اهل سنت در ايران

15:30 - October 07, 2007
Code de l'info: 1589345
99
اهل سنت در ايران
در ايران نيز از سال‌هاى ابتداى ظهور اسلام عده‌اى بودند كه به اين آيين الهى روى آوردند، تا امروز كه اكثريت قريب به اتفاق مردمان اين سرزمين كهن وخدا پرست، مسلمان و مؤمن به دين احمدى هستند؛ عده‌اى بر مرام تشيع و برخى نيز بر عقيده اهل سنت.
عمده مردمان مسلمان ايران زمين بر دو مذهب‌اند: اول شيعه اثنى عشرى و دوم اهل سنت. سخن در اين مجموعه از اهل سنت است؛ آنانى كه بر دو مذهب فرعى شافعى و حنفى عمل مى‌كنند.
اهل سنت شافعى پيروان «محمد بن ادريس شافعى»، سومين امام از ائمه چهارگانه اهل سنت هستند.
در ايران حدود سه ميليون نفر پيرو اين مذهب هستند كه به طور عمده در استان‌هاى آذربايجان غربى، كردستان، كرمانشاه و هرمزگان به سر مى‌برند. در اين ميان تعدادى از پيروان شافعى نيز در استان‌هاى گيلان (منطقه توالش)، بوشهر و فارس (منطقه لارستان) حضور دارند.
اما ديگر مذهب اهل سنت ايران، فرقه حنفى است كه پيروان مذهب «ابو حنيفه نعمان بن ثابت» هستند. عمده پيروان اين مذهب در استان‌هاى گلستان، خراسان رضوى، خراسان جنوبى و شمالى و سيستان و بلوچستان زندگى مى‌كنند كه آمار آنان بالغ بر دو ميليون نفر است.
اهل سنت ايران هم‌چون شيعيان داراى مساجد و محافل مذهبى خاص خود هستند و در انجام آيين‌هاى مخصوص خود كاملاً آزاد هستند.
وجود بالغ بر چهار هزار و 600 باب مسجد مخصوص شافعى‌ها و بالغ بر دو هزار و 800 باب مسجد براى حنفی‌ها و برپایى نمازهاى جمعه، جماعت، تراويح و مجالس مذهبى ديگر از اين نمونه است كه آمار آن به صورت جزئى از اين قرار است:
استان كردستان 2172 باب مسجد، آذربايجان‌غربى 1650 مسجد، كرمانشاه 248 مسجد، هرمزگان 598باب، بوشهر 73 باب، سيستان و بلوچستان 1547 باب، خراسان 681 باب مسجد و گلستان 565 باب مسجد.
--------------------
اسقف لبنانی : آيين‌های روز جهانی قدس باعث افتخار مسلمانان و مسيحيان است

" الياس رحال " اسقف مسيحيان بعلبك در شرق لبنان ،برگزاری آيين‌های روز جهانی قدس را باعث افتخار همه مسلمانان و مسيحيان دانست و گفت: ما ازاينكه مسلمانان و مسيحيان برای آزادی قدس از چنگال اسارت تلاش مشترك دارند بر خود می‌باليم.


مشاركت معتقدان به اديان الهی برای آزادی اين مكان مقدس كه با پيشنهاد حضرت امام خمينی (ره) و از حاميان واقعی ملت فلسطين و قدس شريف در روز جهانی قدس تجلی ويژه‌ای می‌يابد نشانگر اهميت جهانی است كه قدس از آن برخوردار است.

وی گفت : هنگامی كه امام خمينی ( ره) روز جهانی قدس را اعلام كردند من در كليسای ارتدوكس در فلسطين بودم و آن روز به اين رويداد مهم و خوش يمن افتخار و اعلام كردم اين دعوت موجب خواهد شد قدس و آرمان آزادی آن نزد مومنين مسلمان ، مسيحی و يهوديان از اهميت زيادی برخوردار شود.

وی اضافه كرد : ما نمی‌خواهيم قدس زير چكمه‌های صهيونيست‌های اشغالگر ناپاك باقی بماند و می‌خواهيم اين شهر مقدس و فلسطين عزيز به عنوان يك سرزمين عربی باقی بماند و آن را با هيچ چيزی جايگزين نمی‌كنيم و از هر دعوتی برای آزادی قدس و فلسطين دفاع می‌كنيم.

اين اسقف مسيحی لبنان خطاب به فلسطينی‌ها گفت : من همراه و بين شما در زمان انتفاضه نخست بودم و به آن افتخار می‌كنم و به مناسبت روز قدس و ماه مبارك رمضان خواهان محبت و وحدت شما نسبت به يكديگر هستم.

وی خاطر نشان كرد امروز مبارزه بی‌امان شما با دشمن صهيونيست بيش از هر زمان ديگری نيازمند وحدت و يكپارچگی شما است.

captcha