یادی از شیخ شهید قرآنی حجت‌الاسلام محمد خرسند
کد خبر: 4052245
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷
یادداشت

یادی از شیخ شهید قرآنی حجت‌الاسلام محمد خرسند

حسین اسدی در سومین سالروز شهادت امام جمعه سابق کازرون طی یادداشتی به معرفی گوشه‌ای از شخصیت قرآنی وی پرداخته و او را «شیخ شهید قرآنی» معرفی کرده است.

حسین اسدی پیشکسوت قرآنی

سحرگاه بیست و سوم ماه مبارک رمضان سال 1440 هجری قمری مصادف با هشتم خردادماه 1398 هجری شمسی در حالی حجت‌الاسلام ‌والمسلمین مرحوم محمد خرسند، امام‌جمعه فقید كازرون مشغول بازگشت از مراسم احیا به سمت منزل بود در مقابل منزل خویش با ضربات چاقو به شهادت رسید. سه سال بعد از آن حادثه حسین اسدی، فعال قرآنی کشورمان در یادداشتی که آن را در اختیار ایکنا قرار داده است، یادی از آن شیخ شهید قرآنی کرده است. متن این یادداشت در ادامه آمده است؛

«ساعات ابتدایی صبح روز بیست و سوم رمضان المبارک برابر با هشتم خرداد سال ۱۳۹۸ به دعوت دوستانم در جمهوری داغستان روسیه برای حضور در چند برنامه قرآنی و تبلیغی در هفته آخر ماه مبارک رمضان و عید سعید فطر، عازم آنجا بودم. حدود ساعت ۸ صبح، تلفن همراهم را در فرودگاه مسکو روشن کردم.

بارش رگباری پیام‌ها غریب بود و در آن میان فراوانی پیام‌های ارسالی دوستان استان فارس و کازرون عجیب ...

یادی از شیخ شهید قرآنی

گشودن اولین پیام همان و سست شدن زانوان و هجوم حزن و اندوه بی‌امان همان و بی‌اختیار زمزمه «انا لله و انا الیه راجعون» (۱) و «مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَ ...» (۲)

خبر بسیار سنگین و ناگوار و غیر منتظره بود ... «حجت الاسلام والمسلمین حاج محمد خرسند به شهادت رسید...»

بله، امام‌جمعه محبوب، انقلابی و قرآنی کازرون سحرگاه، پس از اجرای مراسم احیای شب قدر، در حوالی منزل خود با ضرباتی ناجوانمردانه، به سوی معبود بی‌همتا پرکشید.

یادی از شیخ شهید قرآنی

ایشان را از اوایل دهه هفتاد و از حدود سی سال پیش می‌شناختم و منشأ دوستی ما هم بحمدالله قرآن کریم و توسعه فرهنگ انسان‌ساز آن در دیارش شهر کازرون بود.

ماه رمضان سال ۱۳۷۳ بود که از سوی کانون قرآن سازمان تبلیغات اسلامی قم برای تدریس در دوره تربیت مربی و سایر فعالیت‌های قرآنی به مدت یک ماه میهمان ایشان بودم.

ایشان به همراه مرحوم آیت‌الله شیخ اسدالله ایمانی رحمه الله علیه امام جمعه وقت کازرون که از علمای بزرگ فارس و از اعضای گروه نویسندگان تفسیر شریف نمونه بودند، مرکزی در قلب شهر را به عنوان دارالقرآن در نظر گرفته بودند و آن دوره قرآنی ما هم در حقیقت نقطه شروع و آغاز فعالیت‌های دارالقرآن کازرون شد.

شیخ شهید از سوی آیت الله ایمانی رضوان الله علیه به عنوان نخستین مدیر دارالقرآن منصوب شده بود. آن روزها، در عین متانت و آرامش خاصی که همیشه شاخص شخصیتی او بود، اما شور و شوقی وصف‌ناشدنی تمام وجودش را فراگرفته بود و همچون فرمانده‌ای دلسوز و جهادی برای تدارک و هماهنگی برنامه‌های قرآنی در کازرون و شهرها و روستاهای اطراف آن سر از پا نمی‌شناخت.

بعدها هم مکرراً با دعوت از استادان قرآنی کشور، فعالیت‌های متنوع قرآنی را روز به روز گسترش داد و خالصانه زمینه کسب فیض بسیاری از اقشار مختلف مردم را از سرچشمه فیاض وحیانی فراهم نمود.

همزمان با اداره دارالقرآن، با قبول مسئولیت ستاد اقامه نماز و بعدها در سایر سنگرهای خدمت و در نهایت هم با شایستگی در جایگاه امامت جمعه، همواره با مردم و در خدمت مردم روزگار گذرانید و البته هیچگاه از قرآن‌محوری در امور و تلاش برای توسعه انس مردم و به ویژه نسل نو با کلام وحی فاصله نگرفت و به دور نماند.

به شهادت دوستان مشترک، او در طول این سال‌ها همواره حامی قرآنیان بود و به جلسات و محافل قرآنی شهر چه در مساجد و مدارس و چه در حسینیه‌ها و موسسات و حتی دورهمی‌های قرآنی خانگی سر می‌کشید و از هیچ هدایتی و مساعدتی و تشویقی فروگذار نمی‌کرد. کرسی تفسیر و تدریس قرآن و سلسله مباحث و استنادات قرآنی بر منبر جمعه و سخنرانی‌های دیگر هم که از دیگر توفیقات آن شهید سعید بود.

