مرحوم احمدی عالِمِ عامل به مبانی دینی بودند
کد خبر: 4029335
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۳
سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی:

مرحوم احمدی عالِمِ عامل به مبانی دینی بودند

سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: مرحوم دکتر احمد احمدی را می‌توان عالِمِ عامل به مبانی دینی و متصف به اخلاق حسنه دانست. به ویژه با نسل جوان بسیار با احتیاط برخورد می‌کردند. بنده با ایشان مراوده داشتم و این اخلاقیات را از نزدیک مشاهده می‌کردم و برای من الگو بودند.

جمال رحیمیان

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست بزرگداشت و نقد و بررسی آثار مرحوم احمد احمدی، عصر امروز دوشنبه 27 دی ماه 1400 از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی برگزار شد.

جمال رحیمیان، سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در این مراسم سخنرانی کرد و گفت: بزرگداشت عالمان، بزرگداشت علم و دین و ارزش‌ها و معرفت دینی است. خدا را شاکریم که توانستیم برنامه‌ای دیگر را درباره شخصیتی کم‌نظیر برگزار می‌کنیم. سوابق قبل از انقلاب و آثار علمی که از دکتر احمدی به جای مانده است مؤید این موضوع است. جمع کردن بین عرصه علم و مدیریت و حضور در مراکز سیاستگذاری، کارهایی بسیار سخت هستند. ایشان سازمان مطالعه و تدوین کتب درسی را مدیریت کردند که از کارهای ارزنده ایشان بود و همه جا نقش ارزشمند خود را ایفا کردند.

نقش مرحوم احمدی در تأمین کتب درسی

وی ادامه داد: مخصوصاً بعد از انقلاب اسلامی که قرار است کسی در تأمین منابع و کتب درسی دانشگاه‌ها ایفای نقش کند شخصی شایسته انتخاب می‌شود و ایشان سال‌های زیادی در این مسیر به خدمتگزاری به علم و دانش صرف می‌کنند لذا جای افتخار است که این برنامه به نام مرحوم دکتر احمدی برگزار می‌‌شود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: بُعد دیگر از شخصیت دکتر احمدی را می‌توان عالمِ عامل به مبانی دینی و متصف بودن به اخلاق حسنه دانست. به ویژه با نسل جوان بسیار با احتیاط برخورد می‌کردند. بنده با ایشان مراوده داشتم و این اخلاقیات را از نزدیک مشاهده می‌کردم و انصافاً برای من الگو بودند و هرگز وی را فراموش نخواهم کرد. 

شخصیت ذوابعاد دکتر احمدی

حامد علی اکبرزاده، رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در این نشست اظهار کرد: صحبت کردن درباره شخصیت دکتر احمدی که شخصیتی ذوابعاد هستند کاری سخت است و وقتی انسان سوابق کاری و علمی ایشان را می‌بیند، لذت می‌برد و انگیزه در وی ایجاد می شود که در همین مسیر ادامه دهد. وی تحصیلات خود را از ملایر شروع کرده و به قم ختم شد. ایشان در مؤسسه در راه حق که از مؤسسات مهم در قم بوده نیز فعالیت‌های ارزنده‌ای داشته است.

وی ادامه داد: تسلط و آشنایی ایشان به حکمت و فلسفه و علوم اسلامی و نیز فلسفه غرب و نگاه عمیق و نقادانه‌ای که به این مسئله داشته‌اند و خدمات فرهنگی دکتر احمدی از جمله تأسیس دانشگاه تربیت مدرس و سمت نیز شایان توجه است و مهم‌ترین آنها از نظر خود بنده، ویراستاری و تصحیح المیزان است که باقیات الصالحاتی است که برای مرحوم احمدی مانده است. لذا بزرگداشت ایشان برای ما مایه افتخار است.

رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی خود را در قبال علم و فرهنگ مسئول می‌داند و وظیفه خود را رصد و کنش و واکنش فرهنگی در دانشگاه‌ها می‌داند که برگزاری این همایش‌های فصلی، از مصادیق همین انجام وظیفه‌هاست. در بند اول اساسنامه جهاد دانشگاهی نیز به برنامه‌ریزی فرهنگی و ایجاد آمادگی فکری و فرهنگی به ویژه در میان نسل جوان اشاره شده است و ان‌شاء‌الله این نهاد در چهارچوب آرمان‌های انقلاب اسلامی، فرهنگی و اثرگذار باقی خواهد ماند.

