کد خبر: 3309266
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۹
در برنامه افق مطرح شد؛

بحث همیشگی ایجاد دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن/ سی شب ماه رمضان تا یک بامداد

گروه فعالیت‌های قرآنی: در برنامه رادیویی افق مواردی چون اولویت‌ها، دلایل افزوده شدن بخش فروش، دعوت از اندیشمندان و هنرمندان و مواردی چون ساعت برگزاری نمایشگاه قرآن مطرح شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) برزین ضرغامی، قائم مقام نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در برنامه «افق» رادیو قرآن که با موضوع برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت، اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی قرآن همانند سال‌های گذشته همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد.
وی افزود: سال گذشته نمایشگاه قرآن در مجموعه باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد که امسال علاوه بر باغ موزه دفاع مقدس بخشی از فضای باغ موزه کتاب هم در اختیار نمایشگاه بین‌المللی قرآن قرار می‌گیرد.
ضرغامی با بیان اینکه نمایشگاه امسال از ابتدا تا انتهای ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد، گفت: همزمان با نمایشگاه بین‌المللی قرآن، برگزاری نمایشگاه قرآن در دستور کار ادارات ارشاد استان‌ها قرار دارد و علاقه‌مندان در دیگر استان‌ها نیازی نیست که به تهران بیایند و می‌توانند از نمایشگاه‌های استانی استفاده کنند.

سال گذشته تعداد بازدیدکنندگان شهرستانی اندک بود
قائم مقام نمایشگاه بین‌المللی قرآن یادآور شد: سال گذشته که زودتر از ماه مبارک رمضان آغاز کردیم بازدیدکنندگانی از شهرستان‌ها نداشتیم و عمده بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن از شهر تهران بودند.
ضرغامی عنوان کرد: در نمایشگاه امسال دو موضوع مهم مورد توجه قرار گرفته است که بحث اول شعار سال 94 است و بحث دوم اتفاقاتی است که این روزها در گوشه و کنار جهان و به اسم اسلام انجام می‌شود؛ از این منظر هم همکاران ما به دنبال طراحی برنامه‌هایی هستند که رویکرد رحمانی اسلام و مبنای وحدت‌بخشی قرآن هم در نمایشگاه مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در این بخش از سخنان خود به کمیته‌های مختلف نمایشگاه قرآن اشاره کرد و گفت: امیدواریم آنچه که امسال در نمایشگاه قرآن عرضه می‌شود هم متفاوت از سال‌های گذشته باشد و هم پاسخی به نیازهای آنها باشد و آخرین یافته‌های جمهوری اسلامی ایران را شناسایی و در آن مکان و زمان عرضه کند.
وی افزود: فعالیت‌های قرآنی در نمایشگاه امسال در چند قالب عرضه می‌شود که یکی از نگاه‌ها، نگاه موضوعی است و سعی می‌کنیم نمایشگاه را به صورت موضوع‌محور دنبال کنیم؛ به عنوان مثال آنجا که به بخش مکتوب، نسخه‌های مکتوب و... می‌پردازیم رویکرد موضوعی است.
وی ادامه داد: رویکرد دیگر، فعالیت‌های مخاطب‌محور است که توسط جوانان و نوجوانان دنبال می‌شود و امسال بخش دانشجویی و حتی فعالیت‌های آموزش و پرورش گسترده‌تر شده است تا برای گروه‌های مختلف برنامه وجود داشته باشد و در کنار عرضه محصولات قرآنی که عمدتا محصولات نمایشی است یک فضاهایی هم هست که به عرضه محصولاتی می‌پردازند که برای بخش‌های فروش است.

