کد خبر: 1316289
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۷
حجت‌الاسلام ادیب‌زاده:

ائمه جماعت به اقامه نماز اکتفا نکنند/ ضرورت بیان فضائل و رذائل به زبان روز

گروه اجتماعی: یک استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه ائمه جماعت باید وظیفه اصلی خود را فرهنگ سازی با رجوع به روایات و آیات به زبان روز بدانند، اظهار کرد: ائمه جماعت نباید به اقامه نماز جماعت و قرائت ادعیه در مساجد بسنده کنند.


حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر ادیب‌زاده، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به علت انجام گناه از سوی فردی که مؤمن شده است اشاره و عنوان کرد: برخی افراد پایبند به احکام و شریعت هستند ولی گاها دچار گناه می‌شوند، این امر از ضعف در باورها و عدم مراقبت از اعضا و جوارح در برابر گناه صورت می‌گیرد.



وی فردی که دارای ضعف در باورها است را اینگونه معرفی و تبیین کرد: چنین فردی به خداوند معتقد و به احکام پایبند است اما آنگونه که شایسته است در خداشناسی و معاد‌شناسی و یا حتی خودشناسی به کمال نرسیده و خداوند را در زندگی حاضر و ناظر نمی‌بیند.



تقویت ایمان با در نظر گرفتن «عالم همه محضر خداست»



حجت‌الاسلام ادیب‌زاده ادامه داد: اگر باور به اینکه عالم همه محضرخدا است در انسان زنده باشد و انسان خود را به معنای واقعی بنده خداوند ببیند از ایمانی کامل برخوردار خواهد شد که وی را از خطا و لغزش به دور نگه می‌دارد.



عدم مراقبت از اعضا و جوارح



این فارغ‌‌التحصیل رشته تخصصی تفسیر و علوم قرآن از حوزه علمیه دومین عاملی که برای انجام گناه در آیات و روایات ذکر شده است را عدم مراقبت از اعضا و جوارح برشمرد و گفت: تمام اعضا و جوارح ابزاری برای کارکرد روح و شاکله انسان هستند، اگر روح انسان پاک باشد به این اعضا نیز فرمان پاک و طیب می‌دهد. البته پاکی روح نیز از اعضا و جوارح نشأت می‌گیرد و رابطه به صورت عمل و عکس‌العمل است. در واقع این دو هر یک بر دیگری تأثیرگذار هستند.



حجت‌الاسلام ادیب‌زاده در ادامه افزود: وقتی از چشم  گناهی سر بزند اما انسان اتکا به نماز و روزه و عدم حرام‌خوری داشته باشد و از این نگاه‌های حرام آلود و گناه غفلت نکند به تدریج این عضو بدن ضعیف شده و ضعف آن نیز بر روی روح اثر می‌گذارد و شیطان نیز از همین راه وارد می‌شود.



عواقب از بین رفتن امر به معروف در جامعه



این استاد حوزه و دانشگاه علل از بین رفتن قبح گناه در جامعه را جرأت افراد، ضعیف شدن امر به معروف و نهی از منکر عمومی و ضعف دستگاه‌های اجرایی  و فرهنگی دانست و در تشریح شرایط چنین جامعه‌ای اظهار کرد: این شرایط از نظر مادی خشکسالی، گرانی و سلب امنیت عمومی را به همراه دارد و از نظر معنوی جامعه روی سعادت و خوشبختی را نخواهد دید.



وی به بیان راهکارهای ترویج فضائل اخلاقی در جامعه پرداخت و گفت: نهادهای مردمی همچون مساجد و ائمه جماعت باید وظیفه اصلی خود را فرهنگ سازی با رجوع به روایات و آیات به زبان روز بدانند. ائمه جماعت نباید به اقامه نماز جماعت و قرائت ادعیه در مساجد بسنده کنند، این امر از عهده سایرین هم بر می‌آید ولی تسلط به علوم دینی و دور کردن مردم از گناه با بیان فضائل و رذائل در توان افراد مسئله‌گو است که ائمه جماعت نباید از آن غفلت کنند.



ضرورت بهره‌مندی از فضای ارتباطی چهره به چهره در مساجد



حجت‌الاسلام والمسلمین ادیب‌زاده در پایان سخنان خود بر ضرورت بهره‌مندی از ظرفیت ارتباط چهره به چهره ائمه جماعت در مساجد با مردم تأکید و تصریح کرد: ائمه جماعت از این فرصت استثنایی برای بیان فضائل و رذائل به زبان روز استفاده کنند.

captcha