گروه فعاليتهای قرآنی: يازدهمين نشست شورای قرانی استان قزوين چهارشنبه، 10 آبانماه با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه قزوين، نشست شورای قرانی استان قزوين با حضور داوود تك فلاح، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآنالكريم، مجيد وفاپور مشاور قرانی استاندار قزوين، حجتالاسلام عبدالحق، براری معاون نهاد رهبری دانشگاه بين المللی امام خمينی (ره) قزوين،حجت الاسلام رضا نوروزی معاونت فعاليتهای فرهنگی اداره كل اوقاف و امور خيريه قزوين،جواد قلیپور مسئول دارالقرآن اداره كل تبليغات اسلامی قزوين، منيره مطهری و محبوبی كارشناسان قرآنی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوين، رمضانی كارشناس قرآن اداره كل آموزش و پرورش، طاهره بيگم سيدی، مديركل دفتر بانوان و خانواده استانداری قزوين،خوش پنجه مدير مهد قران قزوين و منصوره اميدواری مدير عامل اتحاديه قرآنی قزوین ،ظهر چهارشنبه، 10 آبانماه در استانداری قزوين برگزار شد.
در آغاز اين نشست وفاپور با اشاره به برگزاری مرحله شهرستانی 35 دوره مسابقات قرآن اداره اوقاف و امور خيريه قزوين گفت: برگزاری مسابقات بايد به گونهای باشد كه در زمان برگزاری اين مسابقات كل شهرهای استان تحت تاثير برگزاری مسابقه قرار گرفته و چهره شهرها تبديل به چهره قرآنی شده و همگان از برگزاری اين مسابقات تاثير پذيرند.
وی افزود: با توجه به اينكه در زمان برگزاری مسابقات، خانوادههای شركتكنندگان هم در محل مسابقه حضور میيابند اين زمان بهترين فرصت برای ارتباط گيری با خانوادههای شركت كنندگان و ادامه آن بعد از مسابقات است تا از نزديك با قرآن آموزان و مسائل آنها مطلع شويم.
در ادامه اين نشست داوود تك فلاح، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الكريم كشور گفت: در بحث آموزش رشتههای مختلف قرآنی فقط به آموزش نبايد توجه كنيم بلكه تربيت اخلاقی و رفتاری قرآن اموزان را هم مد نظر قرار دهيم تا فعالان قران آراسته به اخلاق و رفتار قرآنی هم باشند و به تبليغ عملی اموزههای قرآنی بپردازند.
وی افزود: فعالان قرآنی بايد اينه تمام نمای اخلاق قرآنی باشند و اين موضوع بايد توسط موسسات آموزش قران و ساير نهادهای فرهنگی و قرآنی پيگيری شود.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الكريم كشور تاكيد كرد: اگر بخشهای تربيتی قران فراموش شود و فقط به اموزش فنون قرانی تاكيد شود به سمتی خواهيم رفت كه نتايج خوبی به بار نخواهد نشست.
رمضانی كارشناس قرآن اداره كل آموزش و پرورش با ارائه آمار طرح نهضت ملی حفظ قرآن گفت: در طرح ملی نهضت حفظ قرآن، سال گذشته ۴۷ هزار و ۷۲۸ نفر از فرهنگيان استان ثبت نام كردند كه مسابقات آن در سه مرحله مدرسهای، منطقهای و استانی برگزار شد و ۶۴۰۰ نفر نمره ۷۰ درصد به بالا كسب نمودند.
وی افزود: برای افراد برگزيده اين طرح گواهينامه صادر شده و سعی آموزش و پرورش بر اين است تا اين افراد به كار حفظ خود در سطوح بالاتر ادامه دهند.
رمضانی گفت: در بخش آموزش قرآن اداره آموزش و پرورش نيازمند كمك ساير ارگانهايی مثل اداره اوقاف است تا با همكاری هم فعاليتهای اموزش قران دانش آموزان دنبال شود.
در ادامه خوش پنجه مدير مهد قران كريم قزوين گفت: سيستمهای اداری با قوانين خود محدوديتهايی را برای فعاليت ايجاد كردهاند كه بايد اين محدوديتها برداشته شده و بتوان با افزايش همكاریها مشكلات پيش روی آموزش را از ميان برد.
وی با اشاره به جذب معلمان و مربيان قرانی در آموزش و پرورش گفت: تعداد ۷۶ معلم قرآنی كه جذب شده به دليل عدم تعريف درست جايگاه اين مربيان عملا كارآيی لازم را ندارد و آموزش و پرورش بايد از نيروهای خارج از اداره هم استفاده نمايد.
