اتحادیه بنیادهای شهید محور مقاومت تشکیل می‌شود
کد خبر: 4042040
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۰
قاضی‌زاده هاشمی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه:

اتحادیه بنیادهای شهید محور مقاومت تشکیل می‌شود

معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران از تشکیل اتحادیه بنیادهای شهید محور مقاومت خبر داد و گفت که برادران لبنانی در این رابطه اعلام آمادگی کرده‌اند.

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران

به گزارش خبرنگار ایکنا، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران امروز 20 اسفند، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، با تبریک اعیاد ماه مبارک شعبان اظهار کرد: مقام شهید، مقام بالایی است و در قرآن کریم در اوج ذکر شده و در لسان امامین انقلاب هم شهید، افضل اشخاص و خدمت به شهید خدمت به دستگاه عصمت و طهارت نامیده شده است. روز 22 اسفند در سال 1383 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شهید عنوان‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه بنیاد شهید با دو هدف اصلی ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و شهادت و تکریم خانواده‌های ایثارگر و شاهد تأسیس شد، افزود: آمار خانواده شهدا و جانبازان رو به افزایش است و آمارها تغییر پیدا می‌کند. ساختار سنی ایثار و شهادت رو به افزایش است و والدین شهدای ما بیش از 80 سال سن دارند. فرهنگ ایثار و شهادت عامل پیروزی و حفظ اقتدار این کشور و ملت بوده و توانسته برای کشور اقتدار و امنیت به ارمغان آورد؛ آن عنصر اصلی که ملت ایران را نسبت به دیگر ملت‎ها ممتاز کرده، فرهنگ شهادت و ایثارگری است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: دشمن قسم‌ خورده که با ملت ایران بجنگد و ملت ایران را نابود کند، اما ملت ایران در کنار هم قرار دارند و اجازه نمی‌دهند دشمن به این هدف خود دست یابد. ملت ایران در مواقع و اختلافات مختلف مانند زلزله و سیل کنار هم بودند؛ وحدت و یکپارچگی رمز بقای ملت ایران بوده و هست.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: فرهنگ ایثار و شهادت می‌تواند از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کند؛ آسیب‌هایی که اتفاقات تلخ را رقم خواهد زد. یک دستگاه به‌نام بنیاد شهید و امور ایثارگران به تنهایی نمی‌تواند همه امور مرتبط با ایثارگران را پیش ببرد و همه دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی باید در این حوزه حضور فعالانه داشته باشند.

وی با بیان اینکه محور مقاومت یکی از نمادهای ایثار و شهادت است، گفت: ما امروز با یک جریان مقابل جریان استکبار قرار داریم. این جریان را حاج قاسم عزیز ما رهبری می‌کرد و او توانست با کمک نیروهای مردمی این جریان را پیش ببرد و ما هم باید بتوانیم با تأسی از این جریان به مقابله با جبهه استکبار بپردازیم.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از تشکیل اتحادیه بنیادهای شهید محور مقاومت در گام اول خبر داد و گفت که برادران لبنانی در این رابطه اعلام آمادگی کرده‌اند.

