترین معامله با خدا و تقوای عملی است.

امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به بیانیه گام دوم که از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام شده، اظهار کرد: در این بیانیه به شبهات پاسخ داده شده و راهکار ارائه شده است؛ بیانیه گام دوم یک منشور و تصویر کلی از نظام دینی است که وارد دهه پنجم شده و در آن بر روی برجستگی‌ها و نقاط ضعف مطالعه شده است.

صدیقی تبیین ارتباط آینده انقلاب با گذشته، تکیه بر جوانان، اظهار امید به این نسل و اظهار عاطفه به جوانان را از ویژگی‌های این بیانیه بیان کرد و افزود: ما دل به رهبر حکیم انقلاب داده‌ایم و به جز امام زمان(عج) نظیری در این عصر برای ایشان نمی‌توانید پیدا کنید و این بیانیه و سخنرانی‌ها از جای دیگر می‌جوشد و یک اکسیر است.

خطیب جمعه تهران در ادامه به بحث حفظ اصول و شعارهای انقلاب بعد از چهار دهه اشاره کرد و با مقایسه انقلاب اسلامی با انقلاب‎های بزرگ دنیا، تصریح کرد: انقلابی که در رأس آن یک فقیه جامع الشرایط وجود دارد، خدایی است نه بشری لذا دل‌های پاک آن را حفظ می‌کنند و تا کنون شعارهای انقلاب، پرچم و پرچمدار همانی است که روز اول بوده است، چون حقیقت امام(ره) و رهبری حقیقت خود قرآن است.

وی با بیان اینکه در بیانیه گام دوم علت بالندگی انقلاب، ابتنای آن بر دین بیان شده، گفت: دعوت‌های اسلام بر اساس فطرت بشر است. خدا دل جوانان را به حضرت آقا عاشق کرده است و من از نزدیک در شهرهای مختلف از نزدیک آن را لمس کرده‌ام؛ جوانان امروز کانون دین را رونق داده‌اند.

صدیقی با اشاره به آغاز حرکت کاروان‎های راهیان نور و ضمن درخواست از مسئولان برای حمایت از این حرکت ارزشمند، اظها کرد: جوانان از این ظرفیت عظیم غفلت نکنند؛ در مشهد شهدا، پیام مقاومت، صبر و شجاعت و جرئت به عینه مشاهده می‌شود.

امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: براساس بیانیه گام دوم باید ریشه‌های عزت، استقلال و عظمت کشور بازخوانی شود و بر روی آن با روشی جدید و با عشق، شور و شعور کار کنیم. این بیانیه از هجوم می‌گوید و تأکید می‎کند بیرون از مرزها در انتظار فرهنگ زندگی، آرامش، عزت، امانت و صداقت شما هستند. شما انقلاب خود را صادر کردید و حضور فیزیکی در بیرون مرزها و جبهه مقاومت شاهد صدق آن هستند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم بحث علم و پژوهش را مورد تأکید قرار داده‎اند، گفت: تضییع عمر جوانان، خسارت است و نباید برای مدرک و نمره درس بخوانند، بلکه باید عالم شوند و مهارت کسب کنند.

خطیب جمعه تهران در این بخش از سخنان خود اشاره‌ای به بحث برجام داشت و با بیان اینکه صنعت هسته‌ای محدود شد ولی سفره‎ها توسعه نیافت، گفت: بر خلاف وعده‌ها، هر دو خسارت شد ولی علم آن موجود است و ما شهید داده‌ایم و خون شهدا این صنعت را بیمه کرده است؛ این علمی که در راه آن خون داده شده، ادامه می یابد. علم است که دنیای غرب را برای استعمار مجهز کرده و ما باید این درنده‌ها را خلع سلاح کنیم و این غارت‌گران را از مسندی که با علم دارند، با علم پایین بکشیم.

وی مسئله دیگر در بیانیه دوم را معنویت ذکر کرد و با بیان اینکه مبنای هر رشدی خداست، گفت: هرجا معنویت رفت، رشوه، دزدی و رکود آمد و ما هر جا مشکل اقتصادی داریم، برای ضعف ایمان است؛ علم و دین دو بالی است که انسان را بالا می‎برد.

