کد خبر: 1316805
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۴
حجت‌الاسلام نصاری:

تشکیل وزارت امر به معروف و نهی از منکر در ایران از واجبات نظام است

گروه خبرنگاران افتخاری/ حامد فکوری:استاد مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بوشهر با بیان اینکه چطور در مجلس ما با توجه به ‏اینکه برای امر ورزش آیه‌ای نداریم، وزارت ورزش وجود دارد ولی برای امر به معروف و نهی از منکر که بارها در ‏قرآن به آن اشاره شده است وزارتی وجود ندارد، گفت: تشکیل وزارت امر به معروف و نهی از منکر در ایران از واجبات نظام است.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در بوشهر، حجت‌الاسلام اسعد نصاری، استاد مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بوشهر در جمع عزاداران حسینی مسجد نبی عالی‌شهر اظهار کرد: امر به معروف با بخشنامه نمی‌شود، مگر امام حسین(ع) بلد نبودند امر به معروف را بخشنامه کنند؟ بلکه اهمیت آن تا حدی ‏است که وجود مبارک امام حسین(ع) جان خود و یارانش را در این راه فدا کرد.‏



وی عنوان کرد: در اسلام این دو فریضه الهی، هم ردیف تکالیف مهمی مانند نماز، روزه، حج و خمس قرار گرفته است و یک وظیفه عمومی شمرده می‌شود، از آنجایی که امت اسلامی به عنوان بهترین امت شناخته شده لذا این وظیفه الهی برعهده این امت گذاشته شده است و در روایات اسلامی نیز آمده که اگر می‌خواهید اشرار و بدان بر شما حاکمیت پیدا نکنند و جامعه‌ای رشد یافته داشته باشید باید امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه نهادینه کنید.



استاد مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بوشهر افزود: در جامعه ما منکرات در حال رشد است و همه نیز آن را بیان می‌کنیم ولی باید فکر اساسی برای حل آن شود و حداقل یک وزارت ‏امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شود تا کمی راهگشای مشکلات باشد. عربستان وزارت امر به معروف و نهی از منکر ‏دارد، آیا همت ما از وهابیون کمتر است؟!‏.



وی از واضح نبودن جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در جوامع اسلامی، نهادینه نشدن این دو فریضه الهی از سوی دستگاه‌های فرهنگی، عدم ایجاد تشکیلات متناسب با امر به معروف و نهی از منکر به عنوان عوامل مهم در کم‌رنگ شدن این دو فریضه مهم در کشورهای اسلامی یاد کرد و افزود: از دیگر عوامل مؤثر در کم‌رنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر در جوامع اسلامی این است که گاهی تندروی‌ها و رفتارهای خشن به نام امر به معروف و نهی از منکر تحت تأثیر قرار گرفته می‌شود و رویکرد آن از سوی مردم رویکرد مثبتی نخواهد بود و مردم نیز به صورت یک تکلیف منفی به آن نگاه می‌کنند.



نصاری  بیان کرد: امر به معروف این نیست یک نفر که قیافه خاصی دارد را بگیریم و پدرش را در بیاوریم، ‏ بلکه زمانی که من به مسئول خود که رشوه می‌گیرد تذکر می‌دهم، اگر او برای من مشکل‌ساز شود، چه کسی باید از من دفاع ‏کند؟ معلوم نیست!‏.



وی ادامه داد: ایجاد تشکیلات منسجم و قوی توسط دولت به عنوان مجری قانون اساسی، تلاش دستگاه‌های فرهنگی و عزم جدی مسئولان در نهادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، توجه گسترده به این دو فریضه الهی، اصلاح چهره امر به معروف و نهی از منکرکه به خاطر رفتارهای نادرست در اذهان عمومی چهره منفی به خود گرفته است، جلوگیری از سوء استفاده افراد از امر به معروف و نهی از منکر، صرف نظر از کارهای شعاری و بی‌محتوا و تقویت نهادهای مردمی در راستای امر به معروف و نهی از منکر از اهم راهکارهایی است که برای احیای این دو فریضه ضروری است.



استاد مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بوشهر با بیان اینکه چطور در مجلس ما با توجه به ‏اینکه برای امر ورزش آیه‌ای  نداریم، وزارت ورزش وجود دارد ولی برای امر به معروف و نهی از منکر که بارها در ‏قرآن به آن اشاره شده است  وزارتی وجود ندارد، گفت: تشکیل وزارت امر به معروف و نهی از منکر در ایران از واجبات نظام است.



