حجتالاسلام غفار نظامیان، مدرس دانشگاه پیام نور سردشت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: بهترین روش ترویج عزاداری سنتی در جامعه این است که روش پیشینیان خود را ادامه دهیم و این کار ممکن نیست مگر اینکه از تجربه و افکار پیرغلامان اهل بیت(ع) استفاده کافی ببریم.
وی اضافه کرد: پیرغلامان اهل بیت(ع) کولهباری از تجارب ارزشمندی هستند؛ بنابراین این افراد میتوانند روش گذشتگان را به نسل بعدی انتقال دهند. البته نباید از این مطلب غفلت کرد که در رأس هر هیئتی از هیئات عزاداری باید یک کارشناس مذهبی آگاه به امور قرار گرفته باشد تا عزادارن مرتکب بدعت نشوند مانند همین مسئلهای که اخیراً افتاده و یکی از هیئتهای عزاداری نام هیئات خود را به هیئت متوسلین به ذوالجناح نامگذاری کرده است.
حجتالاسلام نظامیان گفت: بنابراین اگر یک نفر کارشناس مذهبی در رأس این هیئت بود از این اقدام جلوگیری میکرد و از سوی دیگر عامل دیگری که میتواند از بدعتها جلوگیری کند این است که مداحان و روضهخوانهای اهل بیت(ع) نباید در روضههای خود به کتابهای غیر معتبر رجوع کنند.
این قاضی دادگستری با اشاره به راهکارهای تأکید بر جنبه معرفتافزایی و بصیرتبخشی عاشورا افزود: عزاداری برای امام حسین(ع) و یاران با وفای ایشان در هر درجهای که باشد فضیلت داشته و به همان میزان در معنویت عزادارن هرچند در کوتاه مدت تأثیر دارد.
وی تأکید کرد: مهم این است که عزاداران حسینی از این مجالس بهره بیشتری برند پس تنها راهی که میتوان استفاده بهینه از مجالس عزاداری سیدالشهدا(ع) کرد این است معرفت و آگاهی خود را از نهضت عاشورا ارتقاء دهیم و در این مرحله وظیفه هر کسی که خود را شیعه سیدالشهدا(ع) میداند این است که آگاهی مردم را از نهضت عاشورا ارتقاء دهد.
مدرس دانشگاه آزاد نقده گفت: برای مثال شاعران از طریق شعر و مرثیهسرایی، هنرمند از طریق نوشتن فیلمنامه و خطیب از طریق سخنرانی میتوانند در زمینه بصیرتبخشی عاشورا تلاش کنند به هر حال کار برای انجام این وظیفه بسیار زیاد و روشها متنوع است؛ بنابراین امید است صاحبان فن بیش از پیش به این مهم اهتمام قائل شوند.