آیتالله محسن غرویان، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، ضمن تسلیت درگذشت آیتالله مهدویکنی اظهار کرد: بنده هر گاه محضر ایشان بودم و یا سخنان و تصاویر ایشان را میدیدم به یاد مرحوم آیتالله مدرس میافتادم.
وی افزود: آیتالله مهدویکنی به واقع پیوند بین دیانت و سیاست بودند؛ ایشان در عین حالی که یک روحانی عالم، فقیه و مجتهد بودند، یک سیاستمدار بهروزی بودند، برای همین شعار دیانت ما عین سیاست ماست در شخصیت ایشان متجلی و متبلور بود.
غرویان با بیان اینکه آیتالله مهدویکنی باصفا و با اخلاص بودند، گفت: ظاهر و باطن ایشان یکی بود و این هماهنگی ظاهری و باطنی در چهرههای سیاسی به ندرت یافت میشود اما در شخصیت آیتالله مهدوی کنی هویدا بود.
وی با اشاره به تواضع و فروتنی بالای رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری گفت: ارادت ایشان به امام (ره) و رهبری و شخصیتهای دیگر نظام مثل آیتالله هاشمی و رفاقتشان با این مسئولان رایحه دوستی و محبت و صفایی را در کشور ایجاد کرده بود و این نکته مهمی است که شخصیت یک فرد به گونهای باشد که در جامعه رایحه محبت و دوستی پراکنده شود.
غرویان افزود: آیتالله مهدویکنی برای همه عناصر نظام به ویژه در جامعه روحانیت تهران به دلیل داشتن سعه صدر محوریت داشتند.
وی گفت: در زمان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مبارزات فراوانی علیه رژیم ستمشاهی داشتند و برای همین زندان رفتند و شکنجه و تبعید شدند؛ بنابراین میتوان گفت آیتالله مهدوی کنی مصداق بارز یک روحانی مجاهد بودند که عمرشان را صرف جهاد نفس و جهاد با طواغیت کردند.
غرویان تصریح کرد: ایشان شیخی بودند به معنای واقعی کلمه و برای بسیاری از انقلابیون به عنوان پیر مراد بودند.
وی در مورد جایگاه آیتالله مهدوی کنی در بین گروههای مختلف سیاسی گفت: ایشان اهل افراط و تفریط نبودند، بلکه در مسیر اعتدالگرایی قرار داشتند. در محافل مختلف از نزدیک شاهد بودم که ایشان همواره بر آشتی دادن و برقراری صلح بین جناحهای مختلف تلاش میکردند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با بیان اینکه روحیه و شخصیت ایشان بر اساس مسالمت و رفاقت بود، گفت: هدف ایشان از ورود به فعالیتهای سیاسی این بود که بین وفاداران به امام و انقلاب و قانون اساسی و نظام وفاق برقرار کند و در این زمینه نیز موفق بودند.