به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور صبح امروز، یکشنبه، 6 اردیبهشتماه با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی توضیحاتی در مورد موضوع «ورود پول کثیف به حوزه انتخابات» که پیش از این مطرح کرده بود، ارائه کرد.
وی در مورد ابعاد مختلف پولشویی و ورود پول کثیف به حوزه انتخابات گفت: بسیاری از کشورها با این موضوع مواجه هستند و علیرغم همه برنامهها و اقداماتی که میکنند هنوز بزرگترین پولشوییها در داخل آمریکا، اروپا و کشورهای قدرتمند صورت میگیرد اما ما به عنوان نظام جمهوری اسلامی ایران معتقد هستیم که باید تمام فعالیتهای ما مبتنی بر عقاید، اصول انقلابی و اعتقادی ما باشد و کمترین تخلف را داشته باشیم.
رحمانیفضلی در مورد روند مطرح شدن بحث پولهای کثیف گفت: بنده اولین بار در تاریخ 2/12/93 در جمع فرماندهان مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور بر روی آثار و عواقب قاچاق و درآمدهای ناشی از قاچاق صحبت کردم؛ آثار امنیتی این مسئله را مطرح کردم به گونهای که الان برای ما مسجل است پولهای قاچاق با اشرار و تروریستها ارتباط دارند که این موضوع را ما برای اولین بار در سازمان ملل مطرح کردیم که برای آنها نیز جالب بود؛ بر این اساس اگر قاچاق و منابع ناشی از آن کنترل نشود حتماً گروههای افراطی و تروریستی از این مسئله استفاده میکنند.
وزیر کشور افزود: در حوزه اقتصادی نیز همین مثال را زدم که پولهای ناشی از قاچاق میتواند به اقتصاد کشور ضررهای زیادی وارد کند و رقابت را دچار اشکال کند که نهایتاً با فرار سرمایهها از کشور روبرو خواهیم شد.
رحمانیفضلی در مورد تأثیر قاچاق در حوزه اجتماعی گفت: قاچاق و پولهای ناشی از آن، 1 میلیون و پانصد هزار نفر معتاد به جای گذاشته که با خانوادههای آنها حدود پنج و نیم تا شش میلیون نفر را شامل میشود که مباحثی مانند طلاق، بزهکاری، سرقت و قتل ناشی از این مسئله را میتواند به همراه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه سیاسی نیز این مسئله را مطرح کردم که اگر ما مراقب نباشیم قاچاقچیان و کسانی که به دنبال پولهای کثیف هستند احتیاج به حامی دارند که حامی را در حوزه قدرت جستجو میکنند و اگر هشیار نباشیم آنها امکان دارد از طرق مختلف در حوزه سیاسی من جمله از طریق انتقال قدرت در قالب انتخابات اعمال نظر و اعمال نفوذ کنند.
وزیر کشور ادامه داد: این مطلب در همان روز از رسانههای مختلف بهگونهای مطرح شد که هم ناقص، هم جهتدار و هم تحریفشده بود به همین خاطر روز بعد ستاد مبارزه با مواد مخدر اطلاعیهای صادر کرد و در آن، محل اختلاف بحث توضیح داده شد؛ در این اطلاعیه آمده بود که چنانچه گردش ناسالم مالی قاچاق مواد مخدر در هر حوزهای از جمله سیاست ورود پیدا کند، منجر به فساد و قدرت گرفتن عوامل قاچاق در مناسبات آن حوزه خواهد شد. بنابراین نسبت به تأثیر پولهای کثیف ناشی از قاچاق مواد مخدر در تمام عرصهها از جمله سیاست هشدار داده شد.
رحمانیفضلی گفت: این موضوع همچنان ادامه پیدا کرد و باز هم رسانهها از طرق مختلف این موضوع را مطرح کردند؛ ما در تاریخ 18/12/93 به خبرگزاری که این خبر را زده بود کتباً نامه نوشتیم و گلایه کردیم که چرا رعایت امانت نکرده بود.
وی گفت: یکی از روزنامهها نیز سخنرانیهای بنده در جریان ملاقات با کارکنان ستاد مبارزه با مواد مخدر را در تاریخ 19 فروردین سال جاری بهگونهای مطرح کرد که از یک جمله تحلیل درست کرد؛ یعنی جمله را با تحلیل مسئله بازتولید کرد؛ پس از آن با ارسال نامهای گلایه خود را در این زمینه مطرح کردیم که آنها مجبور شدند همین مطلب را در نشریه خود منتشر کنند.
وزیر کشور همچنین اظهار کرد: آخرین بار این موضوع هفته گذشته در شورای اجتماعی در منعکس شد؛ یکی از خبرنگارها پرسید «موضع شما در قبال اظهارات یکی از اعضای هیئترئیسه مجلس مبنی بر اینکه از شما خواسته شده تا برای توضیح در رابطه با پولهای کثیف در مجلس حضور پیدا کنید چیست»؛ من عرض کردم «بنده به عنوان وزیر کشور موظف هستم وقتی مجلس از ما چیزی میخواهد ببریم و توضیح بدهیم؛ آمادگی کامل در این حوزه داریم. ما الحمدالله در این زمینه قانون پولشویی را داریم و با فعال کردن قانون ضد پولشویی میتوانیم این مسئله را مدیریت کنیم».
