حواشی ادغام دو اتحادیه قرآنی کشور را پایان می‌دهیم/ تربیت حفاظ در مؤسسات، نخستین برنامه
کد خبر: 3774663
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۲
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی کشور:

حواشی ادغام دو اتحادیه قرآنی کشور را پایان می‌دهیم/ تربیت حفاظ در مؤسسات، نخستین برنامه

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد ــ رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت کشور با بیان بی‌توجهی درست نهادهای حاکمیتی به ویژه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به فعالیت مؤسسات مردمی، بر پایان دادن به حواشی ادغام دو اتحادیه کشوری تأکید کرد.

مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت کشور، در اولین گفت‌وگوی خود با ایکنا پس از انتصاب به این سمت با اشاره به اینکه در حال حاضر به دنبال ثبت اتحادیه هستیم، گفت: پس از برپایی مجمع عمومی با حضور بیش از 230 نفر از نمایندگان اتحادیه‌های قرآنی استان‌ها (8 آذر 97 در قم) اعضای هیئت مدیره و بازرسی انتخاب شدند.
وی با اشاره به اینکه افراد منتخب متشکل از گروهی با تحصیلات عالی آکادمیک، حوزوی و با فراگیری استانی هستند، ادامه داد: از 15 نفر از اعضای هیئت مدیره، هشت نفر دارای مدرک تحصیلی دکتری و 12 نفر از اعضا متشکل از هیئت مدیره و بازرسی از استان‌ها هستند. حضور چهره‌های برجسته قرآنی چون سیدمحسن موسوی‌بلده و رحیم قربانی و وسعت جغرافیایی از ویژگی‌های این هیئت مدیره محسوب می‌شود. همچنین، تشکیل این اتحادیه آغازی برای یکپارچگی و همدلی بین مؤسسات قرآنی سراسر کشور است.
این فعال قرآنی با اشاره به اینکه درصددیم مدیرعامل کارآمد و جامع‌الشرایطی را برای اتحادیه انتخاب کنیم، اضافه کرد: باید حواشی باقیمانده از مراحل ادغام دو اتحادیه‌ کشوری را پایان دهیم و در این راستا دیدارهایی با رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته‌ایم و پیگیر ملاقات با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر مسئولان هستیم.
طلایی با بیان اینکه طی این جلسات به دنبال معرفی ظرفیت مؤسسات و تشکل‌های مردمی و دریافت نقطه‌نظرات هستیم، اظهار کرد: روند ثبت اتحادیه و انتخاب مکان ثابت به منظور استقرار در اولویت است. سپس اجرای برنامه جامع در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در بحث حافظان قرآن را خواهیم داشت، چون اصلی‌ترین بخشی که می‌تواند به این منویات جامه عمل بپوشاند تشکل‌های مردمی هستند.
وی اظهار کرد: شعارمان این است که یکپارچگی جامعه قرآنی را روز به روز تقویت کنیم و نهاد مردمی ـ قرآنی نهاد مستقلی باشد و در عین حال با دستگاه‌های حاکمیتی تعامل و همکاری داشته باشیم. متأسفانه دستگاه‌های حاکمیتی جایگاه نهادهای مردمی ـ قرآنی را که پس از هیئات مذهبی، مُهر بزرگتر‌ین تشکل را با پنج هزار نهاد مردمی بر پیشانی دارد، قبول ندارند و حال آنکه این وظیفه دستگاه حاکمیتی است و باید تشکل‌های مردمی را به رسمیت بشناسند.
طلایی بیان کرد: متأسفانه عدم حمایت و توجه به این جایگاه مردمی ـ قرآنی از سوی دستگاه‌های حاکمیتی در روند فعالیت آنها اثرگذار است. مشخص نیست که مکانیزم توزیع اعتبارات قرآنی به تشکل‌ها و مؤسسات و اتحادیه‌های قرآنی کشور در اختیار چیست؟ اگر اتحادیه‌ و مؤسسات قانوناً به رسمیت شناخته می‌شوند، باید نمایندگانی از آنها در دستگاه‌های حاکمیتی به منظور تصمیم‌گیری حضور مؤثری داشته باشند. برای مثال با توجه به اینکه به جز این دوره، دو دوره گذشته نیز رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور بودم، در هیچ کدام از فرایند‌های مرتبط با پشتیبانی‌های دستگاه‌های حاکمیتی و شورای توسعه فرهنگ قرآنی حضور نداشتم.
وی ادامه داد: گلایه اصلی‌‌ام به دستگاه‌های حاکمیتی بازمی‌گردد، به ویژه شورای توسعه فرهنگ قرآنی که متولی نظارت، هماهنگی و رفع چالش‌های پیش‌ روی فعالیت‌های قرآنی است و از سوی دیگر شاهدیم که بودجه‌های قرآنی در اختیار برخی از افراد و مؤسسات قرار می‌گیرد که هیچ‌گونه منطقی برای آن نیست.
طلایی تأکید کرد: اگر با تشکل‌های مردمی فارغ از اینکه دو تا یا واحد بودند، به طور یکسان و برابر برخورد می‌شد، شاید امروز شاهد این مشکلات و حواشی نبودیم.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه قرآنی استان تهران در پایان گفت: اتحادیه‌های استانی در عین استقلال، امتداد اتحادیه کشوری هستند. متأسفانه وقفه‌ای که برای ادغام دو اتحادیه رخ داد، همراه با عوارضی بود که اتحادیه‌های استانی این عوارض را شاهد بودند. بلاتکلیفی اتحادیه کشوری نیز اتحادیه استان تهران را دربرگرفت، به‌ گونه‌ای که در فعالیت‌هایش مردد بود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
captcha