به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیین اختتامیه دومین جشنواره قرآنی تربیت و تعالی ویژه پرسنل و کارکنان شهرداری و خانوادههای آنها و همچنین اختتامیه جشنواره «روی خط انقلاب»، شامگاه، 11 اسفندماه با حضور سید جعفر تشکری هاشمی، معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، نویدرضا خدیوی، مدیرکل رفاه شهرداری، حجتالاسلام صادقزاده، رئیس مرکز فعالیت های دینی شهرداری و سایر مسئولان و شهردار مناطق دیگر شهر تهران در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن توسط مجید احمدی، قاری ممتاز کشورمان آغاز شد و در ادامه سرود جمهوری اسلامی پخش شد و سپس غلامرضا احمدی به اجرای برنامه پرداخت.
در ادامه مرتضی طاهری از ذاکرین اهلبیت(ع) به مدیحهسرایی و ذکر مصیبت حضرت فاطمه الزهرا(س) پرداخت. بخش دیگر این برنامه اجرای و همخوانی گروه تواشیح اسوه بود که دو قطعه با موضوعات حضرت زهرا(س) و 101 اسم خداوند سبحان را اجرا کردند.
سخنران نخستین این مراسم خدیوی، مدیرکل رفاه شهرداری بود. وی ضمن خیر مقدم به حاضران و عرض تسلیت ایام شهادت یگانه دخت نبی مکرم حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص)، گفت: امسال شاهد برپایی دومین دوره جشنواره قرآنی تربیت و تعالی بودیم.
وی ادامه داد: این مسابقات از آبانماه امسال فعالیتش را در گروههای سنی زیر 16 سال و بالای 16 سال در رشتههای قرائت تحقیق، ترتیل، حفظ کل و اجزاء، اذان و همچنین نهجالبلاغه و شعر و مسابقه پیامکی در دو بخش شفاهی و کتبی انجام گرفت.
مدیرکل رفاه شهرداری با اشاره به همزمانی مراسم تجلیل از برگزیدگان جشنواره «روی خط انقلاب»، بیان کرد: این جشنواره طی ایام دهه فجر ویژه پرسنل شهرداری تهران برگزار شد که طی اختتامیه جشنواره قرآنی تربیت و تعالی از برگزیدگان آن نیز تجلیل به عمل میآید.
خدیوی با اشاره به جشنوارههایی که طی امسال به همت اداره کلرفاه انجام گرفته است، تصریح کرد: برپایی سوگواره عاشورا در ایام محرم، جشنواره روی خط انقلاب با دریافت 75 هزار پیامک و آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره و داوری این آثار، نگارستان بلدیه در ابتدای سال، جشنواره «ما فرزندان رمضان» در ماه مبارک رمضان از جمله این جشنوارهها بوده است.
مدیرکل رفاه شهرداری با اشاره به اینکه برنامههای فوق برحسب تدابیر شهردار تهران و ابلاغ معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران و پیگیری اداره کل رفاه، تعاون و خدمات اجتماعی انجام گرفت، بیان کرد: در بخش بانوان در دومین جشنواره قرآنی تربیت و تعالی هزار و 363 نفر و در بخش آقایان نیز دو هزار و 325 نفر شرکت کردهاند.
وی با اشاره به اینکه حجم شرکتکنندگان نشان دهنده استقبال آنها از این مسابقات است، اظهار کرد: در این دوره نیز شاهد حضور چهرههای جدید بودیم که برپایی نخستین دوره این جشنواره موجب تشویق آنها برای حضور در دومین دوره شد.
مدیرکل رفاه شهرداری تأکید کرد: این استقبال نشان دهنده این است که قرآن جایگاهش را در میان پرسنل و به ویژه خانوادههای آنها باز کرده و محفوظ است.
پخش کلیپی از روند برپایی جشنواره از دیگر بخشهای این برنامه بود. سپس حجتالاسلام صادقزاده، رئیس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری ضمن تسلیت شهادت حضرت زهرا(س)، با اشاره به برخی از ویژگیهای این بانوی بزرگوار اظهار کرد: از حضرت زهرای مرضیه(س) ولایتمدارتر نداریم که خودشان را قدای ولایت کرد.
وی ادامه داد: از دیگر ویژگیهای ایشان همسرداریشان است. اگر ذرهای از فضائل و صفات حضرت زهرا(س) در جامعه نهادینه شود آن هنگام دیگر در جامعه شاهد مشکلات خانوادگی و معضلات و آسیبهای اجتماعی چیزی به عنوان طلاق نخواهیم بود.
رئیس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری با اشاره به فراگیری آیین تربیت فرزندان از طریق حضرت زهرا(س)، تصریح کرد: امام صادق(ع) فرمودهاند «فرزندان خود را دریابید قبل از اینکه گمراهان آنها را بربایند».
وی اظهار کرد: اگر قرآن در جامعه امروز حاکم شود فساد و تباهی در آن جایی نخواهد داشت. ما از قرآن فاصله گرفتهایم و این شده موجب آسیب جامعه ما. اگر قرآنی در جامعه و کشوری حاکم شود آن جامعه و کشور بر کل جهان مسلط خواهد شد.
رئیس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری عنوان کرد: قرآن کتاب تشریع است و ما باید مراقب باشیم تا از قرآن فاصله نگیریم و همواره از آموزههای آن در زندگی بهرهمند شویم.
در ادامه تئاتری در خصوص دفاع مقدس با موضوع «مادر شهید و ستارگان درخشان» اجرا شد که نگاه حاضران در سالن را خیره کرد.
در بخش دیگر این برنامه تجلیل از عباس بابازاده، شهردار منطقه 10 به عنوان شهردار قرآنی و از شرکتکنندگان در دومین جشنواره قرآنی تربیت و تعالی بود.
حسن ختام این برنامه تجلیل از رتبههای اول رشتهها با اهدای شال ترمه مزین به نام جشنواره و لوح تقدیر و هدیه نقدی بوده است.
در مقطع زیر 16 سال (خردسالان و نوجوانان) امیرحسن خلجی در رشته اذان، محمدامین یارمحمدی در رشته حفظ قرآن زیر، سجاد نویدی در رشته حفظ، محمدحسین پایبند، فاطمه خلیلی در رشته حفظ سه جزء حائز رتبه نخست شدند.
در مقطع بزرگسالان سیده مهرآذین رفیعی در رشته شعر، علی پورحیدری در بخش خوشنویسی، منصور رنجبر و محمد آزاد در رشته حفظ کل، مصطفی فراش در رشته اذان، مهدی قربانعلی در رشته قرائت، محمد خلج رشته حفظ 25 جزء، محمدتقی میرزایی رشته حفظ 16 جزء، حمید خلیلی حفظ پنج جزء، احمد رساپور، مجتبی میثمی در رشته حفظ دو جزء، اسحاق فکوری راد در یک جزء به عنوان رتبههای اول معرفی شدند.
از حاشیههای این مسابقات تجلیل از فرزندان و همسران کارکنان توسط همسران و پدران و همچنین حضور والدین به همراه فرزندان خردسال و نوجوان بر روی استیج برای آشنایی با این خانوادههای قرآنی بوده است و طی این همایش بعضا شاهد خانوادههایی بودیم که تمامی اعضای چهار نفره شامل فرزندان حافظ قرآن و پدر و مادر قاری بوده است.
گزارش تصویری این مراسم را
اینجا ببیند.