امام جمعه موقت تهران در پایان به قرار گرفتن سه مسئله خودسازی، جامعه‎پردازی و تمدن‎سازی در کنار هم در این بیانیه اشاره و اظهار امیدواری کرد که منشأ تحول، جهش دید و بازسازی انقلاب شود.

براساس گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام صدیقی در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران گفت: پاکی سنخیت با صفات الهی است و از صفات الهی طاهر است. باید در وجود بنده خدا، صفات پرودگار دیده شود؛ خداوند مؤمن است به معانی مختلف؛ اولاً خودش را قبول دارد و ما باید از نور خدا بهره بگیریم و خدا را در همه آثار و آیات الهی شهود کنیم تا همه تردیدها و ابهامات از کانون قلب ما زدوده شود.

وی افزود: دوما ًخدا موجد امنیت اسست و مؤمن باید آینه این صفت الهی باشد؛ زبان ما باید ایجاد امن کند و دست ما باید پاک باشد. حیف نیست زبان مجرای یاد خدا نباشد؛ زبان را به ذکر خدا عادت دهیم و دعوت بندگان به خیر و صلاح، ذکرالله است.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه مجالس تعلیم و تعلم، بهشت است، گفت: مجالسی که در آن توحید خدا مطرح می‌شود، بهشت است و خدا منت نهاده و این کانونهای نور را در معرض استفاده ما به ویژه جوانان قرار داده است.

صدیقی با بیان اینکه اعتکاف بهشت و نمونه قشنگی برای جامعه دینی است که می‎شود همه با امکانات کم، صاحب زندگی با عزت شد، گفت: اعتکاف از مجالس ذکر است.

امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به ایام نام نویسی برای کانونهای پرورش نیروهای دفاعی، تبیینی، اعتقادی، اخلاقی و سربازان و افسران امام زمان(عج) یعنی حوزه‌های علمیه، اظهار کرد: این «هل من ناصر ینصرنی» حوزه‌ها برای مقابله با هجمه‎های همه جانبه دشمن است؛ باید جبهه‌ها را همچون دفاع مقدس پر کنیم.

وی با اشاره به آیه «وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُون» گفت: بر اساس این آیه برخی می گویند داشتن نیروهای علمی و فقاهتی مقدم بر رزمندگان است؛ رزمنده‌ای که تربیت مکتب نیست به درجات عالی شهادت نمی‌رسد. مردم مکلف هستند که فرزندان خود را وقف دین کنند.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه اگر حوزه‌ها کساد شود، دین کساد می‌شود، تصریح کرد: دشمنان برای از بین رفتن معنویت، اخلاق، عفت، حجاب و همه ارزش‌ها در شبکه‌های اجتماعی و ماهواره و بدتر از همه از طریق نفوذ در عرصه‌های فرهنگی از جمله دانشگاه‌ها، سینما و هنر، رسانه‌ها، آموزش و پرورش و ..تلاش می‌کنند و به احکام اسلام می‌تازند و جریانات فمنیستی را مطرح می کنند و ما باید در این جنگ فرهنگی که جنگ علم علیه جهالت است حضور یابیم.

وی با تبریک میلاد امام باقر(ع)، تصریح کرد: امام(ره) در وصیتنامه خود می فرمایند که ما مفتخریم که این امام همام را داریم که در تاریخ بی‎نظیر است. از طرفی ماه رجب نهر بهشت است و کسانی که در خود غبار سراغ دارند، در این نهر شست و شو کنند.

امام جمعه موقت تهران همچنین در بخش پایانی خطبه اول و در ادامه مباحث خود در باب آیه «ایاک نعبد و ایاک نستعین»، تصریح کرد: توسل به ائمه و شفاعت از پیامیر(ص) و اولیا، نه تنها منافاتی با این آیه ندارد، بلکه عین توحید است؛ مجاری استعانت از خدا استعانت از اسماءالله است.

انتهای پیام

captcha