نخبگان عراق مردم را به پیروی از مواضع آیت‌الله سیستانی راهنمایی کنند
کد خبر: 3855594
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۱

نخبگان عراق مردم را به پیروی از مواضع آیت‌الله سیستانی راهنمایی کنند

دیگر رسانه‌ها ـ پژوهشگر دین و استاد حوزه علمیه قم به دو نقش متفاوت راهبری و راهنمایی حضرت آیت الله سیستانی در عراق اشاره کرد و گفت: مردم عراق، نخبگان و مجموعه مردم به این موضوع آگاه هستند و اگر احیاناً برخی در مقابل این امر جهالتی به خرج می دهند، هیچ تردیدی نیست که دست مغرضین و بدخواهانی در کار است بنابراین وظیفه همگان خصوصاً نخبگان است که مردم را به تبعیت و پیروی از مواضع و نظرات آیت الله سیستانی راهنمایی کنند.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از شفقنا، حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در گفت‌وگو با شفقنا به نقش حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی در قبال بحران اخیر عراق اشاره و اظهار کرد: کشور عراق یکی از کشورهای کهن، و سنت و فرهنگ اصیل و ذخایر طبیعی فراوانی دارد و از سابقه فرهنگی درخشانی برخوردار است؛ همه ملت ها خصوصاً جریان های اسلامی باید تلاش کنند که این کشور در امنیت، سلامت و برخورداری از مواهب الهی باشد.

در شرایط فعلی عراق، نقش حضرت آیت الله سیستانی بسیار سنگین و کلیدی است

جوادی آملی ادامه داد: در حال حاضر متأسفانه هم جهل داخلی و هم دشمنی ها و عداوت های بیرونی دست به دست هم داده اند و  چنین زمینه هایی را برای یک ملت بزرگ فراهم آوردند که اکنون نقش نخبگان و متوالیان امر فرهنگ و دین از جمله نقش مرجع اعلی حضرت آیت الله العظمی سیستانی بسیار سنگین و نقشی بسیار مهم و کلیدی است.

مسئولیت راهبری و راهنمایی حضرت آیت الله سیستانی در حوزه علمیه و جامعه عراق

او به دو مسئولیت متفاوت حضرت آیت الله سیستانی در عراق اشاره و خاطرنشان کرد: حضرت آیت الله العظمی سیستانی انسان بسیار والا و فقیه باهوش و با کیاست و فراستی هستند و با بررسی و تدبیر مناسب، آنچه مسئولیت متوجه ایشان نموده، انجام می دهند. فکر می کنم که حضرت آیت الله سیستانی دو مسئولیت برای خود در نظر گرفتند؛ یک مسئولیت راهبری حوزه های علمیه در عراق و دیگری مسئولیت راهنمایی جامعه، دولت و حکومت و مردم خاص و عام عراق است.

جوادی آملی تصریح کرد: در تبیین نقش راهبری حوزه های علمیه توسط حضرت آیت الله سیستانی باید به این نکته اشاره کرد که حوزه های علمیه در عراق به عنوان یکی از ستون های اصلی و جریان های ریشه دار هستند که بایستی محفوظ باشند به گونه ای که آفت و تهدیدی به حوزه ها آسیب نرساند لذا آیت الله به شدت خود را راهبر این جریان حوزوی و علمی می دانند و تلاش دارند حوزه نجف که بیش از هزار سال از عمر شریفش می گذرد و افتخارات فراوانی را برای بشریت خصوصاً جامعه اسلامی و مکتب قرآن و عترت فراهم آورده است، در سلامت و صلابت باشد بنابراین نقش راهبری حوزه های علمیه و مسئولیت صیانت و راهبری و در مسیر درست قرار دادن حوزه ها از جمله مسئولیت های حضرت آیت الله سیستانی است.

آیت الله سیستانی هم برای نخبگان و هم برای توده مردم پیام های ویژه ای دارند

جوادی آملی افزود: نقش دیگری که حضرت آیت الله سیستانی برای خود در نظر گرفتن و به خوبی انجام می دهند، بحث هدایت و راهنمایی دولت و ملت در سطوح مختلف است. ایشان هم برای خواص و نخبگان پیام ویژه ای دارند و هم به توده و عامه مردم مسیری را راهنمایی می کنند. آنچه ایشان تشخیص دادند و درست هم هست این است که نظام سیاسی عراق با توجه به پیشینه ای که دارد و با توجه به بافت جمعیتی و زمینه های طایفه گری و عشیره ای و نظایر آن و همچنین حاکمیت های استعماری و کودتایی این کشور، هیچ زمینه جریان سیاسی به معنای آنچه در ایران اتفاق افتاده را ندارد.

