برخورد رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست‌وزیر ژاپن تبلور عینی «نظریه مقاومت» بود
کد خبر: 3819697
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۸
حسین شیخ‌الاسلام:

برخورد رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست‌وزیر ژاپن تبلور عینی «نظریه مقاومت» بود

گروه سیاسی ــ مشاور وزیر امور خارجه با تبیین تطابق برخورد و رفتار رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست‌وزیر ژاپن با اصول سه‌گانه «عزت، حکمت، مصلحت» گفت: این رفتار و واکنش ایشان در برابر پیام ترامپ، تبلور عینی «نظریه مقاومت» بود که در سخنرانی سالگرد رحلت حضرت امام(ره) ابعاد مختلف آن را تبیین کردند.

حسین شیخ‌الاسلام، مشاور وزیر امور خارجه، در گفت‌وگو با  ایکنا درباره نوع برخورد و رفتار رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست‌وزیر ژاپن و تطابق آن با اصول سه‌گانه سیاست خارجی «عزت، حکمت، مصلحت» گفت: از برخورد و سخنان ایشان احساس سربلندی و عزت کردم و این همان رهبری است که در شأن این ملت و انقلاب اسلامی است و یاد سخن ایشان افتادم که چند سال پیش فرمودند: «من انقلابی هستم، دیپلمات نیستم».

اگر ترامپ با مفهوم عزت‌خواهی آشنا بود «آبه» را برای ارسال پیام نمی‌فرستاد

وی ادامه داد: بدون شک در این هماوردی اگر آقای ترامپ می‌دانست چنین نتیجه‌ای حاصل می‌شود، قطعاً از آقای آبه درخواست میانجی‌گری نمی‌کرد و این به خاطر عدم شناخت او از ملت و رهبری ایران، انقلاب اسلامی، اسلام و جایگاه مهم عزت‌خواهی در اسلام است.

شیخ‌الاسلام اظهار کرد: ترامپ تصور می‌کرد جمهوری اسلامی مانند عربستان سعودی است که می‌تواند با آن هر برخوردی کند و ایران هم عقب‌نشینی می‌کند و تسلیم می‌شود. از طرفی خودشیفتگی ترامپ باعث شد نفهمد که ایران عزتش را به راحتی با یک پیشنهاد کنار نمی‌گذارد.

مشاور وزیر امور خارجه ابراز کرد: در واقع این برخورد و مواجهه رهبر معظم انقلاب، تقابل حکمت با قلدری و گردن‌کلفتی و عزت با زیاده‌‌خواهی و سلطه‌‌طلبی بود که تبلور همان آیه شریفه «الَّذينَ آمَنوا يُقاتِلونَ في سَبيلِ اللَّهِ ۖ وَالَّذينَ كَفَروا يُقاتِلونَ في سَبيلِ الطّاغوتِ فَقاتِلوا أَولِياءَ الشَّيطانِ ۖ إِنَّ كَيدَ الشَّيطانِ كانَ ضَعيفًا» است؛ این مواجهه در واقع نماد جنگ با شیطان و یاران شیطانی آن، ترامپ، بود.

وی با تأکید بر اینکه مؤلفه «عزت‌مندی» در این ملاقات بسیار بارز بود، گفت: نه فقط ملت ایران، بلکه عراقی‌ها، سوری‌ها، بحرین‌ها، یمنی‌ها، فلسطینی‌ها و ملت‌های آزاده و استکبارستیز نیز از این برخورد احساس سربلندی کردند.

جایگاه حکمت و مصلحت در مشی رهبری

شیخ‌الاسلام در تبیین مؤلفه «حکمت» در این دیدار گفت: برخورد حضرت آقا بسیار حکمت‌آمیز بود و با وجود اینکه می‌دانستند نخست‌وزیر ژاپن می‌خواهد چه چیزی را بیان کند او را به دیدار پذیرفتند و فرمودند که من حساب شما را از ترامپ جدا می‌کنم و شما را صادق و جدی می‌دانم اما ترامپ را صادق نمی‌دانم. در واقع ترامپ آن‌قدر بی‌صداقت است که پس از اینکه از نخست‌وزیر ژاپن برای میانجی‌گری و ارسال پیام به ایران درخواست می‌کند، چند روز بعد بخش پتروشیمی ایران را تحریم می‌کند و به عبارتی حتی احترامی برای آقای آبه نیز قائل نشده است.

مشاور وزیر امور خارجه اظهار کرد: همچنین آنجا که رهبری در پاسخ به آقای آبه که گفت ترامپ گفته ما دنبال تغییر رژیم ایران نیستیم، فرمودند آنها تاکنون هرکاری می‌خواستند علیه ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران انجام دادند و شکست خوردند و الان هم نمی‌توانند این کار را بکنند و اینکه ما دنبال سلاح اتمی نیستیم نه به خواست آن‌ها، بلکه به خواست خودمان و مبانی اعتقادی‌مان است و این امتیاز دادن به ایران نیست، بلکه بیان ناتوانی آنهاست و این پاسخ نمایش حکمت و عزت بود.

وی یادآور شد: از طرفی مؤلفه «مصلحت» هم در این دیدار کاملاً عیان بود و رهبری از موضع مصلحت نظام و ملت هم بیان کردند که مذاکره و گفت‌وگو با آمریکایی‌ها به ویژه در دوره ترامپ به مصلحت نیست و تجربه مذاکرات برجام و خروج از آن بیانگر آن است که هم صلاح نیست و هم عاقلانه نیست که به چنین طرفی مجدداً اعتماد کرد. همچنین آمریکایی‌ها نه می‌توانند به ما کمک کنند و نه این کار را می‌کنند و ما با وجود این تحریم‌ها پیشرفت می‌کنیم و شرط پیشرفت کشور این است که آمریکایی‌ها نزدیک نشوند.

ضرورت تسری نظریه مقاومت به عرصه اقتصادی و فرهنگی

شیخ‌الاسلام تصریح کرد: به عقیده من رفتار و برخورد رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخست‌وزیر ژاپن تبلور عینی «نظریه مقاومت» بود که در سخنرانی سالگرد رحلت حضرت امام(ره) ابعاد مختلف آن را تبیین کردند. هدف نهایی مقاومت ایجاد بازدارندگی است و امروز جمهوری اسلامی به نقطه‌ای رسیده که به راحتی و از موضع قدرت با آمریکا برخورد می‌کند.

وی با بیان اینکه بازدارندگی فقط در عرصه نظامی و دفاعی نیست، گفت: مقاومت باید به صحنه‌های اقتصادی و فرهنگی هم تسری پیدا کند و امروز همه باید با همان انگیزه‌هایی که در دفاع مقدس بود و رزمندگان از جان خود و عزیزانشان گذشتند، امروز هم در این جنگ تمام‌عیار اقتصادی و مقابله با تروریسم اقتصادی شرکت کنند و مال، توانمندی، خلاقیت و سرمایه خود را به صحنه بیاورند تا مقاومتی فراگیر، همه‌جانبه و ملی ایجاد شود تا دشمن به طور کامل از توطئه و طراحی علیه ملت ایران ناامید شود. 

انتهای پیام

captcha