خوش پنجه گفت: در حال حاضر تعداد ۶۰۰ دانش آموز از مقاطع و مناطق مختلف در برنامههای مهد قرآن شركت میكنند و اين نشان دهنده اين است كه نهادهای ديگر هم بايد به آموزش و پرورش كمك نمايند تا قدمهای بهتری برای آموزش قرآن برداشته شود.
جواد قلیپور مسئول دارالقران اداره كل تبليغات اسلامی قزوين بر لزوم تشكيل ستاد برگزاری مسابقات قرآن تاكيد كرد و گفت: در زمان برگزاری مسابقات قرآن، بهتر است كه كار به صورت ستادی انجام شود تا وظايف تقسيم شده و همه با همكاری يكديگر شاهد برگزاری مسابقات با كيفيت باشيم.
وی افزود: متاسفانه در زمان برگزاری مسابقات قرآن از حضور جمعيت حاضر هيچ استفادهای نمیشود و برای خانوادههايی كه در محل مسابقات حضور دارند هيچ برنامه خاصی اجرا نمیشود كه اين موضوع بايد در مسابقات مد نظر قرار گيرد.
محبوبی كارشناس اداره ارشاد از تهيه جامعه اطلاعات و آماری فعالان قرآنی خبر داد و گفت: اداره ارشاد درحال تهيه جامعه اطلاعات و آمار فعالان قرآنی است تا اين اطلاعات در هر زمان در دسترس همگان بوده و برای برنامه ريزی از آن استفاده نمود.
وی افزود: جهت برگزاری با كيفيت برنامههای قرآنی بايد ميزان مشاركتها افزايش يابد تا شاهد نتايج بهتری باشيم.
حجت الاسلام براری معاون نهاد رهبری دانشگاه بين المللی امام خمينی (ره) قزوين با اشاره به نقش قرآن در تربيت افراد گفت: بايد با برگزاری برنامههای متنوع تربيتی و قرآنی، افراد جامعه طوری تربيت شوند كه اين تفكر در آنها ايجاد شود كه وقتی به سراغ قرآن میروند به سراغ خودشان میروند.
وی با اشاره به برنامههای قرآنی دانشگاه، خواستار همكاری ادارات و نهادهای مرتبط جهت برگزاری برنامههای قرآنی در دانشگاه شد.
منيره مطهری ديگر كارشناس اداره كل ارشاد قزوين گفت: زمان فعاليت مدارس قرآنی اكثرا بعد از ظهر میباشد كه در اين زمان دانش آموزان خسته شده و اين امر باعث عدم كارآيی فعاليت اين مدارس میشود.
در ادامه نوروزی مسئول فعاليتهای فرهنگی اداره كل اوقاف و امور خيريه قزوين گفت: ۳۵ دوره مسابقات قران اداره اوقاف در مرحله استانی ۱۷ و ۱۸ آبان برگزار خواهد شد.
وی افزود: در بخش شهرستانی تمام سعی ما بر اين بود تا اين مسابقات با كيفيت بهتری برگزار شود ولی علی رغم اين موضوع در بعضی مواقع مشكلاتی هم بروز كرد.
وی كمبود نيرو برای برگزاری مسابقه را يكی از اين مشكلات عنوان كرد و گفت: با توجه به مستقل شدن ادارات اوقاف شهرستانها و جدا شدن نيروها از بدنه اوقاف قزوين در زمان برگزاری مسابقات با كمبود نيرو مواجه شديم كه اختصاص نيرو توسط بعضی ادارات تا حدودی اين مشكل را رفع كرد.
نوروزی كمبود بودجه برای برگزاری مسابقات را يكی ديگر از مشكلات عنوان كرد و گفت: با توجه به اينكه قزوين تنها استانی است كه موقوفه خاص قرآنی ندارد در زمان برگزاری مسابقات با كمبود بودجه مواجه شديم كه از بودجههای داخل سازمان استفاده نموديم.
سيدی مسئول امور بانوان استانداری قزوين گفت: بعد از برگزاری مسابقات بايد به تحليل مسابقات پرداخته و از نظرات داوران مسابقه هم استفاده نماييم تا چنانچه پيشنهاد يا راهكاری برای برگزاری هر چه بهتر مسابقات دارند از آنها هم استفاده نمود.
وی با اشاره به نقش اخلاق در جامعه و خانوادهها گفت: با توجه به نقش اخلاق در جامعه و خانوادهها بايد به تقويت اخلاق معنوی بپردازيم و سعی نماييم تا با برگزاری كلاسهای مهارتهای زندگی با رويكرد قرآنی اخلاق افراد را از لحاظ اخلاق قرآنی تقويت نماييم.
مسئول امور بانوان استانداری قزوين گفت: در بخش برگزاری كلاسها هم آماده برگزاری كلاسهای مختلف برای افراد مختلف هستيم ولی بايد با همفكری و همكاری هم دورههايی مفيد برای آموزش را تعريف نماييم.