تکریم در برابر خدمات ارزنده «خامه‌یار» ناچیز است + عکس
کد خبر: 4043124
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۶
رئیس شورای سیاسی حزب‌الله:

تکریم در برابر خدمات ارزنده «خامه‌یار» ناچیز است + عکس

مراسم پاسداشت خدمات خالصانه عباس خامه‌یار، رایزن فرهنگی ایران در لبنان به همت حزب‌الله لبنان در استان بقاع این کشور برگزار شد و رئیس شورای سیاسی حزب‌الله در آن تأکید کرد: برگزاری مراسم تکریم در برابر خدمات ارزنده‌ای که خامه‌یار ارائه داد، ناچیز است.

مراسم تکریم در برابر خدمات ارزنده خامه‌یار ناچیز استبه گزارش ایکنا از لبنان؛ حزب‌الله مراسم تجلیل به مناسبت پایان دوره مأموریت عباس خامه‌یار، رایزن فرهنگی ایران در لبنان برگزار کرد و این مراسم، در سالن همایش‌های مرکز فرهنگی امام خمینی(ره) شهر بعلبک با حضور «ابراهیم امین السید»، رئیس شورای سیاسی حزب‌الله برگزار شد.

در این مراسم، حمد حسن، وزیر سابق بهداشت لبنان، حسین النمر، مسئول فرماندهی حزب‌‌الله در بقاع، یوسف الیحفوفی، مسئول بخش بعبلک و جمعی از روحانیون و فعالان سیاسی لبنان و رؤسای تشکلات فرهنگی و اجتماعی و نیز روحانیون اهل سنت و شیعه حضور داشتند.

انسانی مؤدب و پاک‌سرشت

در ابتدای نشست، ‌خضر نبها، استاد دانشگاه گروه فقه و فلسفه دانشگاه لبنان در سخنانی گفت: دکتر خامه‌یار با صفات والای انسانی شناخته می‌شود. او انسانی مؤدب، پاک سرشت، با اخلاص، خوش‌اخلاق، تلاشگر، محقق و فروتن است. شوخ طبعی‌های همراه با پیام هدفمند اجتماعی از جمله ویژگی‌های شخصیتی اوست.

نبها افزود: در چهره او خستگی و آرامش خاصی نهفته است. مجموعه ویژگی‌های یاد‌شده در آخرین اثر او با عنوان «زخم و زیتون» که چند روز پیش در لبنان رونمایی شد، به خوبی نمایان است.

در ادامه «ابراهیم امین السید»، رئیس شورای سیاسی حزب‌الله در سخنانی تلاش‌های بی شائبه و مخلصانه عباس خامه‌یار را ستود و اظهار کرد: اینکه حزب‌الله به نشانه قدرشناسی و وفاداری، حاج عباس را در بعلبک تکریم می‌کند اتفاقی کاملا طبیعی است، چرا که شهر بعلبک اولین شهری بود که ایشان به عنوان فرستاده و نماینده انقلاب اسلامی ایران در آن مشغول فعالیت شد.

ابراهیم امین السید افزود: خامه‌یار به دلیل نقش‌آفرینی در رادیو «المستضعفین»، یکی از مسئولان مقاومت رسانه‌ای نیز به شمار می‌رود. او با کادر و فعالان رسانه‌ای این منطقه همکاری و با برعهده‌گرفتن برخی مسئولیت‌ها در رسانه مقاومت ایفای نقش کرد. بنابراین برگزاری مراسم تکریم در برابر خدمات ارزنده‌ای که خامه‌یار ارائه داد، ناچیز است.

رئیس شورای سیاسی حزب‌الله همچنین گفت: در حوزه دیپلماسی فرهنگی، رایزنی فرهنگی ایران به صورت عام و عباس خامه‌یار به صورت خاص از کارنامه درخشانی برخوردارند.

وی همچنین گفت: خامه‌یار در حوزه فرهنگی اثرگذار بود. او با درک اهمیت فرهنگ و شناخت عمیق از ایده‌ها و اندیشه‌های جمهوری اسلامی ایران توانست گام‌های مثبتی در راستای اعتلای فرهنگ اتخاذ کند به ویژه اینکه او از مهارت انتقال و نشر تجربیات جمهوری اسلامی ایران به دیگران نیز برخوردار است.

در ادامه طراد حماده استاد برجسته فسلفه دانشگاه لبنان، نویسنده، شاعر و وزیر سابق كار طی سخنانی اظهار کرد: در ارج‌نهادن به مقام دوست چه بیانی زیباتر از سخن پیامبر انسانیت درباره سلمان فارسی است آنگاه که فرمود: «سلمان از ما اهل‌‌بیت است». در چارچوب ارج نهادن به مقام دوست باید گفت دکتر عباس خامه‌یار در وطن دوم خود؛ شهر بعلبک گرامی داشته می‌شود، شهری که آشنایی قدیمی با آن دارد و نهضت فرهنگی برآمده از انقلاب اسلامی را در آن مدیریت کرد. او در این شهر سکنی گزید؛ در میان اهل این شهر که او را از خود می‌دانند.

