کد خبر: 1399141
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۴
دستورالعملی برای کاربران فضای مجازی:

گام اول: اشاعه دستورالعمل‌های ساده و کاربردی قرآن در فضای مجازی

گروه فضای مجازی: عضو انجمن قرآن‌پژوهشی حوزه علمیه قم با تأکید بر ارتقای وضعیت فرهنگی کشور گفت: ترویج ساده‌ترین و کاربردی‌ترین مباحث قرآنی، مهم‌ترین اقدامی است که باید آن را در فضای مجازی محقق کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد محمدی‌مجد، عضو انجمن قرآن‌پژوهشی حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با ارزیابی وضعیت فرهنگی‌ کشور بر تولید محتوای مناسب در حوزه فضای مجازی تأکید کرد.

وی عنوان کرد: باید با تولید محتوای مناسب در فضای مجازی وضعیت فرهنگی را ارتقا داد.

حجت‌الاسلام محمدی‌مجد به از بین رفتن حرمت گناه بین برخی افراد پرداخت و یکی از راهکارهای رفع این مشکلات را بهره‌گیری از فضای مجازی دانست و ادامه داد: می‌توان با ترویج آموزه‌های دینی و قرآنی در فضای مجازی تا‌ اندازه‌ای این وضعیت را کاهش داد.

دستورات قرآنی را برجسته کنیم

این پژوهشگر قرآنی تصریح کرد: واجب‌ترین اقدامات فرهنگی که کاربران می‌توانند در فضای مجازی انجام دهند، این است که دستورات ساده قرآنی را برجسته کنند و هر اندازه برای تحقق این امر از ابزارهای هنری همچون فیلم، عکس و انیمیشن بهره‌مند شد، بهتر می‌توانیم بر کاربران تأثیرگذار باشیم.

وی بیان کرد: ترویج ساده‌ترین و کاربردی‌ترین مباحث قرآنی برای نجات جامعه از انحراف، مهم‌ترین اقدامی است که باید آن را در فضای مجازی محقق کرد.

تأکید بر اخلاق اسلامی در فضای مجازی

حجت‌الاسلام محمدی‌مجد اظهار کرد: برای کاربران خارج از کشور در فضای مجازی می‌توانیم بر موضوعات اخلاق اسلامی تأکید کنیم. اگر بتوانیم این موضوعات را در فضای مجازی جاری کنیم، قطعا می‌توانیم بر کاربران خارج از کشور نیز تأثیر بگذاریم و از طرفی هم آنها را با مفاهیم و دستورات الهی آشنا کنیم.

وی راه‌اندازی سایت‌های قرآنی را مهم‌ترین امر در فضای مجازی دانست و گفت: ما می‌توانیم سایت‌های قرآنی با نام خانواده ایده‌آل از دیدگاه قرآنی، جامعه ایده‌آل از دیدگاه قرآنی، اقتصاد ایده‌آل از دیدگاه قرآنی راه‌اندازی کنیم و از طریق این سایت‌ها با تفسیر آیات قرآن و بهره‌گیری از روایات، شور خاصی را به جامعه دهیم.

استفاده از ابزارهای هنری در ترویج مفاهیم قرآنی

عضو انجمن قرآن پژوهشی حوزه علمیه قم تصریح کرد: دستورات قرآنی را به سهولت می‌توان از طریق ابزارهای هنری برای کاربران تبیین کرد. ابزارهای هنری بهترین روش انتقال مفاهیم قرآنی به کاربران هستند؛ قطعا سایت‌های قرآنی می‌توانند تأثیرگذار باشند.

وی بیان کرد: تولید نرم‌افزارهای قرآنی تنها 30 درصد مشکلات جامعه را می‌تواند مرتفع کند. حل مشکلات فرهنگ و ناهنجاری‌های جامعه به عملکرد درست مسئولان مربوط می‌شود. متأسفانه در عملکرد برخی از مسئولان اشتباهاتی را شاهد هستیم که این امر سبب سردرگمی مردم جامعه می‌شود.

تأثیر شعار سال منوط به عملکرد مسئولان است

وی با اشاره به تأثیر شعار سال 93 مبنی بر اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، گفت: تأثیر شعار سال بر فرهنگ جامعه به ویژه در فضای مجازی بستگی به عملکرد مسئولان دارد، اگر این عملکرد به نحو شایسته‌ای باشد، قطعا شاهد پیشرفت و ترقی خواهیم بود درغیر این صورت چندان نمی‌توان امیدوار بود. ما می‌توانیم این شعار را به زبانی شیوا و روان در فضای مجازی محقق کرد.

captcha