حجتالاسلام محمدرضا چرخگر، مدرس حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: امام صادق(ع) در حدیثی فرمود همانا برای امام حسین(ع) در روی زمین نالهای ایجاد میشود که خاموشی ندارد و در همین راستا اگر جوانان از شخصیتهایی که در جریان عاشورا ایثارگری کرده و به فیض شهادت نائل آمدهاند الگوبرداری کرده و به خاطر آنها عزاداری کنند این عمل برای آنها بسیار ارزشمند خواهد بود.
وی با اشاره به عواملی که باعث شد حضرت زینب(س) در طوفان مصائب بار امت اسلامی را بر دوش کشیده و با قدرت در مقابل یزیدیان بایستد، افزود: حضرت زینب(س) بر اصل و محور تکلیفمداری حرکت کرد و چون ولی زمان یعنی امام حسین(ع) به شهادت رسیده بود و ولی پس از ایشان یعنی امام سجاد(ع) قدرت چندانی نداشت و فضای خفقان نیز در جامعه ایجاد شده بود، در خود احساس تکلیف کرد.
حجتالاسلام چرخگر ادامه داد: اگر حضرت زینب(س) پرده از جنایات بنی امیه در صحرای کربلا بر نمیداشت و آن را برای مردم بازگو نمیکرد، جنایات یزیدیان عیان نمیشد و به تعبیری کربلا در کربلا میماند اگر زینب کبری(س) نبود.
وی با اشاره به جمله ما رایت الا جمیلا از زبان حضرت زینب(س) ابراز کرد: وقتی ابن زیاد در مجلس شام و به تعبیر خود خواستار نشان دادن خفت و خاری اهل بیت(ع) و از بین بردن قیام حضرت امام حسین(ع) شد و به حضرت(س) فرمود که کار خدا را با برادرت چگونه دیدی؟ حضرت زینب(س) جمله ما رایت الا جمیلا را بر زبان جاری ساخت.
مدرس حوزه علمیه قم تصریح کرد: مفهوم این جمله این است که این زیبایی از سوی خداوند متعال است یعنی روزی لازم است که امام حسین(ع) به خاطر حفظ اسلام به شکل مظلومیتبار به شهادت رسد و روزی لازم است که امام حسن(ع) با معاویه صلح کرده و روزی لازم است که امام علی(ع) سال جانشین شود؛ بنابراین همه تحمل این سختیها به خاطر احیای دین بود زیبا است.