جامعةالمصطفی مصداق تقریب بین مذاهب اسلامی است
کد خبر: 4006212
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۱
حجت الاسلام علی عباسی:

جامعةالمصطفی مصداق تقریب بین مذاهب اسلامی است

رئیس جامعةالمصطفی العالمیه گفت: المصطفی به‌عنوان یک نهاد علمی و بین‌المللی مصداق بارز تقریب بین مذاهب اسلامی است.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی العالمیه امروز دوشنبه 26 مهر در نشست مشترک با رئیس دانشگاه صنعتی قم ضمن تبریک هفته وحدت و ولادت  حضرت محمد(ص) اظهار کرد: جامعةالمصطفی از تلفیق دو سازمان فعال آموزش معارف اسلامی در عرصه بین‌الملل تأسیس گردید و فعالیت‌های آن در مراکز داخل و خارج کشور به صورت یکپارچه سامان‌دهی شد.

وی، با اشاره به تنوع ملیتی کم نظیر دانش‌پژوهان جامعةالمصطفی بیان کرد: حوزه‌های دانشی المصطفی شامل قلمرو‌های کلان علوم اسلامی، علوم انسانی و زبان و فرهنگ‌شناسی است که برخی از رشته‌های این حوزه‌های دانشی به صورت انحصاری به همت جامعةالمصطفی ارائه می‌گردد.

استاد جامعةالمصطفی العالمیه با اشاره به فعالیت آموزشی این نهاد علمی در واحد‌های داخل و خارج کشور، یادآور شد: در کنار مجتمع آموزش عالی جامعةالمصطفی در گرگان، که به پیروان مذاهب اسلامی اهل سنت اختصاص دارد، در بسیاری از مراکز ما در خارج کشور، پیروان مذاهب گوناگون اسلامی و حتی ادیان مختلف در کنار یکدیگر به تحصیل علوم دینی اشتغال دارند که نمونه آن را در دیگر مراکز آموزش معارف اسلامی در جهان اسلام نمی‌توان یافت.

وی آموزش مستقیم و غیرمستقیم زبان فارسی به ده‌ها هزار نفر از غیر ایرانیان را یکی از دستاورد‌های مهم جامعةالمصطفی عنوان کرد و گفت: این سرمایه بزرگ و پشتوانه عظیم فرهنگی، امروز در اختیار بخش‌های مختلف کشور قرار دارد و به اذعان مسئولان آموزش زبان فارسی، جامعةالمصطفی در زمینه آموزش و گسترش زبان فارسی در جهان بیشترین تأثیر را داشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، دانشگاه مجازی المصطفی را از مراکز پیشرو آموزشی این نهادی علمی بین‌المللی عنوان کرد و گفت: با توجه به اقبال مخاطبین به آموزش‌های غیرحضوری، دانشگاه مجازی المصطفی از زمینه‌های مهم برای گسترش فعالیت‌های آموزشی این مجموعه به شمار می‌آید و نقش به‌سزایی در گسترش برنامه‌های آتی دارد. همچنین مؤسسه آموزش‌های کوتاه‌ مدت و فرصت‌های مطالعاتی جامعةالمصطفی، که سالانه هزاران نفر از نخبگان علمی، فرهنگی و رسانه‌ای از سراسر جهان میزبانی می‌نماید، ظرفیت بسیار خوبی برای گسترش همکاری‌های علمی جامعةالمصطفی فراهم نموده است.

وی ارائه آموزش‌های فوق‌العاده کاربردی و مهارتی به دانش‌پژوهان غیرایرانی را یکی از ویژگی‌های تحصیل در جامعةالمصطفی دانست و گفت: ارائه این آموزش‌ها در جامعةالمصطفی، که نقش مهمی در تکمیل تحصیل دانش‌پژوهان غیرایرانی دارد، زمینه مناسبی برای همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی داخل کشور، به ویژه دانشگاه‌های صنعتی، فراهم نموده است.

رئیس جامعةالمصطفی گسترش همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی کشور را از راهبرد‌های مهم جامعةالمصطفی برشمرد و افزود: با توجه به شرایط روز، دانشگاه‌های کشور باید به سوی فعالیت بین‌المللی حرکت کنند و جامعةالمصطفی آمادگی دارد در این زمینه تجربیات و ظرفیت‌های خود را در اختیار مراکز علمی کشور قرار دهد. تا امروز نیز در این زمینه تفاهم‌نامه‌های همکاری متعددی با برخی دانشگاه‌های کشور به امضا رسیده است و امیدواریم به زودی شاهد امضای تفاهم‌نامه همکاری میان جامعةالمصطفی و دانشگاه صنعتی قم نیز باشیم.

رتبه نخست کشور در زمینه اشتغال دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی

در ادامه نیز جلال رضایی‌نور، رئیس دانشگاه صنعتی قم ضمن ابراز خرسندی از حضور در جامعةالمصطفی و دیدار با رئیس ومعاونین این نهاد علمی اظهار امیدواری کرد این دیدار فرصتی برای آغاز همکاری‌های مشترک دو مجموعه باشد.

وی به معرفی دانشگاه صنعتی قم و فعالیت‌های این دانشگاه پرداخت و افزود: شهر مقدس قم همواره به عنوان مرکز آموزش معارف اسلامی در کشور شناخته می‌شود، ولی با توجه به شرایط جغرافیای و اقتصادی استان، دانشگاه صنعتی قم تأسیس گردید و این دانشگاه امروز با نزدیک به دو هزار دانشجو در رشته‌های مختلف علوم پایه، فنی و مهندسی و... فعالیت دارد.

وی در اختیار داشتن رتبه نخست کشور در زمینه اشتغال دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی را از افتخارات این دانشگاه دانست و خاطرنشان کرد: براساس برنامه‌های طراحی‌شده، به دنبال آن هستیم تا نیمی از ظرفیت این دانشگاه به بخش بین‌الملل اختصاص یابد و در این زمینه علاقه‌مند به استفاده از ظرفیت و تجربیات ارزشمند جامعةالمصطفی هستیم.

رئیس دانشگاه صنعتی قم، با اشاره به نقش مهم جامعةالمصطفی در عرصه تمدن‌سازی نوین اسلامی، ابراز کرد: دانشگاه صنعتی قم می‌تواند با همکاری المصطفی، پذیرای دانشجویانی از کشور‌های مختلف باشد تا در کنار تحصیل علوم دینی، از آموزش‌های فنی و مهندسی دانشگاه صنعتی قم نیز بهره‌مند گردند و با این گام، نقشی در عرصه تمدن‌سازی ایفا کند.

شایان ذکر است در این دیدار، معاونان و مسئولان المصطفی و دانشگاه صنعتی، در سخنانی، به بررسی زمینه‌های همکاری دوجانبه پرداختند و مقرر گردید کمیته‌ای مشترک به منظور آماده‌سازی سند تفاهم‌نامه همکاری جامعةالمصطفی و دانشگاه صنعتی قم تشکیل گردد.

انتهای پیام
captcha