وی تصریح کرد: ما اگر توجه نکنیم یقین بدانیم که اینها به همه حوزهها قصد نفوذ خواهند داشت برای اینکه حامی، منافع و قدرت میخواهند.
رحمانیفضلی توضیحاتی در مورد جریان پولهای کثیف در جهان بر اساس گزارش دفتر جرم و مواد مخدر سازمان ملل آمارهایی ارائه کرد و مورد اعتراض برخی نمایندگان قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابیفرد، رئیس جلسه در پاسخ به انتقادات نمایندگان در مورد اظهارات وزیر کشور گفت: در اینکه در اقتصاد کشور به دلایلی شاهد جریان پولهای کثیف هستیم بحثی نیست و تبیین و ارائه راهکار برای برخورد منطقی با آن دغدغه مشترک دولت و مجلس است.
وی افزود: از شما به عنوان سکاندار این حوزه انتظار میرود با برنامه در جهت حذف پولهای کثیف از اقتصاد تمام تلاشتان را اعمال کنید و بدانید مجلس با تمام توان در این مسیر همراه شماست و قوه قضائیه نیز در این مسئله همراهی خواهد داشت اما نکته سؤال و دغدغه همکاران این است که مباحث شما بهگونهای در رسانهها منعکس شده که گویا پول کثیف در انتخابات نیز نقش داشته است.
نائبرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمایندگان مجلس میخواهند بدانند اگر شما کمترین اطلاعی از جریان پول کثیف به ویژه در حوزه انتخابات و شکلگیری نهاد قانونگذاری دارید به طور شفاف روشن و با ذکر نام و مقدار آن بیان کنید.
وی تصریح کرد: این دغددغه همه نمایندگان است که به صورت شفاف بیان شود و اگر ضعفی است شناخته شود تا قوای سهگانه به صورت جدی با آن برخورد کنند.
ابوترابیفرد خاطرنشان کرد: اینکه ما تقاضا کردیم جلسه به صورت علنی برگزار شود به این دلیل است که در حوزه برخورد با جریان پول کثف در حوزه سیاست هیچ اغماضی نداریم و در این راه چشمپوشی نمیکنیم؛ لذا خواهش میکنم که بدون کمترین چشمپوشی حضور پول کثیف را در حوزه سیاست به ویژه در نهاد قانونگذاری تبیین کنید.
وزیر کشور در ادامه اظهار کرد: من توضیح دادم این مسئله یک هشدار بود که اگر مواظبت نکنیم عدهای قصد ورود به حوزه قدرت خواهند داشت؛ برخی رسانهها این موضوع مهم کشور را به عرصه رقابتهای سیاسی، تحلیلهای گروهی و با توجه به مصالح و منافع خود از آن استفاده کردند.
رحمانیفضلی افزود: روز بعد از مطرح شدن این اظهارات، توضیح دادیم که این هشدار بوده است؛ حال میخواهید برای امری که مطرح نشده و اتفاق نیفتاده اسامی ذکر کنم؟
وی گفت: بنده به عنوان یک مسئول تذکر و هشدار دادم و از مجلس و قوه قضائیه انتظار دارم با اینها برخورد شود تا چنین فضایی ایجاد نشود.
وزیر کشور اظهار کرد: گلایههای من از کسانی است که فریب رسانهها را در این زمینه خوردند؛ رسانهها آمدند و مطالبی را عنوان کردند که خود به آن دامن زده بودند و مسائل سیاسی در کشور به گونهای شد که عدهای طرفدار این مسئله شدند و برخی علیه آن موضع گرفتند.
وی با اشاره به تذکر رهبر معظم انقلاب در مورد ورود پولهای فساد به عرصه سیاست و قدرت گفت: چرا در مورد مسئلهای که به عنوان هشدار مطرح میشود اینگونه موضع میگیریم.
رحمانیفضلی خطاب به نمایندگان گفت: سؤال من این است که آیا به روند هزینههای مربوط به انتخابات در کشور نظارت و کنترلی صورت میگیرد؟ آیا قدرتمندان و سودجویان به دنبال سوءاستفاده از این موضوع هستند یا نه؟
وزیر کشور تصریح کرد: باید شیوههایی اتخاد کنیم که جلوی این پولهای کثیف را که امکان ورود به انتخابات را دارد، بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: بحث اصلی ما این است که اگر میخواهیم یک اقتصاد سالم، پاک غیر نفتی و مقاومتی داشته باشیم لازم است با راههای گریزهای مالی کشور مقابله کنیم.
رحمانیفضلی گفت: با توجه به اینکه به انتخابات نزدیک میشویم برای اینکه به مردم اطمینان خاطر بدهیم لازم است در لایحه یا طرحی این موضوع تأکید شود که منشأ و منبع کلیه هزینههای انتخاباتی مشخص و قابل نظارت باشد.
وزیر کشور با بیان اینکه موضوع پولهای کثیف به خاطر اهمیتی که دارد، ریز، دقیق و جزئی باید بررسی شود، گفت: اگر میخواهیم کشوری سالم، پاک و فعال داشته باشیم باید دست افراد سودجود را از دامنه اقتصاد، امنیت، سیاست و فرهنگ کشور کوتاه کنیم.