 



وی در مورد نقش و جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در احیای حقوق شهروندی گفت: در جامعه اسلامی هر شهروندی دارای حقوقی است که باید محترم شناخته شود. امر به معروف و نهی از منکر نه تنها مانع حقوق شهروندی نیست بلکه احیاگر این حقوق نیز است. گاهی مواقع هستند کسانی که ادعا می‌کنند که این دو فریضه مانع از حقوق شهروندی است و حقوق دیگران را ضایع می‌کنند، در صورتی که این چنین نیست و با احیای امر به معروف و نهی از منکر هر کس به حقوق خود نائل می‌شود.



تولیت امامزاده عبدالمهیمن ادامه داد: ما چسبیده‌ایم به چهار موی پریشان، هر چند که این مسئله خلاف و غیر شرعی است اما ‏کدام گناه بیشتری دارد، خانم بدحجاب، فرد شراب‌خوار یا فرد ربا خوار؟ به واقع کدام مرتکب گناهی بزرگتر شده است؟.



نصاری بیان کرد: یکی از توصیه‌های دین مقدس اسلام در مورد سالم‌سازی جامعه، تذکر لسانی در امر به معروف و نهی از منکر است که از آن به عنوان احساس مسئولیت عمومی یاد می‌شود. هر فردی در جامعه وظیفه دارد تا خوبی‌ها را ترویج و بدی‌ها را تذکر دهد اما نوع تذکر و کیفیت و چگونگی آن نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چراکه اگر تذکر با خشونت همراه باشد اثر معکوس خواهد داشت، اگر چه ممکن است به صورت نادر در جایی همین برخورد همراه با خشونت، اثر لازم داشته باشد اما بهتر است که امر به معروف و نهی از منکر همراه با مهربانی، خوش‌زبانی و خو‌ش‌اخلاقی باشد تا طرف مقابل را به واکنش منفی وادار نکند هر چند تذکر لسانی زمانی در جامعه اثر دارد که امر به معروف و نهی از منکر در آن جامعه نهادینه شده و به صورت فرهنگ عمومی درآمده باشد و مخاطب با تذکر، احساس حقارت نکند.



وی متذکر شد: قرآن می‌گوید به شراب‌خوارها 80 ضربه شلاق بزنید، اما در مورد ربا دهنده و گیرنده می‌فرماید او با خدا و ‏پیامبر(ص) در حال جنگ است، ربا جلوی حرکت اقتصادی را می‌گیرد و ما نتوانستیم تا به حال منکرات را طبقه‌بندی کنیم.‏



استاد مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بوشهر با اشاره به اینکه نقش امر به معروف و نهی از منکر در پیشبرد اهداف جهاد اقتصادی نقشی تعیین‌کننده است، افزود: این دو فریضه، همانطور که در همه شئونات اجتماعی کاربرد دارد در مسائل اقتصادی نیز کاربردی مؤثر و تعیین کننده دارد لذا در جهاد اقتصادی، تعریف و تبیین اقتصاد اسلامی بزرگترین معروف است.



وی با بیان اینکه قوام سایر واجبات دینی به امر به معروف و نهی از منکر بستگی دارد، افزود: اگر کسی این امر فریضه‌ای که جزء فروع دین ماست، را به دیگری واگذار کند و این فریضه واجب ترک شود، باید منتظر بلایی از جانب خدا باشیم، زیرا انجام امر به معروف و نهی از منکر سبب کاهش بسیاری از گناهان در جامعه می‌شود.



نصاری با بیان اینکه امر به معروف نشانه عشق انسان به دین اسلام است، اشاره کرد: کسی که دوستدار مکتب و دین مبین اسلام بوده، ارزش‏‌های اهل بیت(ع) را در خود تعالی می‌بخشد و به دنبال کسب فضائل اخلاقی است و تذکر لسانی در امر به معروف و نهی از منکر باید جهادی باشد.ی در پایان خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) اصل و ریشه را دید و قیام کرد، تا ریشه از بین نرود و اصل اسلام زنده بماند، ‏زیرا اگر اصل آسیب ببیند فرعی باقی نمی‌ماند.

captcha