قاضی‌زاده هاشمی آمارهای مرتبط با خدمات انجام‌شده به خانواده جانبازان و شهدا را ارائه داد و گفت: حدود 12 میلیون سند از آثار شهدا و ایثارگران جمع‌آوری کرده‌ایم، بیش از 300 هزار دقیقه فیلم سینمایی درباره شهدا تولید کرده‌ایم، دو هزار و 38 عنوان کتاب عرضه شده، هزار و 400 باب موزه‌ و حسینیه‌ها و گلزارهای شهدا تأسیس شده، حدود 39 هزار و 300 طرح یادمان‌ها افتتاح شده، 937 نفر از پدران یک شهید و چند شهید نشان ملی دریافت کرده‌اند، 739 هزار و 600 مراسم انجام شده و چهار اثر سمفونی بزرگ بوده. همچنین 6 میلیون نفر خدمات آموزش عمومی و آموزش عالی دریافت کرده‌اند، سه هزار و 260 عضو هیئت علمی از میان ایثارگران جذب شده‌اند. سه میلیون و 500 هزار سفر سیاحتی و زیارتی برای عزیزان جانباز و خانواده‌های شهدا و ایثارگر انجام شده است. 650 مدال قهرمانی از سوی جانبازان دریافت شده است. همچنین دو هزار و 277 عضو فعال در مرکز دانش‌پژوهان فعالیت دارند و 130 تشکل حوزه ایثارگری سازمان‌دهی شده است. 562 هزار شغل ایجاد شده است. هفت میلیون و 200 هزار دیدار با خانواده‌های عزیز ایثارگران اتفاق افتاده است. 90 مرکز مشاوره دایر شده است. 16 هزار و 363 گلزار شهید سامان‌دهی شده است. یک میلیون و 165 هزار نفر از ایثارگران خدمات مسکن از ما دریافت کردند. در سال 185 هزار نفر پایش سلامت می‌شوند. 420 هزار نفر از این عزیزان از بنیاد شهید حقوق یا مستمری دریافت می‌کنند. 850 هزار نفر بیمه پایه هستند و یک میلیون و 650 هزار نفر هم بیمه تکمیلی هستند. همچنین به دو میلیون و 800 هزار نفر وام قرض‌الحسنه اختصاص یافته است.

وی عنوان کرد: حدود 6 میلیون نفر از عزیزان جانباز و خانواده ایثارگران به میز خدمات بنیاد مراجعه کرده‌‎اند و سالانه 6 هزار نفر از خدمات کمیسیون پزشکی بهره‌مند می‌شوند. همچنین هفت هزار نفر از عزیزان جانباز را به خارج از کشور برای دریافت خدمات پزشکی اعزام کرده‌ایم. از طرف دیگر سیاست ما تغییر پیدا کرده و گروه پزشکی مورد نیاز که حدود 359 متخصص است را به کشور دعوت کرده‌ایم تا نیازهای پزشکی این عزیزان برطرف شود. همچنین یک سری مراکز جامع فرهنگی و توانبخشی و درمانی در استان‌ها تأسیس کرده‌ایم یا تأسیس خواهند شد که حدود 163 طرح است.

معاون رئیس جمهور گفت: در این 6 ماهی که گذشت برنامه جامع تحول در راستای برنامه دولت تهیه شده و این یک برنامه عملیاتی است. به تمام مسئولان بنیاد در سطح ملی، استانی و شهرستانی ابلاغ شده و پایش و ارزیابی آنها براساس این است و کاملاً هم هوشمند اتفاق می‌افتد. رویکرد ما ایجاد عدالت در خدمات است. دهک‌های اقتصادی جامعه هدف ما استخراج شده اما اکنون مشغول برنامه‌ریزی هستیم تا در راستای حذف فقر مطلق عزیزان خانواده ایثارگر که در دهک یک قرار دارند، طوری به آنها خدمات داده شود که از دهک یک خارج شوند و ان‌شاءالله در سال آینده حتماً سه دهک اول را تحت پوشش خواهیم برد و وضعیت آنها را حتماً اصلاح خواهیم کرد.

قاضی‌زاده هاشمی به ضرورت شایسته‌سالاری در بنیاد شهید و امور ایثارگران اشاره و عنوان کرد: در این مسیر نیازمند برنامه شایسته‌سالاری هستیم و به عملکرد تمام مدیران ما براساس فرآیند آزمون و کانون ارزیابی رسیدگی می‌شود. همچنین قبلاً هرکه مراجعه می‌کرد ما به او خدمات می‌دادیم اما خیلی از عزیزان شخصیتشان اجازه نمی‌داد که به ما مراجعه کنند و بعضاً هم با آنها بدرفتاری‌های می‌شد؛ لذا به کارکنان آموزش‌هایی داده شد تا برنامه‌های مرتبط با جامعه هدف محقق شود.

انتهای پیام
captcha