کد خبر: 1319399
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۷
یک تحلیلگر فضای مجازی:

تبیین امر به معروف و نهی از منکر نیازمند زیرساخت مناسب است

گروه فضای مجازی: روح‌الله مؤمن‌نسب گفت: هر چه زیر‌ساخت‌ها مطمئن‌تر و کامل‌تر باشد، ما ‌می‌توانیم پیشرفت بیشتری را در فضای مجازی داشته باشیم. سنخیت نداشتن محتوا با فرهنگ جامعه ما در فضای مجازی باعث غافلگیری و صحیح اجرا نشدن امر به معروف و نهی از منکر می‌شود.


روح‌الله مؤمن‌نسب، کارشناس و تحلیلگر فضای مجازی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به موانع موجود در تبیین امر به معروف و نهی از منکر با استفاده از فضای مجازی گفت: یکی از مهمترین موانعی که در تبیین امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی وجود دارد، زیرساخت‌های نامناسب فضای مجازی است.



اینترنت ما یک سیستم 100 درصد وارداتی است



وی، سیستم اینترنت داخلی کشور را یک سیستم وارداتی دانست و افزود: سیستمی که به ‌نام اینترنت در کشور وجود دارد، یک سیستم 100 درصد وارداتی است. یعنی این فضا را به نحو محتوایی نامناسب مصادره کرده است. در این فضا با حجم بسیار زیادی از محتوا که بخش بزرگی از آن با فرهنگ و اعتقادات ما سنخیتی ندارد مواجه می‌شویم.



این تحلیلگر و محقق فضای مجازی کشورمان سنخیت نداشتن محتوای فضای مجازی با فرهنگ را یک مانع بزرگ در ترویج امر به معروف و نهی از کشور دانست و افزود: سنخیت نداشتن محتوا با فرهنگ جامعه ما در فضای مجازی باعث غافلگیری می‌شود؛ یعنی فرد هنگامی که وارد فضای مجازی می‌شود، احساس انفعال به او دست می‌دهد و فکر می‌کند کل فضا مخالف اعتقادات آن است.



برای هر سؤالی در فضای مجازی پاسخی وجود دارد



مؤمن‌نسب خاطرنشان کرد: اگر ما تعریف درستی از فضای مجازی داشته‌ باشیم یا آموزش‌های مناسبی در این زمینه به کاربران و جامعه ارائه دهیم هنگامی‌ که آنها وارد این فضا می‌شوند، اولاً مبانی اعتقادی آنها آنقدر محکم است که صدمه‌ نخورند و دوم اینکه در فضای مجازی برای هر سؤالی پاسخی وجود دارد که می‌توانند به راحتی تحقیق و مطالعه کنند و به پاسخ خود برسند.



وی در ادامه با اشاره به دیگر موانع موجود در رابطه با ترویج امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی گفت: مشکل دیگری که وجود دارد بازنشر است، در دین ما تقریباً سؤالی نیست که بی‌پاسخ باشد، مراجع، علما و فقها در طول تاریخ کتاب‌ها و مطالب زیادی را منتشر کرده‌اند یا سخنرانی‌های بسیار خوبی داشته‌اند که منابع بسیار غنی برای ما است، اما کم هستند کاربرانی که در مورد ابهام‌آفرینی‌ها حالت انفعالی بگیرند و این به دلیل این است که در بازنشر هم خوب عمل نکرده‌ایم.



کوتاه‌نویسی در فضای مجازی بسیار تأثیرگذار است



کارشناس فضای مجازی با اشاره به راهکارهایی برای تأثیرگذاری در فضای مجازی بیان کرد: ما باید کتاب‌های علما را را انتخاب کنیم، بخش‌بندی کرده و کوتاه‌نویسی کنیم؛ چرا‌که در فضای مجازی کوتاه‌نویسی بسیار تأثیرگذار است و امروزه به دلیل کوتاه‌نویسی میکروبلاگ‌ها رونق بسیار خوبی دارند. پس ما باید مطالب را خلاصه‌ کنیم و بعد از آن برای هر سؤالی هم پاسخش را مشخص کنیم. مطمئناً مشاهده خواهید کرد که به سرعت کاربران بسیاری هستند که تشنه این معارف هستند و در سطح اینترنت منتشر می‌کنند.



وی همچنین افزود: موانع دیگری هم در این مسئله داریم که مثلاً هنگامی که از یک موتور جست‌وجوی آمریکایی یا صهیونیستی به نام گوگل در کشور ما استفاده‌ می‌شود، بعضی از محتوای شما را اگر گوگل مخفی کند کسی نمی‌تواند آن را پیدا کند به ‌صورتی که مردم مطلبی را جست‌وجو می‌کنند و اگر اراده گوگل این باشد که آن مطلب خوب مشاهده نشود، خوب در نهایت دیده نمی‌شود. این موانع را هم داریم که زیرساختی است و باید مسئولان بتوانند آنها را درست کنند.



منابع را با سرعت و کیفیت بهتری در اختیار کاربران قرار دهیم



مؤمن‌نسب ایجاد زیرساخت‌های مناسب را قدمی مهم و اساسی در ترویج دین اسلام و تبیین امر به معروف و نهی از منکر در فضا مجازی دانست و افزود: هر چه زیر‌ساخت‌ها مطمئن‌تر و کامل‌تر باشد ما ‌می‌توانیم پیشرفت بیشتری را در فضای مجازی داشته باشیم. یکی از اتفاقات خوبی ‌هم که می‌تواند بیفتد این‌ است که منابع را بتوانیم با سرعت و کیفیت بهتری در اختیار کاربران قرار دهیم تا آنها هم بتوانند برای پاسخ‌گویی به شبهات یا حل شبهات خودشان از این منابع استفاده کنند.

captcha