خطرناک‌تر از کاهش اعتبارات، نوع نگاه دولت به حوزه قرآنی است/ بودجه 98 سیاسی است/ واقعیت‌ها را به مردم می‌گوییم
کد خبر: 3776422
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۹
واکنش تند پژمان‌فر به لایحه بودجه:

خطرناک‌تر از کاهش اعتبارات، نوع نگاه دولت به حوزه قرآنی است/ بودجه 98 سیاسی است/ واقعیت‌ها را به مردم می‌گوییم

گروه سیاسی ــ رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس با انتقاد تند از کاهش 73 درصدی اعتبارات ردیف صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی در لایحه بودجه سال 98، گفت: بیش از آنکه از کاهش اعتبارات قرآنی ناراحت باشم، از سیاستی که در پشت این نوع تنظیم اعتبارات وجود دارد نگران و ناراحت هستم.

لایحه بودجه سال 1398 کل کشور، روز سه‌شنبه، 4 دی، از سوی رئیس‌جمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی شد؛ لایحه‌ای با سقف ۱۷۰۳۲۳۳۲۲۷۰ میلیون ریال که عمده اعتبارات قرآنی که در ردیف صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی (شماره ردیف ۱۱۳۶۰۰) می‌آید با کاهش 73 درصدی در مقایسه با سال جاری از هزار میلیارد ریال به 270 میلیارد ریال کاهش یافته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین نصرالله پژمان‌فر، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره کاهش شدید بودجه اعتبارات قرآنی در لایحه بودجه سال 98 گفت: سیاست‌‌ها و باورهای دولت‌ها را در رفتار آنها و نه در شعارها باید بررسی کرد. با افرادی که در حوزه اعتبارات و برنامه‌ریزی مسئولیت دارند جلسات متعددی برگزار کردیم و ضرورت و منطق پرداختن به مباحث قرآنی را در این شرایط سخت فرهنگی برای آنها توضیح دادیم تا بتوان با حداقل‌های روشن و شفاف برنامه‌های قرآنی را تداوم ببخشیم.

وی ادامه داد: در موضوع فعالیت‌های قرآنی چشم‌انداز روشنی وجود دارد؛ برای مثال باید حداقل 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم، در موضوع روخوانی و روان‌خوانی قرآن وضعیت نابسامان مراکز آموزشی اصلاح شود، در میان دانشجویان و سایر اقشار جامعه رغبت به برنامه‌های قرآنی ایجاد شود، مسابقات و پژوهش‌های قرآنی استمرار پیدا کند و از نشست‌های قرآنی حمایت لازم انجام شود.

پژمانفر با بیان اینکه با همه این اوصاف اعتبارات قرآنی در لایحه بودجه 98 با یک کاهش بی‌منطق مواجه شد، گفت: اگر خود را مکلف به تحقق این چشم‌انداز قرآنی می‌دانیم، این مسئله سالانه به اعتباری در حدود 1000 میلیارد تومان نیاز دارد تا در طول ده سال به این افق برسیم. منتهی متأسفانه به بهانه‌های محتلف به این موضوع بی‌اعتنایی شد و در بعضی سال‌ها اعتبارات قرآنی در حد صفر بود و هیچ پرداختی نشد. نهایتاً این اعتبار به 200 میلیارد تومان رسید، اما این میزان برای سال 96 به 100 میلیارد تومان کاهش یافت.

رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس اظهار کرد: آن زمان اعتراض کردیم و از عزیزان سازمان برنامه و بودجه خواستیم در منظر عمومی به مباحثه و مناظره بپردازند که جوابی به آن ندادند و گفتند در سال‌های بعد جبران می‌کنیم، اما در لایحه بودجه سال 97 این میزان به 40 میلیارد تومان کاهش یافت که پس از رایزنی‌ها و پیگیری‌های فراوان فراکسیون قرآن و عترت، این اعتبار به 100 میلیارد تومان افزایش یافت. اما متأسفانه عدد قابل توجهی از این اعتبار هنوز پرداخت نشده است.

لایحه بودجه 98 سیاسی است نه کارشناسی

وی ابراز کرد: با وجود صحبت‌های بنده با آقای نوبخت و قول پیگیری ایشان، اتفاقی که در لایحه بودجه سال 98 رخ داد این بود که اعتبارات قرآنی به 27 میلیارد تومان کاهش پیدا کرد. سؤال من این است که منطق این اقدام چیست؟ آن‌ها می‌گویند با توجه به کاهش کلی اعتبارات این کار انجام شده، اما می‌گویم در مقایسه با بخش‌های دیگر هم این کار را انجام بدهید. امروز اعتبارات در بعضی بخش‌ها افزایش چشمگیری پیدا کرده و در برخی حوزه‌ها هم کاهش یافته است. در واقع، لایحه بودجه 98 یک بودجه کارشناسی نیست، بلکه یک بودجه سیاسی است.