نقش‌آفرینی در زمینه فرهنگ و رسانه

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: خامه‌یار در حالی‌که مسلح به سلاح علم و ایمان بود وارد لبنان شد و در بدو ورود در دو زمینه نقش‌آفرینی کرد؛ فرهنگ و رسانه. در تأسیس رادیو «صوت المستضعفین: صدای مستضعفان» سهیم بود. توانایی‌های او قابل شمردن نیست.

وی تأکید کرد: نقش‌آفرینی خامه‌یار در میدان فرهنگ و رسانه‌ و تربیت روحی و معنوی او چشمگیر بود. بی‌شک این نقش‌آفرینی یکی از مهمترین تکالیفی است که تأثیرات بسزایی در روح و روان انسان‌ها و رویکرد و کنش افراد، انسان‌سازی و مراقبت از سلامت رفتار دارد.

در ادامه نشست، عباس خامه‌یار ضمن قدرانی از برگزارکنندگان مراسم گفت: در حقیقت این آیین تجلیل متعلق به شخص خاص یا دستاوری معین نیست، بلکه در تكریم و نكوداشت مقوله فرهنگ و تأثیرات شگرف آن بر ارتقای سطح تعامل میان انسان برگزار شده است.

وی افزود: نکوداشت فرهنگ از سوی مسئولان منطقه بعلبک، از درک بالای و شناخت عمیق آنان از اهمیت فرهنگ با ابعاد وسیع ومتنوع و انسان‌شمول آن حکایت دارد.

خامه‌یار با تأکید بر اهمیت مقوله فرهنگ بر تعالی جوامع و به کمال‌رسیدن افراد آن گفت: فرهنگ زیربنای تمام دستاوردهایی است که ما در اندیشه محقق‌کردن آن هستیم. فرهنگ همچنین ضامن آینده ماست و اولویت بخشیدن به آن ضامن منافع نسل‌های آینده است.

خامه‌یار راز ماندگاری انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را تاریخ، فرهنگ و تمدن درخشان آن دانست و تأکید کرد: با وجود تمامی ابزارهای ضدبشری و جنایتکارانه از جنگ تا تحریم‌های اقتصادی که در طول چهار دهه از عمر انقلاب بر ضد ایران به کار گرفته شده است، ایران توانست از بحران‌ها عبور کند و همچنان مقتدر و استوار و پابرجاست. راز این ماندگاری در پیشرفت های نظامی و افزایش توان موشکی ایران نیست بلکه در فرهنگ و تمدن قدرتمند و کهن نهفته است.

وی افزود: من به لبنان علاقمند هستیم. سال‌های زیادی را در کنار مردم مجاهد و مبارز آن زیستم. عاشق و شیفته لبنان و مردم آن هستم، مردمان مجاهد و مبارزی که سالهای طولانی را در کنار آنها زیسته است.

فرهنگ‌سازی؛ ضامن بقای مقاومت

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت ترویج فرهنگ مقاومت تأکید کرد. او گفت: ما بیش از سلاح به فرهنگ‌سازی نیازمندیم، زیرا که این فرهنگ است که ضامن بقای عقیده مقاومت و انتقال آن به نسل‌های آینده است.

خامه‌یار همچنین از تجربه فعالیت در رادیوی صدای المستضعفین گفت و تأکید کرد: به واسطه فعالیت در این رسانه، با درد و رنج‌ها‌ و شادی‌های مردم این شهر همراه بودم. علاوه بر این شاهد تجاوزهای رژیم صهیونیستی به این شهر بودم، همانگونه که بعدها نظاره‌گر پیروزی رزمندگان مقاومت بر نیروهای اشغالگر نیز بودم.

وی در پایان سخنان خود از تجربه سه سال حضور در لبنان به عنوان رایزن فرهنگی گفت و تأکید کرد: در سال‌های حضور در لبنان به عنوان رایزن فرهنگی مهمترین پیامی را که برای تمام اقشار جامع لبنان داشتم، پیام صلح و دوستی بود. این پیام برگرفته از تعالیم اسلامی و پیام اصلی جمهوری اسلامی ایران در تعامل با جوامع مختلف است.  

در پایان، رئیس شورای سیاسی حزب‌الله به رسم یادبود و به پاس قدردانی از تلاش‌ها و زحمات ارزنده عباس خامه یار، لوح سپاس از طرف حزب‌الله و منتدى الفكر اللبنانی (انجمن لبنانى اندیشه) نیز لوح تقدیر و تندیسی را به رسم یادبود به خامه‌یار اهدا کردند.

انتهای پیام
captcha