یادی از شیخ شهید قرآنی

گفته‌اند که در ماه رمضان برخی شب‌ها در چند جلسه و محفل قرآنی حاضر می‌شد و پس از آن تازه در واپسین ساعات شب به یاری ایتام و مستمندان می‌شتافت، چراکه او دغدغه اهتمام به امر نیازمندان را از قرآن و سبک زندگی قرآنی مولایش امیرالمؤمنین(ع) آن شهید بزرگ رمضان به خوبی آموخته بود.(۳)

آخرین دیدار حضوری‌ام با آن شهید عزیز شب جمعه‌ای در کربلای معلی و حرم حضرت اباعبدالله علیه‌السلام بود که مدتی قبل از شهادتشان بود و در همان زمان و مکان نورانی هم محور گفت‌وگویمان چند طرح و برنامه قرآنی برای مردم منطقه‌اش بود.

اما شهادت که هنر مردان خداست(۴)، گمشده‌اش بود و از شانزده سالگی در جبهه‌های دفاع مقدس، مجاهدانه و مشتاقانه در پی آن می‌گشت و چند بار هم تا مرزهایش به پیش رفت ولی سهمش، تنها افتخار جانبازی و زخم‌هایی به یادگار بر پیکرش بود از آن رو که اراده و تقدیر الهی بر آن او بود تا بماند و با کوله‌باری از خدمات خالصانه به قرآن و اسلام و انقلاب و مردم به‌ویژه مستضعفان، به آن سحرگاه لیلةالقدر برسد و در وعده‌گاه دیدار حاضر شود و خدایش نیز جان او را به زیبایی تمام مشتری گردد(۵) و همان‌گونه که در پیام رهبر گران‌قدر انقلاب اشاره شد «پس از ساعاتی توسل و تضرع به لقاءالله پیوست و این نشانه‌ پاداش بزرگ الهی به آن روحانی با اخلاص و پرتلاش است، ان‌شاءالله»(۶)

آری، چه زندگی خوش و با سعادتی و چه بازگشت نیک و باعظمتی.(۷)

شیخ خوش زبانی که حسن سلوک و ساده‌زیستی و ارتباط راحت و بی‌دریغش با مردم، حد و حصر و مرزی نداشت - و این از مواهب خلق قرآنی او بود(۸) - عاقبت در میان اشک و آه همان مردم مهربان و حق‌شناس، به صورتی باشکوه و بی‌مثال در شهر عزیز خود بدرقه شد و در ماه خدا در جوار شهیدان و همسنگرانش آرام گرفت.

«وَ سَلامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَ يَوْمَ يَمُوتُ وَ يَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا» (۹)

شیخ شهید و سعید قرآنی،

«جزاک الله عن القرآن و عن المومنین خیرالجزاء و حشرک الله مع القرآن و مع رسول الله الاعظم و آله الطیبین الابرار صلوات الله علیهم اجمعین...»

در آن روزها و لیالی حضورم در روسیه، بارها از ایشان به مناسبت‌های مختلف در محافل و برنامه‌ها و کلاس‌های قرآنی یاد کردیم و سلام و درود و ثواب تلاوت‌ها و فاتحه‌های مخاطبان قرآنی آن دیار بود که به کرات نثار روح بلند آن شهید جاوید می‌شد.

ای کاش معرفی و نکوداشت بیش از پیش شخصیت و خدمات قرآنی این شهید عزیز در دستور کار رسانه‌ها و مراکز قرآنی کشور قرار گیرد.»

______________________________________________
1- بقره / ۱۵۶
2- احزاب/ ۲۳
3- وَفي أَموالِهِم حَقٌّ لِلسّائِلِ وَالمَحرومِ - ذاریات/۱۹
4- صحیفه امام، ج‏14، ص: 479
5- إِنَّ اللهَ اشتَرىٰ مِنَ المُؤمِنینَ أَنفُسَهُم وَ أَموالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ ... توبه / ۱۱۱
6- متن پیام رهبری:
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت مظلومانه‌ امام جمعه‌ فعال و موفق کازرون، جناب حجت‌الاسلام آقای حاج‌شیخ محمد خرسند رضوان‌الله‌علیه را به عموم مردم مؤمن و انقلابی کازرون به ویژه ارادتمندان و مستفیدان از آن عالم بزرگوار و بالاخص خانواده‌ گرامی و بازماندگان ایشان تبریک و تسلیت عرض می‌کنم.
ایشان در شب قدر و پس از ساعاتی توسّل و تضرّع به لقاءالله پیوست و این نشانه‌ پاداش بزرگ الهی به آن روحانی با اخلاص و پرتلاش است ان‌شاءالله.
از خداوند متعال علو درجات و حشر با اولیائش را برای ایشان مسئلت می‌کنم.
سیّدعلی خامنه‌ای / ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
7- فبما رحمة من الله لنت لهم ... آل عمران/ ۱۵۹
8- ان الذین امنوا و عملوا الصالحات طوبی لهم و حسن مآب – رعد/ ۲۹
9- مریم/ ۱۹

انتهای پیام
captcha