برکات انقلاب برای حوزه علمیه و دانشگاه
کد خبر: 3787055
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۲
حجت‌الاسلام صدیقی تأکید کرد:

برکات انقلاب برای حوزه علمیه و دانشگاه

گروه اندیشه ــ امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه فضای دانشگاه قبل از انقلاب طوری بود که امکان حضور روحانیت فراهم نبود، با ذکر چند خاطره به تبیین وضعیت دانشگاه‌ها و حوزه علمیه پیش از انقلاب اسلامی پرداخت.

به گزارش ایکنا؛ جلسه درس اخلاق حجت‌الاسلام کاظم صدیقی صبح امروز، ۱۴ بهمن‌ماه، در حوزه علمیه امام خمینی (ره) برگزار شد. وی در آغاز اظهار کرد: یکی از صفات مرد الهی این است که در مقام دفاع از خود و احتجاج بر علیه خصم هر کاری را در جای خودش انجام می‌دهد تا به مقتضای عدل و حکمت رفتار کرده باشد. گاهی انسان از کسی مطالباتی دارد، به او ظلم شده و حقش غصب شده است، انسان الهی این‌گونه نیست که هر جا بنشینید گلایه کند و سفره دلش را برای هر کس باز کند.

وی افزود: این کار افراد ضعیف‌النفس است که بر فعل و قولشان کنترل ندارند. این افراد گاهی گلایه‌های خانوادگی خود را پیش دیگران مطرح می‌کنند. امیرالمومنین(ع) برای ما این مسئله را لازم دیدند که به ما تذکر دهند زبان را کنترل کنید و در دلتان آرامشی داشته باشید که هر حرف را به هر کسی نگویید. این مقتضای حکمت و نجابت است که اگر انسان با کسی مشکل دارد پیش هر کسی مشکلات خود را مطرح نکند.

وی ضمن تبریک چهل سالگی انقلاب اسلامی به پیشگاه امام عصر (عج) ادامه داد: وجود مقدس ذات ربوبی در مقام یادآوری نعمت‌ها به پیامبر(ص) فرمود: «أَلَمْ یَجِدْکَ یَتِیمًا فَآوَى وَوَجَدَکَ عَائِلًا فَأَغْنَى فَأَمَّا الْیَتِیمَ فَلَا تَقْهَرْ وَأَمَّا السَّائِلَ فَلَا تَنْهَرْ وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّکَ فَحَدِّثْ؛ مگر نه تو را یتیم یافت پس پناه داد و تو را سرگشته یافت پس هدایت کرد و تو را تنگدست‏ یافت و بى ‏نیاز گردانید و، اما [تو نیز به پاس نعمت ما]یتیم را میازار و گدا را مران و از نعمت پروردگار خویش [با مردم]سخن گوى» (سوره ضحی/ آیه ۶ تا ۱۱). ما در زمینه حوزه‌های علمیه قبل از انقلاب شرایط بسیار ویژه‌ای را شاهد بودیم و روحانیت اقتداری نداشت. نه در حوزه سیاست فعالیت داشت و نه در حوزه اجتماعی شناخته شده بود. مرحوم احمدی ملایری از ما برای تدریس در دانشگاه دعوت کرد. گفتم فرصت ندارم. ایشان گفت که چون شما دانشگاه قبل از انقلاب را ندیده بودی الآن ناز می‌کنی! در آن زمان سایه آخوند را با تیر می‌زدند. فضای عمومی دانشگاه این‌طور نبود که یک آخوند بتواند برود در دانشگاه تدریس بکند.

امام جمعه موقت تهران در ادامه یادآور شد: وقتی در دانشگاه خواجه نصیر تدریس می‌کردیم دکتر بطحایی رئیس دانشگاه بود. ایشان می‌گفت من در دوران دانشجویی دانشگاه تهران بودم. هنگام نماز ظهر رفتم در مسجد دانشگاه نماز بخوانم دیدم در مسجد بسته است و احدی در آنجا حاضر نیست. در آن هنگام دکتر سیدحسین نصر آمد. ایشان گفت: برای چه اینجا ایستادی؟ گفتم: می‌خواهم نماز بخوانم. ایشان با تعجب گفت: تو نماز می‌خوانی؟! ایشان گفت: می‌دانی در میان دانشجویان و اساتید این دانشگاه چند نفر نماز می‌خوانند؟ دو نفر، من و یک نفر دیگر. ایشان گفت: برو برگرد، احدی از اساتید دانشگاه نماز نمی‌خواند.

وی افزود: آشنایی طلاب به زبان‌های خارجی در آن زمان نبود. شهید بهشتی برای اولین بار برنامه مدرسه حقانی را طوری تنظیم کردند که زبان انگلیسی تدریس شود. امروز چقدر از طلاب به زبان انگلیسی مسلط هستند. در آن زمان از کشور‌های دیگر طلبه‌ای در ایران حضور نداشت، اما امروز از صد کشور در حوزه علمیه قم طلبه خارجی تحصیل می‌کند. دخالت روحانیت در مدیریت کشور مطلقا امکان‌پذیر نبود، اما امروز شما سپاهی دارید که مظهر قدرت نظام اسلامی است و قدرتش اعجازآمیز است. داعش گروهی بود که از سراسر دنیا جمع شده بودند و پول بی‌حساب عربستان و آمریکا از آن‌ها حمایت می‌کرد. سردار سلیمانی و سردار همدانی به سوریه و عراق رفتند و طرح بسیج مردمی را ایجاد کردند. نتیجه اینکه داعش و حامیانش مثل آمریکا شکست خوردند. باید توجه داشت قداست سپاه پاسداران به برکت روحانیت بود. این هنر روحانیت است که سپاه پاسداران را به قدرت بلامنازع بدل ساخته است.

تولیت حوزه علمیه امام خمینی(ره) در پایان گفت: در شرایط کنونی برخی گمان می‌کنند انقلاب به پایان رسیده است. این افراد باید توجه داشته باشند انقلاب اسلامی شرایطی را تجربه کرده و در آن به حیات خود ادامه داده است که حتی امکانات لازم برای اداره یک سال کشور را در اختیار نداشتیم؛ با این وجود به مدت هشت سال مقاومت کردیم. این هنر هنر بسیجی‌ها بود. این هنر هنر حوزه‌های علمیه بود. امروزه در میان طلاب کسانی داریم که موفقیت‌های معنوی بالا دارند و دروس تفسیر و اخلاق در حوزه باب شده است. خواستم شمّه‌ای از نعمت‌هایی که خدا به برکت انقلاب به حوزه علمیه عنایت کرده است را بیان کنم. امروزه حوزه علمیه حضور پررنگ در نهاد‌ها و مراکز دارد و همه جا برای حوزه سنگری واقع شده است. باید قدر این نعمت را دانست و شکر انقلاب را به جای آورد و از ناشکری‌ها و احساس ضعف‌ها و کمبود‌ها پرهیز کرد.

انتهای پیام

captcha