امکان خرید محصولات قرآنی
ضرغامی عنوان کرد: اگر بازدیدکنندگان از نمایشگاه قرآن به غیر از آثار نمایشی قصد خرید برخی محصولات را داشته باشند هم می‌توانند از بخش‌های فروش نمایشگاه امسال استفاده کنند. البته بخش فروش اولویت اصلی فعالیت ما در نمایشگاه قرآن نیست بلکه اولویت این است که فضایی را ایجاد کنیم که بین نیروهای مختلف همفکری و انتقال تجربه باشد و اگر بخواهیم بخش‌های فروش را اولویت دهیم تعاملات فکری که باید در ساحت قرآن کریم انجام شود، انجام نمی‌شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران یادآور شد: سال گذشته با توجه به اینکه فضای محدودی داشتیم و خیلی از افرادی که می‌آمدند نسبت به محصولات خاص انتقاد داشتند اما ما سال گذشته بخش عفاف و حجاب داشتیم و برای نخستین بار همایشی با عنوان «انسان عفیف از منظر قرآن» برگزار کردیم. امسال عرضه محصولات عفاف و حجاب هم اضافه می‌شود.
وی در این بخش از سخنان خود گفت: به هر حال باغ موزه دفاع مقدس برای نمایشگاه قرآن ساخته نشده است اما دوستان در باغ موزه فضای خود را به خوبی در اختیار ما قرار دادند اما امسال فضایی از باغ کتاب در اختیار نمایشگاه قرآن قرار می‌گیرد که فضای مسقف است و بخشی از مسائل و مشکلاتی که سال گذشته با آن مواجه بودیم امسال مواجه نیستیم.

دعوت از اندیشمندان و شخصیت‌های بین‌الملل برای حضور در نمایشگاه قرآن
ضرغامی درباره بخش بین‌المللی نمایشگاه قرآن گفت: در بخش بین‌الملل به سراغ موسسات و نهادهای غیردولتی می‌رویم تا انتقال تجربه بین نهادهای جمهوری اسلامی ایران با نهادهای غیردولتی دیگر کشورها ایجاد شود و به دنبال آن هستیم علاوه بر چهره‌های هنری، مولفان و موسسات قرآنی، تعدادی از شخصیت‌های بین‌الملل را دعوت کنیم که براساس اطلاعات قبلی به ارائه مباحث نظری و علمی در قالب نشست‌های علمی بپردازند.
وی ادامه داد: در حوزه بین‌المل دو نشست بزرگ قرآنی داریم که با حضور شخصیت‌های جمهوری اسلامی ایران و شخصیت‌های علمی دیگر کشورها خواهیم داشت.
در این بخش از برنامه افق، علی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن میهمان تلفنی بود که در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: آنچه که در نمایشگاه قرآن اهمیت دارد عمق‌بخشی و کاربردی کردن معارف قرآنی و استفاده از ظرفیت رسانه‌ای در این امر است. چندسالی است که موضوع سبک زندگی قرآنی در گفتمان‌های فرهنگی و فرهنگ‌سازی مطرح است و مهم‌ترین و غنی‌ترین منبع معرفتی برای سبک زندگی اسلامی خود قرآن کریم است.
وی افزود: نشان دادن ظرفیت‌های قرآن کریم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنر و رسانه کار مهمی است که می‌توان به عهده نمایشگاه گذاشت البته نمایشگاه قرآن به مدت یک ماه است که باید یک تیم محتوایی و رسانه‌ای قوی داشته باشد تا محصول کار که مردم می‌بینند در یک ماه برپایی نمایشگاه مشاهده کنیم.

سرابی: دبیرخانه نمایشگاه بین‌المللی قرآن باید دائمی شود
سرابی ادامه داد: دبیرخانه نمایشگاه بین‌المللی قرآن باید دائمی شود و در طول سال جلسات متعددی داشته باشد و در طول یک سال فعالیت خود از تجربیات و توانمندی‌های مراکز و نهادهای مختلف استفاده کند.
در این بخش از برنامه افق، برزین ضرغامی اظهار کرد: اگر قرار باشد اتفاقی در جمهوری اسلامی ایران رخ دهد باید به آنچه که در قرآن کریم آمده است نگاه کنیم و بحث سبک زندگی که در فرمایشات مقام معظم رهبری بود و به آن هم کم و بیش پرداخته می‌شود و هدف ما هم در جامعه اسلامی باید رسیدن به این هدف باشد؛ در فعالیت‌های نمایشگاه قرآن به طور قطع به بحث سبک زندگی قرآنی پرداخته می‌شود. بخش قرآن در زندگی عامه از همان بخش‌های نمایشگاه قرآن کریم است که به بحث سبک زندگی قرآنی می‌پردازد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فضای باغ موزه دفاع مقدس برای استقبال از مردم و شهروندان تهرانی اظهار کرد: فضای باغ موزه دفاع مقدس و باغ کتاب امکانات مناسبی برای استفاده خانواده‌ها و شهروندان دارد و امکاناتی که باید در محل باغ موزه دفاع مقدس وجود داشته باشد را سال گذشته تا حدودی آماده کردیم و علاوه بر فضای مسجد، از فضاهای دیگر برای اقامه نماز استفاده کردیم و امکاناتی از جمله آب خوری، سرویس‌های بهداشتی، حمل و نقل و... برای بازدیدکنندگان فراهم بود. امسال نیز هر جایی که احساس کنیم نیاز به تجهیز دارد این کار را انجام می‌دهیم.
ضرغامی درباره حوزه اطلاع‌رسانی این دوره از نمایشگاه قرآن گفت: بخشی از اطلاع‌رسانی که توسط ستاد خبری نمایشگاه قرآن انجام می‌شود اما یک جاهایی هم باید رسانه‌ها وارد شوند و بتوانند اطلاع‌رسانی خوبی از این نمایشگاه داشته باشند.
وی یادآور شد: سال گذشته ساعت نمایشگاه را از 18 تا 24 اعلام کرده بودیم اما امسال ممکن است ساعت نمایشگاه را از 19 آغاز و ساعت یک بامداد به پایان برسانیم.