وی بیان کرد: محتوای این نشست نیز به شکل مکتوب از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر و ارائه خواهد شد.

مرحوم احمدی؛ مرد اخلاص

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدطه مرقاتی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در این نشست اظهار کرد: بنده یک ربع قرن در خدمت مرحوم دکتر احمدی بودم و به صورت غیرمستقیم شاگردی ایشان را کردم و مطالبی در محضرشان آموختم که شاید شاگردان مستقیم ایشان از آن بی‌بهره بودند. دکتر احمدی مرد اخلاص و عمل بود. وی در کار خود اخلاق و صداقت داشت و این از نظر بنده سرمایه‌ای بزرگ است. اگر کسی بخواهد دکتر احمدی را تعریف کند، می‌‌گوید از ابتدا خلوص و پرهیزگاری و صداقت در وی بود و هرگز آن را ترک نکرد و پست‌ها و مقام‌ها وی را تحت تأثیر قرار نداد.

وی ادامه داد: خدای متعال در قرآن کریم فرموده است: «قُلْ إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ؛ بگو: همانا نماز و طاعت و تمام اعمال من و حیات و ممات من همه برای خداست که پروردگار جهانیان است» (انعام/ 62) بنده شهادت می‌دهم مرحوم دکتر احمدی آنچه اعتقاد داشت را در عمل نمایان می‌‌کرد و این اخلاص باعث شده بود رفتار و گفتارش در مخاطبان تأثیر بگذارد. اگر در سمت، کارمندان را جمع می‌کرد و مطلبی را می‌گفت، خودش اولین کسی بود به آن عمل می‌کرد لذا گفتار ایشان بسیار تأثیرگذار بود. همچنین کارمندان را همانند فرزندان خودش تربیت کرده بود.

دانشیار دانشگاه تهران تصریح کرد: ویژگی دیگر صداقت دکتر احمدی بود و حتی در گفت‌وشنودهای معمول خودشان اجازه نمی‌دادند خدشه‌ای بر راستگویی وارد شود. وی اگر به کسی ارادت نداشت نمی‌گفت ارادتمند شما هستم. اصلاً اهل نشان دادن خودش نبود. گاهی دیدارهایی با مقام معظم رهبری داشتند اما جایی می‌نشست که دوربین اصلاً وی را نمی‌دید چراکه دنبال این نبود که حتماً در صدر مجلس بنشیند. نکته دیگر اینکه بنده هیچ منیتی در ایشان ندیدم و به یاد دارم یکبار که خدمت آیت‌الله جوادی آملی رسیدیم، به گونه‌ای رفتار می‌کرد که انگار از شاگردان وی است در حالی‌که خود دکتر احمدی نیز از منظر علمی بسیار بار بالایی داشت.

شاگردپروری مرحوم احمدی

مرقاتی تأکید کرد: وی هم در فلسفه غرب و هم اسلامی حرف‌های زیادی برای گفتن داشت. همچنین معتقدم وی شجاعت زیادی در بیان عقاید داشت. ایشان در مسائل فقهی، خود را مقلد امام(ره) می‌دانست اما برخی از مسائل را با آیت‌الله مکارم نیز در میان می‌گذاشت.

وی در پایان سخنان خود گفت: مرحوم احمدی، گاهی نیز در مسائل فقهی به شکل دقیق اظهار نظر می‌کرد چون این مسائل را با ذهن فلسفی مورد بررسی قرار می‌داد. در سفرهای خارج از کشور به رفتار آنها بسیار دقت می‌کرد تا مشخص شود ما مسلمانان چرا در بسیاری از مسائل عقب مانده‌ایم. وی یک معلم تمام عیار برای فرزندان و کارمندان و شاگردان خود بود. جای ایشان بسیار خالی است و سال‌ها باید بگذرد و حوزه و دانشگاه تلاش کند تا دکتر احمدی دیگری به این جامعه عرضه شود. 

انتهای پیام
captcha