کد خبر: 1322514
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۹
محمدباقر نوبخت:

جایگاه دین، فرهنگ و اخلاق در الگوی پیشرفت برجسته است

گروه سیاسی: معاون برنامه‌‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با ذکر اینکه در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، دین، فرهنگ و اخلاق برجسته است، گفت: جایگاه اخلاق می‌تواند نقطه تمایز ما از دیگر الگوهای توسعه باشد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدباقر نوبخت، معاون برنامه‌‌ریزی ونظارت راهبردی رئیس‌جمهور، پیش از ظهر امروز، دوشنبه، 4آبان‌ماه، در مراسم تبیین راهبرد دولت در عرصه‌های مختلف که با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه دفاع ملی، در این دانشگاه برگزار شد، دانشگاه دفاع ملی را دانشگاهی منظم، منضبط و هدف محور خواند و گفت: قوه برنامه‌ریزی نظام باید دستگاه‌هایی که مطابق با اهدافشان به درستی پیش می‌روند و آنهایی که نسبت به انتظارات فاصله دارند را تمیز دهد.



وی با اشاره به سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 و ضرورت تبیین الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت عنوان کرد: دانشگاه دفاع ملی ظرفیتی کارآمد در کمک به دولت تدبیر و امید در طراحی فرایندهای گوناگون در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت دارد.



نوبخت با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری در سال‌های گذشته در جمع دانشگاهیان یزد افزود: ایشان فرمودند که به رغم طراحی و اجرای برنامه‌های متعدد توسعه هنوز یک الگوی بومی در کشور وجود ندارد، کشور چشم‌انداز دارد اما نظریه اقتصادی و اجتماعی جامعی ندارد.



معاون برنامه‌‌ریزی ونظارت راهبردی رئیس‌جمهور دراین رابطه گفت: اساتید و دانشگاهیان باید به طراحی الگوی راهبردی- بومی برنامه توسعه بر اساس چشم‌انداز نظام توجه بیشتری کنند و دانشگاه دفاع ملی از محدود مراکز دانشگاهی در کشور است که می‌تواند این مسئولیت را بر عهده گرفته و به این نیاز ملی پاسخ دهد.



سخنگوی دولت با اشاره به جایگاه قانون برنامه پنجم توسعه و همچنین سند چشم‌انداز 20 ساله کشور گفت: در این سند تصریح شده است که جمهوری اسلامی در افق 1404 کشوری توسعه یافته در سطح منطقه خواهد بود؛ در 8 سال گذشته از نظر زمانی به این هدف نزدیک شدیم ولی اینکه آیا از نظر شاخص‌ها به تحقق این سند نزدیک شده‌ایم یا نه جای بحث دارد.



معاون برنامه‌‌ریزی ونظارت راهبردی رئیس‌جمهور با ذکر اینکه در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، دین، فرهنگ و اخلاق برجسته است، اظهار کرد: جایگاه اخلاق می‌تواند نقطه تمایز ما از دیگر الگوهای توسعه باشد.



سخنگوی دولت با ذکر اینکه در منظر رهبر معظم انقلاب معنای پیشرفت با مفاهیم پیشین پیشرفت متفاوت است، افزود: اگرچه محور بودن انسان در معنای رشد و شکوفایی مد نظر ما نیز قرار دارد اما، نگاه ما به انسان با نگاه غرب به انسان متفاوت است.



معاون برنامه‌‌ریزی ونظارت راهبردی رئیس‌جمهور در بخش دیگر مطالب خود با اشاره به زمان ورود مسئله توسعه در ادبیات گفت: بعد از جنگ جهانی دوم و از سال 1950 مسئله توسعه در ادبیات وارد شد؛ در طی دو جنگ جهانی میلیون‌ها نفر کشته شدند و مصائب متعددی بر جامعه بشری فرود آمد لذا دانشمندان برای اینکه این مصائب فراموش شود در صدد برآمدند تا الگویی به جامعه بدهند و آنها را متحول کنند؛ لذا الگوی توسعه مطرح شد.



وی با ذکر اینکه ما نیازمند توسعه همه‌جانبه و متوازن هستیم، افزود: توسعه تک‌بعدی نیست بلکه ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و غیره نیز در یک الگوی توسعه باید باشد؛ توسعه پایدار، دانایی‌محور و دانش‌بنیان است، لذا این الگو با محوریت دین و متناسب با اقتصاد کشور در جهت تأمین نیازهای فردی و اجتماعی جامعه باید طراحی شود.



معاون برنامه‌‌ریزی ونظارت راهبردی رئیس‌جمهور در بخش دیگر سخنان خود به توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی با گروه 1+5 اشاره کرد و گفت: هوشمندی و شجاعت رهبر معظم انقلاب، بردباری و موقعیت‌شناسی ملت ایران و تدبیر و زیرکی تیم مذاکره‌کننده کشورمان مولفه‌های این موفقیت هستند.



وی با ذکر این مطلب که دانشگاه عالی دفاع ملی می‌تواند با توجه به موضوع توافق هسته‌ای سه راهبرد را برای جامعه فراهم کند، افزود: اگر وضع کشور از نظر محیط و شرایط به همین شکل باشد، چه کارهایی باید برای بهینه‌سازی وضعیت جامعه صورت گیرد.



سخنگوی دولت در مورد راهبردهای دیگر گفت: اگر شرایط کشور سخت‌تر شد و در 6 ماه آینده تحریم‌های کنگره بیشتر شد، در این صورت باید چگونه عمل کرد و راهبرد سوم این است که اگر شرایط کشور به گونه‌ای تغییر کرد که از ماه‌های آینده بیش از 50 الی 60 میلیارد دلار به درآمد کشور اضافه شد، آن زمان باید چگونه کشور را اداره کنیم زیرا باید برای منابع جدید فرمول جدیدی داشته باشیم.

captcha