حسین خاکساریهرندی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان اصفهان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با جایگاه مؤسسات قرآنی در تبیین اهداف قیام عاشورا گفت: تبیین اهداف قیام عاشورا و احیای مسأله امر به معروف و نهی از منکر به عنوان مهمترین پیام عاشورا کار بزرگی است که در سطوح مختلف قابل پیگیری است.
وی در ادامه اظهار کرد: مسلما نقش مراکز قرآنی بین مؤسسات فرهنگی دولتی و مردمی آنچنان که تصور میشود برجسته نیست و انتظار فراتز ار حد نیز بهجا نخواهد بود. متولیان امرو کلان فرهنگ اعم از آموزش و پرورش عالی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات، حوزههای علمیه و ... میبایست با برگزاری جلسات هماندیشی به طراحی و تقسیم کار در این حوزه پرداخته و با تخصیص بودجه و تأمین امکانات از پایه و اساس این اهداف والا را پیگیری کنند.
خاکساری در رابطه با نقشی مؤسسات قرآنی در این حوزه به ارائه چند راهکار پرداخت و گفت: کیفیسازی مراسم و عزاداریهای رایج با دعوت از سخنرانان فاضل و با موضوعات مبتلابه جوانان و غنیسازی هرچه بیشتر این مراسم بهعنوان اهداف کوتاهمدت از جمله کارهایی است که مؤسسات قرآنی میتوانند در این حوزه انجام دهند.
وی با اشاره به بیان اهداف قیام عاشورا طی برگزاری دورههای آموزشی متعدد، اظهار کرد: گنجاندن آموزشهای متناسب با قیام حسینی در برنامههای آموزشی در طول سال و برنامهریزی و اجرای آنها مانند برگزاری دورههای آموزشی امر به معروف و نهی از منکر، شرح زیارت عاشورا، تاریخ عاشورا و ... در برنامههای آموزشی مؤسسات قرآنی میتواند، جهت تبیین اهداف عاشورا مؤثر باشد.
مدیرعامل مؤسسه مهد قرآن اصفهان بیان کرد: تولید محصولات جذاب در زمینه قیام عاشورا و اجرای طرحهای فرهنگی مانند مسابقات فرهنگی برمبنای این محصولات، تولید نرمافزار، جزوه، کتاب، نشریه و امثال آن میتواند به پررنگ شدن نقش مؤسسات قرآنی در ترویج نهضت عاشورایی کمک کند.
وی تشکیل حلقههای معرفتی جهت تبلیغ حقایق نهضت عاشورا توسط مؤسسات قرآنی را مهم ارزیابی کرد و گفت: تشکیل حلقههای معرفیت در حاشیه برنامه، مراسم و محافل عزاداری به شرط وجود سرگروه فاضل و خوشفکر امری پسندیده است که مؤسسات باید به آن توجه کنند.
خاکساری در پایان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم از ظرفیت مراکز فرهنگی در امر ترویج فرهنگ عاشورا بهره ببریم، این کار مستلزم هماهنگی و تشکل منسجم و فعالی است که بتواند برنامهریزی و هماهنگی و اجرای طرحهای فرهنگی را برعهده گیرد که متأسفانه چنین انسجام و تشکلی نه به صورت درون سازمانی و نه برون سازمانی در مراکز قرآنی وجود ندارد و هر مجموعه کار خود را انجام میدهد، لذا با این توصیف نمیتوان چندان بر موفقیت طرحهای مشترک امیدوار بود.