به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد طاهری، مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با حضور در برنامه رادیویی «افق» که امروز، 20 بهمنماه به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت، اظهار کرد: اگر بخواهیم منویات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری را تحقق ببخشیم تنها راهکار آن تمسک به قرآن و کمک گرفتن از قرآن کریم است.
وی افزود: بیشک اسلامی شدن دانشگاهها بدون قرآن اتفاق نمیافتد و اگر دانشگاهی بخواهد مسیر درست را برود باید به قرآن تمسک داشته باشد و براین اساس در نهاد رهبری در دانشگاههای کشور، فعالیتهای قرآنی و توجه به قرآن را در رأس کار خود قرار دادهایم.
فعالیتهای نهاد رهبری در دانشگاهها در حوزههای آموزش، پژوهش و تبلیغ و ترویج دنبال میشود
طاهری درباره فعالیتهای قرآنی دانشگاههای کشور گفت: فعالیتهای قرآنی که در دانشگاهها داریم در حوزه پژوهشی، آموزشی، تبلیغی و ترویجی است که برخی از فعالیتها همیشگی و برخی از فعالیتها نیز مقطعی و بنا به مناسبتهای مختلف و همچنین بودجههای موجود است که فعالیتهای همیشگی، همواره به صورت منظم اجرا میشوند اما فعالیتهای مقطعی همانطور که از نام آنها پیدا است به صورت مقطعی و موقت اجرا میشود.
وی ادامه داد: یک سری از فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها نیز هستند که عنوان قرآنی دارند اما برخی از برنامهها نیز هستند که عنوان قرآنی ندارند اما محتوای آنها قرآنی است؛ در حوزه آموزشی تمام دانشجویان کشور دو واحد درس معارف را میگذارنند که قریب به چهار هزار تا شش هزار نفر در دانشگاهها مأمور شدهاند که این خدمت بزرگ را انجام دهند و یکی دیگر از فعالیتهایی که در دانشگاهها داریم کلاسهای حفظ است.
راهاندازی سایت پاسخگویی به شبهات دانشجویان از طریق نهاد رهبری در دانشگاهها
مدیر فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاههای کشور در ادامه عنوان کرد: پاسخگویی به شبهات دانشجویان از دیگر کارهایی است که در دانشگاهها دنبال میکنیم و این حوزه یک حوزه بسیار گسترده بوده که بسیار موفق عمل کرده است و همچنین، سایتی به همین منظور در نظر گرفته شده که دانشجویان میتوانند با مراجعه به این سایت، پاسخ شبهات خود را دریافت کنند.
جلسات تفسیر باید در دانشگاهها برگزار شود
وی در ادامه به فعالیتهای تبلیغی و ترویجی اشاره کرد و گفت: یکی از برنامههای ثابت نهاد رهبری در دانشگاهها، تبلیغ و ترویج و تفسیر است که اعلام کردهایم جلسات تفسیر باید در دانشگاهها برگزار شود که بر این اساس، سال گذشته بیش از 500 جلسه تفسیری در دانشگاهها داشتهایم و یکی دیگر از فعالیتهای تبلیغی و ترویجی ما، فعال کردن کانونهای قرآن و عترت بوده است.
طاهری یادآور شد: سایتها و وبلاگهای قرآنی، کرسیهای تلاوت و... از جمله برنامههایی است که از سوی کانونهای قرآن و عترت دنبال میشود و محتوایی را در ستاد برای این کانونها تدوین میکنیم تا این کانونها بتوانند فعالیتهای خود را به طور مستمر داشته باشند.
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به حمایت از پایاننامههای دانشگاهی از سوی نهاد رهبری در دانشگاهها، گفت: علاوه بر حمایت از پایاننامههای قرآنی، پایاننامههای موجود را در قالب یک مجموعه جمعآوری کردهایم تا در صورت نیاز پژوهشگران در اختیار آنها قرار دهیم.
برنامههای قرآنی نهاد رهبری در دانشگاهها برای اساتید، دانشجویان و خانوادههای آنان است
مدیر فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاههای کشور درباره فعالیتهای نهاد رهبری در دانشگاهها، گفت: بسیاری از برنامههای قرآنی که از سوی نهاد رهبری در دانشگاهها اجرا میشود مربوط به اساتید دانشگاهها، دانشجویان و خانوادههای آنان است که در بسیاری از مواقع، اساتید دانشگاهها حتی جلسات قرآنی پیشبینی شده را در منازل خود برگزار میکنند و این برنامهها تنها برای دانشجویان و اساتید نیست.
وی ادامه داد: دانشگاههایی که در خارج از کشور هستند به این دلیل که تحت کنترل امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری هستند از آن طریق مورد حمایت این برنامهها قرار میگیرند و ما نیز کمکهایی به آنها داریم.
حجتالاسلام طاهری در این بخش از سخنان خود با اشاره به مسابقات قرآن دانشجویان، عنوان کرد: طبق مصوبه شورای انقلاب فرهنگی برای اینکه دستگاههای مختلفی در دانشگاهها متولی امور قرآنی هستند، برای اینکه موازیکاری پیش نیاید، شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاه را تشکیل دادهایم و همه فعالیتهای قرآنی در این شورا تصمیمگیری میشود و این شورا هر ساله یکی از دستگاهها را مأمور میکند تا متولی برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان باشد.