حجتالاسلام علی قنبری، قائممقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانغربی، رابطه با مراتب و شیوههای امر به معروف و نهی از منکر اظهار کرد: انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر مستلزم آن است افراد ادب و احترام طرف مقابل را حفظ کنند و هیچگونه بیاحترامی را به شخصیت فرد خاطی انجام ندهند.
وی ادامه داد: زمانی که فرد میخواهد فریضه امر به معروف و نهی از منکر را انجام بدهد ابتدا باید این تذکر قلبی باشد و فرد متوجه متوجه اشتباه طرف مقابل خویش شود.
حجتالاسلام قنبری گفت: سپس باید به صورت زبانی تذکر داده شود که این نوع تذکر وظیفه عموم مردم است زیرا در این صورت میتوانند برادران و خواهرن دینی خود را از انجام دادن گناه نهی کند و آنان را به انجام کارهای نیک دعوت نماید.
وی افزود: بهتر است امر به معروف و یا نهی از منکر را با گفتن سلام و به صورت دوستانه آغاز کرد، اصول شرعی و اخلاقی در آن رعایت شود و هرگز در این کار به فردی توهین نشود.
حجتالاسلام قنبری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، افزود: فردی که تذکر میدهد باید تذکر خویش را بدهد و سپس رد شود و در تذکر دادن اصرار نورزد زیرا در این صورت موجب ناراحتی فرد مقابل میشود.
وی گفت: نهی از منکر نباید به قصد تخریب شخصیت فرد خاطی باشد و اگر در مقابل تذکر برخورد نامناسبی دید باید با بردباری تحمل کند.
وی اظهار کرد: باید از به کار بردن جملات نامفهوم در انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر خودداری کرد و از جملات منفی استفاده نکرد.
قائم مقام ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در پایان افزود: تذکر ابتدا باید با پند واندرز آغاز شود و سپس اگر نیاز بود به صورت آشکار و کاملا محترمانه مطرح شود.