کد خبر: 2790555
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۷
حسن قشقاوی:

داعش محصول خشونت روانی بر علیه مسلمانان است

گروه دانشگاه: معاون وزیر خارجه در همایش «ما عاشق محمد هستیم» در دانشگاه تهران گفت: بین آزادی غیرمسئولانه، اهانت به مقدسات و نفرت‌پراکنی، تبعیض و تروریسم ارتباطی ارگانیک وجود دارد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حسن قشقاوی، معاون کنسولی وزیر خارجه، 11 بهمن در همایش «ما عاشق محمد هستیم» که از سوی نهاد رهبری در تالار امینی دانشگاه تهران و با حضور 500 نفر از دانشجویان کشورهای مسلمان برگزار شده بود، گفت: من می‌خواهم راجع به آزادی بیان و توهین به مقدسات و نفرت‌پراکنی صحبت کنم. در دین ما آزادی فی نفسه دارای ارزش است. ما معتقد هستیم باید از دیدگاه‌های مختلف استقبال کنیم و این مسئله موجب می‌شود که ما خطاهای خود را بهتر بشناسیم. اساس علم از نظر ما مبتنی بر آزادی، بیان، فکر و نقد و بررسی است.

وی ادامه داد: مشکل این است که آزادی به آزادی غیر مسئولانه تبدیل شود. اگر آزادی در کلیه اسناد بین‌المللی مطرح شده است هم به تلویح و هم به تصریح، آزادی مسئولانه نیز مطرح شده است.

قشقاوی با بیان اینکه مرز آزادی بیان خدشه به آزادی دیگران است، گفت: آزادی نباید بدل به نفرت‌پراکنی شود. ما معتقد هستیم بین آزادی غیر مسئولانه، اهانت به مقدسات و نفرت‌پراکنی، تبعیض و تروریسم ارتباطی ارگانیک وجود دارد.

معاون وزیر خارجه تصریح کرد: باید توجه داشت که معیار تشخیص نفرت‌پراکنی و توهین گوینده نیست بلکه ذهنیت، مفاهیم و تصورات مخاطب است.

وی گفت: من وقتی در سال 2005 در جریان کاریکاتورهای توهین‌آمیز به شخص پیامبر(ص) در یکی از کشورهای اروپایی سفیر بودم در واکنش به خشونت‌های مسلمانان معترض گفتم که خشونت فیزیکی ریشه در خشونت روانی و آزادی غیر مسئولانه دارد.

قشقاوی ادامه داد: منحنی آزادی غیر مسئولانه اهانت‌های مکرر خشونت روانی ایجاد می‌کند و فرد را به عکس‌العمل وا می‌دارد. خانه سوم پازل موجود تبعیض است. مسلمانان امروز در اروپا احساس می‌کنند مورد تبعیض قرار گرفته‌اند و بزرگترین مشکل اروپای امروز عدم روا‌مداری است.

وی با بیان اینکه لیبرالیسم و سکولاریسم در غرب در یک فرایند طبیعی شکل گرفته است، گفت: ورود تحمیلی سکولاریسم و مونتاژ آن در فرهنگ اسلامی وقتی آن پیشینه تاریخی طی نشده، خشونت روانی ایجاد می‌کند. نتیجه منطقی چنین رفتاری این است که نسل سوم و چهارم مسلمانان در اروپا در حالی که زبان مادری خود را فراموش کرده‌اند جذب داعش می‌شوند.

قشقاوی گفت: صحبت از جهانی بودن ارزش‌های غرب چه معنایی دارد، وقتی نمازهای جمعه در قلب اروپا هر روز بیشتر رونق می‌گیرد. استفاده ابزاری غرب از داعش بر علیه نظام دموکراتیک و سکولار سوریه موجب می‌شود که جوانانی که در غرب مورد تبعیض واقع شده‌اند به آنجا بروند و جذب داعش شوند.

وی در پایان گفت: مسلمانان سکولار نیستند و نمی‌توانند در مقابل کاریکاتورهای توهین‌آمیز به پیامبرشان سکوت کنند. باید به همدیگر احترام بگذاریم. همه انسان‌ها بندگان خدا هستند و باید بتوانیم زندگی مسالمت‎‌آمیز جهانی را شاهد باشیم.

captcha