فعالیت‌های هنری نمایشگاه قرآن در 3 حوزه دنبال می‌شود
قائم مقام نمایشگاه بین‌المللی قرآن عنوان کرد: بخش هنری نمایشگاه قرآن یکی از گسترده‌ترین بخش‌های نمایشگاه است و هرساله با اقبال خوبی روبرو می‌شود؛ همچنین تحصیلکرده‌های حوزه هنر در نظام جمهوری اسلامی ایران زیاد است و این افراد علاقه‌مند به فعالیت‌های قرآنی هستند. ما در حوزه فعالیت‌های هنری امسال به دو صورت عمل کرده‌ایم.
وی ادامه داد: بخش اول فعالیت‌های هنری ما در قالب اعلام فراخوان است که هنرمندان فعالیت‌های هنری خود را برای ما ارسال می‌کنند و آثار از سوی هیئت داوران مورد بررسی قرار گرفته و برترین آثار انتخاب می‌شود و برترین‌ آثار هم در پایان نمایشگاه تجلیل می‌شوند.
ضرغامی در ادامه گفت: بخش دوم این است که امسال 114 اثر فاخر هنری در حوزه‌ها و رشته‌های مختلف را توسط داوران و پیشکسوتان رشته‌های هنری انتخاب می‌کنیم و این آثار در بخش هنر نمایشگاه عرضه می‌شود؛ بخش دیگر اینکه امسال در حوزه کارگاه‌های هنری، تعداد زیادی از دانشجویان رشته هنر را درگیر موضوع کرده‌ایم و مجموعه کارگاه‌های هنری با حضور تیم مشخصی برپا می‌شود؛ این گروه‌ نیز توسط سازمان زیباسازی شهرداری تهران مدیریت و حمایت می‌شود.
وی یادآور شد: حوزه سینما نیز یکی از بخش‌های اصلی نمایشگاه قرآن بوده است که این حوزه امسال تقویت می‌شود و بنیاد سینمایی فارابی مسئولیت این بخش را بر عهده دارد که امیدواریم فعالیت‌هایی که امسال در حوزه سینما عرضه می‌شود فعالیت‌های خوبی باشد. به دنبال آن هستیم برخی از فیلم‌ها معناگرا هم در نمایشگاه بین‌المللی قرآن پخش شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در این بخش از سخنان خود به بخش آثار مکتوب در نمایشگاه قرآن اشاره کرد و گفت: در حوزه بحث مکتوب آنچه که توان جمهوری اسلامی ایران است عرضه می‌کنیم و همچنین هرساله سعی می‌کنیم کارنامه جمهوری اسلامی ایران در حوزه نشر قرآنی را عرضه کنیم.
وی ادامه داد: امسال تلاش داریم برنامه‌های متنوعی در حوزه نشر داشته باشیم که به عنوان مثال یک شب از نمایشگاه را به ناشران قرآنی اختصاص می‌دهیم تا با حضور در نمایشگاه قرآن به بیان مسائل و مشکلات حوزه خود بپردازند و همچنین در نشست‌های مختلف با حضور نویسندگان، مولفان آثار هنری و... مجموعه بحث‌هایی بین پدیدآورندگان و صاحبان آثار ایجاد کنیم و رونمایی‌هایی هم برای برخی کتاب‌های جدید داشته باشیم.

captcha