پژمانفر در توضیح سیاسی بودن لایحه بودجه 98 گفت: وقتی با کارشناسان زحمتکش سازمان برنامه و بودجه صحبت می‌کنیم به صورت غیررسمی به ما اعلام می‌کنند که هیچ نقشی در پیش‌بینی کاهش‌ یا افزایش اعتبارات نداشته‌اند. مجموع اعتبارات کل کشور در مقایسه با سال گذشته 8 درصد افزایش پیدا کرده و انتظار ما این بود که حداقل بگویند به این نتیجه رسیدیم که اعتبارات قرآنی افزایش پیدا نکند یا با یک درصد منطقی کاهش یابد، اما اعتبار 27 میلیارد تومان با این گستردگی فعالیت‌ها و مأموریت‌های قرآنی چه معنایی دارد و نمی‌توان از این موضوع با بی‌تفاوتی عبور کرد؟!

رویکرد دولت در برابر فعالیت‌های قرآنی انقباضی است

وی افزود: در مقام رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس اعتراض جدی خود را به این موضوع اعلام می‌کنم و در نشستی که با همکاران در فراکسیون خواهیم داشت اصلاح این مسئله را از سوی دولت پیگیری خواهیم کرد و اگر از طرف دولت اصلاحی انجام نشود، وظیفه خود می‌دانیم به منزله کسانی که در صف مقدم پیگیری اعتبارات و مطالبات قرآنی مردم هستیم به آن‌ها اعلام کنیم که دولت اساساً با برنامه‌های قرآنی موافقتی ندارد و نه تنها به دنبال توسعه برنامه‌های قرآنی در کشور نیست، بلکه رویکرد انقباضی و ایجاد محدودیت را به فعالیت‌های قرآنی در کشور دنبال می‌کند.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت تأکید کرد: بیش از آنکه از کاهش اعتبارات قرآنی ناراحت باشم، از سیاستی که در پشت این نوع تنظیم اعتبارات وجود دارد نگران و ناراحت هستم. خدا همواره خودش حافظ قرآن بوده و مباحث قرآنی با وجود همه شیطنت‌ها در طول تاریخ پیش رفته و توسعه یافته است، اما امروز تأسف می‌خورم که چه فکر و اندیشه‌ای در نظام تصمیم‌گیری دولت وجود دارد که چنین کاهشی را در اعتبارات قرآنی رقم می‌زند. این فکر خطرناک‌تر از نفس کاهش اعتبارات قرآنی است و این نگرانی جدی را ایجاد می‌کند که اساساً آقایان اولویتی برای قرآن قائل نیستند و به تعبیر بعضی شاید می‌خواهند با این کاهش برنامه‌های قرآنی را ناکارآمد نشان دهند که به هر حال باید جلوی این کار گرفته شود.

بی‌توجهی‌های دولت به حوزه قرآن من را از تلاش بیشتر مأیوس کرده است

پژمانفر درباره احتمال افزایش میزان اعتبار فعلی در مجلس شورای اسلامی گفت: من و فراکسیون در این قضیه تمام تلاش خود را خواهیم کرد، اما واقعاً در طول شش سالی که در مجلس هستم با این نگاه و رویکرد دولت در برابر مسائل قرآنی یأس و ناامیدی هم بر من حاکم شده و احساس می‌کنم همه این تلاش‌های ما وقتی کسی یا کسانی نمی‌خواهند این کار را انجام دهند، به نتیجه نمی‌رسد. سال گذشته این اعتبار از 40 میلیارد تومان به 100 میلیارد تومان رسید، اما در عمل مبلغ اندکی تخصیص پیدا کرد. حتی چندین ماه است که در جایگاه رئیس فراکسیون قرآن و عترت تقاضای جلسه با آقای نوبخت کردیم اما حتی نمی‌آیند بنشینند و صحبت کنند. این واقعاً نگرانی جدی‌ای است که نه به حرف کارشناسی گوش می‌دهند و نه به آن اعتنا می‌کنند. امیدواریم مسئولان در این موضوع فکر اساسی کنند تا بتوان فضای یأس و دلسردی را که در فعالیت‌های قرآنی حاکم است رفع کرد.

انتهای پیام

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۸ - ۱۹:۰۴
0
0
به نظر تعداد زیادی از جامعه قرآنی نیز کاهش بودجه قرآنی اگر به کاهش تورم و مشکلات اقتصادی منجر شود ، کار خوبی هست
captcha