کد خبر: 1311664
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۳
مشهور اظهار کرد:

مدیریت آسیب‌شناسی؛ تعیین و تشخیص سطوح مدیریتی در نظام مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیر هماهنگی، نظارت، ارزشیابی امور اداری مؤسسه ترویج فرهنگ قرآنی با تأکید بر لزوم افزایش سطح اطلاعات و دانش نیروهای انسانی مؤسسات گفت: اگر خواستار مدیریتی ملّی و سازمان‌یافته هستیم، لازم است تا سطوح مدیریتی را تعیین و تشخیص دهیم تا به ‌نوعی این مهم آسیب‌شناسی شود.


یدالله مشهور، بازرس اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اظهار اینکه مؤسسات قرآنی ـ مردمی از نظامی سازمان‌یافته تشکیل شوند، گفت: اصولاً مدیریت در اداره هر امری از مهمترین موضوعات برشمرده می‌شود، چه بسا مؤسسات قرآنی که در سطح کشور گسترده هستند باید از مدیریت سازمان‌یافته، صحیح و مبتنی بر روش‌های سنتی و جدید بهره‌مند باشند.



وی در رابطه با انواع مدیریت در حوزه مؤسسات قرآنی بیان کرد: اغلب مؤسسات به‌شیوه سنتی مدیریت می‌شوند و کمتر به مدیریت مدرن توجه خواهد شد؛ ما برای اینکه بتوانیم این مهم را ارتقاء دهیم باید به بخش‌های دیگر همچون مدیریت منابع انسانی، مدیریت بر اهم فعالیت‌های، مدیریت بر محتوا، مدیریت اداره مخاطبان، مدیریت منابع مالی، مدیریت تصمیم‌گیری بر فعالیت‌های قرآنی، مدیریت ارزیابی فعالیت‌های قرآنی و مدیریت آسیب‌شناسی توجه داشته باشیم.



لزوم دسته‌بندی اساتید، مدیران و کادر اجرایی در نظام تشکیلاتی مؤسسات



مشهور با تأکید بر لزوم افزایش سطح اطلاعات و دانش نیروهای انسانی مؤسسات قرآنی عنوان کرد: برای روند کیفی در برنامه‌های مؤسسات قرآنی لازم است تا در قالب چارت سازمانی، مدیران، کادر اجرایی و اساتید را دسته بندی کنیم و تحت آموزش‌های تخصصی قرار دهیم.



مدیر هماهنگی، نظارت، ارزشیابی امور اداری مؤسسه ترویج فرهنگ قرآنی در رابطه با سبک مدیریت بر فعالیت‌های قرآنی مؤسسات گفت: با توجه به تعدد فعالیت‌های قرآنی در مؤسسات، باید نظامی مدیریت یافته در این حوزه گسترش دهیم؛ ناگفته‌ نماند مدیریت بر برنامه‌ها به صورت سلیقه‌ای صورت می‌گیرد که اگر بتوانیم مدیریتی ملّی و سازمان یافته در دستور کار قرار دهیم بالطبع در نوع اجرای برنامه تاثیر گذاری بیشتری خواهد داشت.



ضرورت استانداردسازی و سامان‌دهی مؤسسات قرآنی



این کارشناس قرآن محتوای مؤسسات قرآنی ـ مردمی را دارای عدم استاندارد عنوان کرد و افزود: آن چیزیکه هم اکنون در حول مؤسسات مشاهده می‌شود، عدم استاندارد در محتوای مؤسسات است؛ در واقع لازم است تا سامان‌دهی کلی در کشور جهت استانداردسازی مؤسسات انجام دهیم.



مشهور از دیگر سبک‌های مدیریتی در نظام مؤسسات قرآنی- مردمی را مدیریت بر اداره مخاطبان دانست و گفت: عمده فعالیت مؤسسات، جذب و نگهداری مستعدان است که باید محتوای خوبی را در دستور کار مؤسسات قرار دهیم تا فرد مخاطب نسبت به برنامه‌ها جذب شود.



وی که در رابطه با سبک مدیریت منابع مالی در مؤسسات قرآنی مطرح کرد: هم اکنون معضلات بسیاری هم چون مکان و پرداخت قبوض ماهانه در مؤسسات قرآنی دیده می‌شود که باید در این راستا متولیان قرآنی کشور چاره‌ای بیاندیشیند تا مؤسسات از حمایت‌های مالی بهرهمند شوند.



پرهیز از تعدد تصمیم‌گیری در حوزه مؤسسات قرآنی ـ مردمی



بازرس اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور مدیریت تصمیم‌گیری بر فعالیت‌های قرآنی مؤسسات را از دیگر سبک‌های مدیریتی نام برد و بیان کرد: تصمیم گیری بر فعالیت مؤسسات باید یکسان باشد و به نوعی به دلیل سلایق مختلف تضاد روش ایجاد شود؛ بنابراین لازم است تعدد تصمیم گیری صورت نگیرد و یک مجموعه واحد قرآنی کشور برای مؤسسات تصمیم گیرد.



وی در ادامه خواستار ارزیابی فعالیت‌های قرآنی مؤسسات قرآنی شد و افزود: تاکنون ارزیابی ملی در دستور کار مؤسسات قرار نگرفته و لازم است تا مدیریتی در این زمینه اتخاذ شود تا عوامل و دستورات اجرایی مؤسسات تحت بازرسی و نظارت قرار گیرد.



تعیین و تشخیص سطوح مدیریتی در مؤسسات قرآنی



مدیر هماهنگی، نظارت، ارزشیابی امور اداری مؤسسه ترویج فرهنگ قرآنی در رابطه با مدیریت آسیب‌شناسی در مؤسسات قرآنی گفت: باید اهم فعالیت‌های قرآنی مؤسسات آسیب‌شناسی شود که این مهم منجر به مشخص شدن سطوح مدیریتی می‌شود و در نهایت فعالیت‌های جامع اتفاق می‌افتد.



وی مهم ترین حوزه مدیریت مؤسسات قرآنی را برگزاری دوره‌های باز آموزی عنوان کرد و یاد آور شد: نحوه تدریس اساتید و رهبری مدیران باید همگام با اطلاعات روز جامعه تحقق یابد؛ در واقع باید یک رشته تخصصی با عنوان مدیریت قرآنی در سطح دانشگاه‌ها ایجاد شودئ تا براساس آن مدیران بالقوه و توانمند ارتقاء یابند.

captcha