کد خبر: 1318691
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۴
سیدحمیدرضا حسینی مطرح کرد:

تحقق مدیریت چندمحوری در نظام مؤسسات قرآنی جهت ایجاد نگرش تک‌بعدی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرمسئول کانون مکارم‌الاخلاق با تأکید بر اتخاذ اصول مدیریتی در حیطه مؤسسات قرآنی عنوان کرد: برای ایجاد فرآیندهای قرآنی لازم است تا مدیریت چندمحوری در نظام مؤسسات جهت ایجاد نگرش تک‌بعدی تحقق یابد.


سیدحمیدرضا حسینی، مدیرمسئول مؤسسه کانون مکارم‌الاخلاق همدان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با چگونگی مدیریت اثربخش مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: مؤسسات قرآنی از جمله مراکز آموزشی، تبلیغی و ترویجی، فرهنگی و پژوهشی برشمرده می‌شوند که به‌گونه هیئت‌مدیره‌ای یا تک‌محوری هدایت خواهند شد.



وی معتقد است که مدیریت مؤسسات قرآنی باید به‌صورت چندمحوری رهبری شوند؛ بدین منظور که مشاوران متعدد به اظهار ایده‌های متفاوت می‌پردازند و در نهایت یک نوع نگرش و نگاه برای ایجاد فرآیند‌های قرآنی در این مراکز صورت می‌پذیرد.



کیفی شدن مؤسسات مستلزم مدیریت علمی است



حسینی به نحوه لحاظ اصول مدیریتی در نظام مؤسسات قرآنی اشاره و تصریح کرد: حرکت مؤسسات قرآنی به سمت و سوی کیفی شدن نیازمند مدیریت علمی است که این مهم باید از سوی یک فرد آگاه نسبت به مباحث مدیریتی و همچنین علوم قرآنی در دستور کار قرار گیرد.



مدیرمسئول کانون مکارم‌الاخلاق در رابطه با وظایف مدیران مؤسسات در قبال اداره و هماهنگی عنوان کرد: مدیریت روشی است که مدیران مؤسسات قرآنی در قبال سلسله‌ای از رویکردهایی که اجرا می‌شود، اتخاذ می‌‌کنند؛ به‌طورکلی مدیر یک مجموعه بالاخص قرآنی باید تمامی واحدها را تحت نظارت و حمایت خود قرار دهد تا در طول انجام فعالیت‌ها به نتیجه مطلوب دست یابند.



وی خواستار تلفیقی شدن اساس مؤسسات قرآنی شد و افزود: اساس مؤسسات قرآنی نباید تک‌بعدی باشند، بلکه باید شاخصه‌های مختلف را مورد ارزیابی قرار دهند و تمامی عوامل را با یکدیگر تلفیق کنند و با هر گونه مسائل، و مشکلات و چالش‌ها به‌طور منطقی برخورد کند.



تخصص؛ لازمه اجرایی شدن فعالیت‌های مؤسسات قرآنی به‌شیوه کاربردی



حسینی با تأکید بر لزوم حضور مدیران باتجربه جهت هدایت برنامه‌های اجرایی اظهار کرد: مدیر یک مرکز قرآنی باید مدبر و لایق باشد، شم مدیریت قوی داشته باشد و از همه مهم‌تر علاقه بسیاری نسبت به فعالیت‌های قرآنی داشته باشد؛ ناگفته نماند تخصص در وهله اول لازمه اجرایی شدن فعالیت‌های مؤسسات قرآنی نام برده می‌شود.



مدیرمسئول کانون مکارم‌الاخلاق با بیان اینکه ارزشیابی یکی از وظایف اصلی مدیران مؤسسات قرآنی برشمرده می‌شود، گفت: مدیر مؤسسه با سازماندهی در نظام و ساختار مؤسسه باعث نظم و ترتیب می‌شود و یکپارچگی را در جهت هرچه سریعتر رسیدن به اهداف این مرکز محقق می‌‌سازد.



وی در پایان یادآور شد: لازم است تا مدیران مؤسسات قرآنی ـ مردمی با استفاده از شیوه‌ها و متدهای مختلف روز از مهارت‌های متعدد به اداره این مراکز بپردازند تا اتحاد رویه و هماهنگی در اجرای وظایف هر یک از بخش‌ها ایجاد شود؛ به‌طورقطع در هر یک از مؤسسات قرآنی نیازمند فردی آگاه به مسائل قرآنی و علوم مدیریتی هستیم تا نتایج مطلوب در تمامی زمینه‌ها کسب شود.

captcha