سیدمهدی پورموسوی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه مهمترین مبحث مدیریت تخصصی در حیطه مؤسسات قرآنی، آشنایی مدیران با علوم قرآنی و مدیریتی است، گفت: مؤسسات قرآنی از جمله مراکز برشمرده میشوند که برای شناسایی مستعدان قرآنی، جذب نخبگان، بررسی پژوهشهای کاربردی و دیگر فعالیتهای فرهنگی، تبلیغی و ترویجی باید از مدیریت تخصصی بهرهمند شوند.
وی در رابطه با نحوه آشنایی مدیران مؤسسات قرآنی با علوم قرآنی و مدیریتی اظهار کرد: فردی که در حوزه سیستم آموزشی، اداری، تحصیلات، اخلاقی و همچنین منابع انسانی متخصص باشد، بهطورقطع از لحاظ مدیریتی کارآمد خواهد بود؛ همچنین برای اینکه خلاقیت در سیستم تعلیم و تربیت مورد توجه قرار گیرد باید از نظریههای نوین استفاده کرد.
رهبری امور قرآنی و سیستماتیک مدیریتی توسط مدیران متخصص
مدیرمسئول مؤسسه فجرآفرین شهرستان زاهدان اضافه کرد: بهطورکلی مدیریت یک مجموعه بالاخص مؤسسات قرآنی نیازمند فرد آگاه نسبت به مسائل قرآنی و سیستماتیک مدیریت است؛ رهبری امور قرآنی و همچنین اثربخشی مدیریت امور مختلف این دست از مراکز مستلزم بهکارگیری فن و شیوههای نوین مدیریتی خواهد بود.
پورموسوی با تأکید بر لزوم تعامل مؤسسات قرآنی ـ مردمی با مراکز آموزشی و پژوهشی عنوان کرد: استفاده از تجارب و ایدههای کارشناسان و نخبگان عرصه آموزش و پژوهش به ویژه در حیطه قرآن کریم، کمک بسیاری در روند اجرایی برنامههای مؤسسات قرآنی خواهد بود.
تعریف ساختار مدیریت سازمانیافته در نظام مؤسسات
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان سیستان و بلوچستان به اتخاذ چارچوب مدیریتی ویژه مدیران مؤسسات قرآنی اشاره و تصریح کرد: لازم است تا چارچوب اساسی در نظام مؤسسات قرآنی ویژه روشمند شدن مدیران به کار گرفته شود تا در این راستا ساختار مدیریتی سازمانیافته تعریف و لحاظ شود.
وی در رابطه با تشکیلات مؤسسات قرآنی براساس هیئت مدیرهای یا تک محوری گفت: مؤسسات قرآنی از طریق هیئت مؤسس راهاندازی میشوند، سپس هیئت مدیره برای برنامهریزیهای جامع و کاربردی تشکیل خواهد شد که براساس آن فردی به عنوان مدیرعامل جهت رهبری عوامل اجرایی این مراکز قرآنی تعیین میشود.
پورموسوی ادامه داد: بهطورقطع سیستم هیئت مدیرهای به دلیل همفکری و پشتکار امور اجرایی در نظام مؤسسات قرآنی از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود؛ بنابراین باید این دست از مراکز قرآنی برای هماهنگی برنامهها از سیستم هیئت مدیرهای استفاده کنند.
مدیرمسئول مؤسسه فجرآفرین زاهدان در پایان به برگزاری دورههای بازآموزی قرآن اشاره کرد و یادآور شد: دورههای بازآموزی قرآن یکی از نیازمندیهای مدیریت سازنده در حیطه مؤسسات قرآنی برشمرده میشود که منجر به کیفی شدن نگرش مدیران نسبت به مسائل و امور مختلف خواهد شد؛ امید است تا مؤسسات قرآنی با به کار گرفتن مبحث فوقالذکر، دارای فعالیتهای چشمگیری طی سالهای آتی شوند.