تفاوت نظام سیاسی ایران و عراق

استاد حوزه علمیه قم گفت: در ایران در حقیقت دو جریان وجود داشته که بتواند نظام سیاسی امروز را که نظام سیاسی رادیکالی هست را تحمل کند، یکی اینکه حوزه علمیه قم تحت زعامت شخصیت هایی مثل حضرت آیت الله العظمی بروجردی و امام خمینی(ره) این ظرفیت و ذهنیت را داشت که به سمت نظام سیاسی خاصی که ولی فقیه در رأس حکومت باشد را تحمل کند از سوی دیگر هم جامعه و مردم ایران تا حد زیادی با این جریان آشنا بودند و بافت منسجمی داشتند و جریان هایی که بخواهند تشقیق و تفریق ایجاد کنند گرچه کم و بیش بود، اما در مجموع ملت ایران یک ملت یک پارچه ای بود و این ظرفیت را داشت که نظام سیاسی ولایت فقیه را بپذیرد، اما برای  جامعه عراق اینگونه نیست.

آیت الله تأکید دارند که اعتراضات مردم زمینه ای برای شکست جامعه و انحراف این خواسته های به حق ایجاد نکند

او اظهار کرد: با توجه به اینکه سوابق حاکمیت عراق به گونه دیگری بوده است و همچنان ریشه های استکباری، استعماری و استبدادی در بدنه جامعه عراق وجود دارد و چون این دو اجازه نمی دهد که یک نظام سیاسی خاصی مثل نظامی سیاسی ایران در عراق حاکم باشد لذا حضرت آیت الله العظمی سیستانی ترجیح می دهند که نسبت به این مساله به جای نقش راهنمایی، نقش راهبری داشته باشند و از این طریق، هم خواص که نخبگان، مسئولان نظام و دولت عراق هستند و هم توده مردم را راهنمایی کنند و بخواهند در مسیری حرکت کنند که ضمن اینکه به اعتراضات آنان که اعتراضات فراوان و به حقی هست، جامعه عمل بپوشانند، مردم عراق در مسیری قرار گیرند که این اعتراضات زمینه ای برای شکست جامعه و انحراف این خواسته های به حق ایجاد نکنند البته به دولتمردان هم توصیه می کنند که هم در درایت و تدبیر بکوشند و هم از خطا و فساد اداری و مالی که متأسفانه تا حد زیادی از بدنه نظام و دولت را فرا گرفته رهایی پیدا کنند و هم به اعتراض به حق مردم پاسخ درست دهند و اجازه ندهند که این کشور با توجه به همه امکانات طبیعی و مواهبی که برای آنان فراهم هست، زمینه ای فراهم کنند که دیگران طمعی داشته باشند. بنابراین دو مسئولیت و نقش برعهده حضرت آیت الله سیستانی است که به خوبی انجام می دهند که یکی نقش راهبری حوزه ها و دیگری راهنمایی جامعه است.

نخبگان عراق مردم را به تبعیت و پیروی از مواضع آیت الله سیستانی راهنمایی کنند

جوادی آملی در پاسخ به اینکه چه ضرورتی دارد جریان ها و گروه های سیاسی و مذهبی مختلف عراق، از مواضع و رهنمودهای حضرت آیت الله سیستانی پیروی کنند؟ گفت: جامعه عراق کاملاً این مساله را می داند که مرجعیت خصوصاً مرجعیت اعلی، حضرت آیت الله سیستانی، عراق را به عنوان بدنه جامعه اسلامی و به خصوص اینکه اماکن مقدسه در آن وجود دارد و همه عالمان دینی خود را سرسپرده این مکان مقدس می دانند هرگز حاضر نیستند به وجبی از خاک عراق و مردم این کشور تعدی شود و احیاناً مورد هجمه قرار گیرد لذا مردم عراق، نخبگان و مجموعه مردم به این موضوع آگاه هستند و اگر احیاناً برخی در مقابل این امر جهالتی به خرج می دهند، هیچ تردیدی نیست که دست مغرضین و بدخواهانی در کار است که همواره نسبت به این منابع، ذخایر و ملت طمع داشته اند بنابراین وظیفه همگان خصوصاً نخبگان است که مردم را به تبعیت و پیروی از مواضع و نظرات آیت الله سیستانی راهنمایی کنند. اگر عوام را خواص و خواص را اخص اداره کنند قطعاً کشور عراق از این بحران نجات پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام
captcha