کد خبر: 1319292
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۸
افخم‌السادات حسینی:

زمینه فرهنگی سبک زندگی اسلامی از خانواده شکل می‌گیرد

گروه اجتماعی: مدرس دانشگاه‌های تهران با اشاره به فقر فرهنگی که سبک زندگی را دستخوش تحول کرده است، گفت: تحقق سبک زندگی به سیره و منش اسلامی نیازمند فرهنگ‌سازی از درون خانواده‌هاست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، افخم‌السادات حسینی، مدرس دانشگاه‌های تهران عصر دیروز دوشنبه، 27 آبان در کارگاه آموزشی «سبک زندگی اسلامی» ویژه اساتید زن دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان که در دانشگاه آزاد ارومیه برپا شد، با اشاره به مصداق‌های عینی مؤثر در شکل‌گیری سبک زندگی اسلامی گفت: برای رسیدن به سبک زندگی مورد نظر مکتب اسلام باید زمینه‌های فرهنگی جامعه از درون خانواده‌ها شکل بگیرد.

وی با تأکید بر نقش مهم خانواده‌ها در اجتماعی شدن فرزندان و پذیرش مسئولیت‌های اجتماعی تصریح کرد: فرزندان الگوهای اولیه خود برای حضور در اجتماع را از والدین می‌گیرند، از این رو والدین باید دقت کنند که الگودهنده‌های مناسبی برای فرزندان در جنبه‌های مختلف باشند.

این مدرس دانشگاه با تشریح سبک شادی در اسلام با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام(ص) که فرمودند: بهترین عبادت بعد از نماز شاد کردن دل مؤمن است، گفت: شادی‌های زودگذر و هیجانات آنی نمی‌تواند فطرت انسان را در دست یافتن به شادی حقیقی سیراب کند، چه بسا حتی برخی از شادی‌های آنی عواقب غم‌بار در درازمدت برای زندگی انسان داشته باشند که به شدت در اسلام مورد نکوهش قرار گرفته است.   

حسینی گفت: شادی و سرور حالتی است درونی از رسیدن و یا نزدیک شدن انسان به اهداف خود و از آنجا که ادارک محبوب در هر حال خوشحال کننده است پس به هر میزان محبوب انسان مقام و درجه بالاتر و معنوی‌تری داشته باشد شادی حاصل از آن ماندگارتر است.

وی فقر فرهنگی را مهم‌ترین مانع در تحقق سبک زندگی اسلامی دانست و افزود: امروزه با توجه به دگرگونی جنبه‌های مختلف زندگی اجتماعی و فردی بسیاری از زوایای زندگی دستخوش تحولات عظیم شدند متأسفانه در برخی موارد صدمات جبران‌ناپذیری را به همراه دارد.

این مدرس دانشگاه همچنین معاشرت و حدود جاری بر این مقوله در روابط فردی و اجتماعی را یکی دیگر از جنبه‌های سبک زندگی عنوان کرد و گفت: معیار عام اسلام در معاشرت این است که هر چه برای خود می‌پسندی برای دیگران نیز بپسند.

حسینی در ادامه با اشاره به نقش حضرت زینب(س) در ماندگاری قیام عاشورا، بر الگوگیری زنان و دختران امروز جامعه از سیره این بانوی بزرگوار در صلابت و اقتدار در عین حفظ عفت و پاکدامنی در برابر ظالمان تأکید کرد.

یادآور می‌شود، کارگاه آموزشی «سبک زندگی اسلامی» ویژه اساتید زن دانشگاه‌های آزاد استان عصر دیروز، 25 آبان با پرسش و پاسخ اساتید شرکت‌کننده ادامه یافت.

captcha