به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم قرعهکشی عمره دانشگاهیان دانشگاههای استان تهران عصر امروز یکشنبه، 19 آبان ماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین سید علی قاضیعسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت، حجتالاسلام فقیهی، رئیس ستاد عمره دانشگاهیان، جمعی از مسئولان دانشگاهها و تعداد زیادی از دانشجویان مشتاق در سالن فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم و پس از قرائت قرآن، پخش سرود ملی کشورمان و نمایش نماهنگی از عمره دانشجویی، حجتالاسلام سید محمد فقیهی، رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان با تأکید بر اینکه هیچ برنامهای به اندازه عمره و حج در زندگی انسان تأثیرگذار نیست، گفت: این تأثیر اگر زائر جوان و فرهیخته باشد بیشتر میشود.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که میفرماید« هیچ سفری نداریم که بر گوشت، پوست و موی انسان تأثیر بگذارد مگر سفر مکه و هیچ کس به این معنی نمیرسد مگر اینکه سختی این سفر را درک کند»، اظهار کرد: اگر اسمتان در این قرعهکشی درآمد بدانید امام زمان(عج) در شب قدر عمرهتان را امضاء کرده است و اگر اسمتان درنیامد تلاش کنید تا خودتان را بیشتر به خدا نزدیک کنید.
حجتالاسلام فقیهی با تأکید بر اینکه مسئولان بعثه، سازمان حج و زیارت و نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها تلاش دارند تدارکهای خوبی برای سفر راحت دانشگاهیان فراهم کنند، گفت: در عمره دانشگاهیان سال گذشته 404 نفر مراسم عروسی خود را در مکه و مدینه برگزار کردند و در کاروانهای عمره هزارو 297 ختم گروهی قرآن و هزارو 834 ختم فردی قرآن انجام شد، همچنین 18 مسابقه برای عمرهگزاران برگزار شد که حدود 15 هزارو 300 نفر در این مسابقات شرکت کردند.
فقیهی از دانشجویانی که اسمشان در قرعهکشی انتخاب میشود درخواست کرد به بستههای فرهنگی که قبل از سفر برای آنها ارسال میشود توجه داشته باشند و آنها را مطالعه کنند.
در ادامه مراسم حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قاضیعسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تأکید بر اینکه عمره و حج سفری است که خداوند میزبان آن است و زائر همراه با فرشتگان در کنار کعبه طواف میکند، در مدینه از پیامبر(ص) و ائمه (ع) الگو میگیرد و راه آینده خود را انتخاب میکند، اظهار کرد: پرسشهایی وجود دارد که زائر قبل از سفر باید پاسخهای آنها را پیدا کند از جمله اینکه: به کجا میرود؟ چگونه باید بروم؟ آنجا چگونه عمل کنم؟ چه از خداوند بخواهم؟ و چگونه بازگردم؟
وی افزود: الگوگیری از حضرت رسول(ص) و به نمایش درآوردن اقتدار امت اسلامی از اقداماتی است که عمرهگزاران باید به آن توجه داشته باشند؛ برخی فکر میکنند که در سفر عمره باید به انجام بحثهای مربوط به فرق اسلامی و مسائل شیعه و اهل سنت بپردازند اما باید بدانند که اکنون دشمنان در حال دامن زدن به مسئله شیعههراسی هستند و ما باید در تلاش برای بهرهبرداری از مواهب معنوی این سفر باشیم.
شعار عمره دانشجویی: «ولایت روح حج»
در ادامه مراسم مسئولان حج از شعار عمره مفرده دانشگاهیان با عنوان «ولایت روح حج» رونمایی کردند.
به گزارش ایکنا، سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت سخنران بعدی این مراسم بود؛ وی با اشاره به اینکه در سال 78 عمره دانشجویی آغاز و در سال 79 مسئولیت عمره دانشجویی به وی واگذار شد، گفت: از برکت عمره دانشجویی است که اکنون رئیس سازمان حج و زیارت هستم.
وی با تأکید بر اینکه آرزوی قلبی وی اختصاص سهمیه بیشتری به دانشجویان بود اما محدودیت امکانات مانع این اتفاق شد، اظهار کرد: در هیچ کجای دنیا برنامهای مانند عمره دانشجویی نداریم و این از برکت جمهوری اسلامی است.
محمد زارع، دبیر ستاد عمره دانشگاهیان نیز از انجام قرعهکشی عمره دانشگاهیان طی امروز و فردا در 30 استان کشور خبر داد و گفت: امروز شش هزار دانشجوی ثبت نامکننده از دانشگاههای استان تهران قرعهکشی شده و از فردا نتایج بر روی سایت لبیک بارگذاری میشود.
پس از مراسم سخنرانی قرعهکشی عمره دانشگاهیان استان تهران شامل دانشجویان پسر مجرد و متأهلان همچنین اساتید دانشگاه سراسر کشور انجام شد.
همانند سالهای گذشته قبل از آغاز مراسم شمارههایی در اختیار افراد حاضر در سالن گذاشته شده و مقرر شده بود از میان حضار شماره پنج نفر برای اعزام به عمره اعلام شود اما با تلاشهای مجری مراسم و حمایتهای مداوم حاضران این تعداد به 30 نفر افزایش و در میان شور و دلهره دانشجویان شماره 30 دانشجوی خوششانس به عنوان افراد اعزامی به عمره اعلام شد.