کد خبر: 1325805
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۹
رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد:

مدیر اسلامی با افراد متعهد و شایسته مشورت کند

گروه اجتماعی: اگر تصمیم‌گیری یک مدیر اسلامی بر اصول درستی استوار نباشد، نظام دچار خودمحوری‌ها و استبداد رأی می‌‏شود، با مشورت، عقل‌ها و تجربیات و دیدگاه‌های گوناگون به کمک هم‏ می‏‌آیند.


حجت‌الاسلام سیدعلی موسوی، رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، در رابطه با شیوه مدیریت از دیدگاه اسلام گفت: اگر تصمیم‌‌گیری یک مدیر اسلامی بر اصول درستی استوار نباشد، نظام امور به هم می‏ریزد یا دچار خودمحوری‏‌ها و استبداد رأی می‏‌شود.



وی افزود: بنابراین برای تصمیم‌گیری، ابتدا باید به‌طور دسته‏‌جمعی مسائل را از همه جوانب مورد مطالعه و بررسی قرار داد و پس از رسیدن به نتیجه و تصویب آن، اراده‏ واحدی آن را اجرا کند، در غیر این صورت هرج و مرج در جامعه به‌وجود می‌‏آید.



در تصمیم‏‌گیری‌‏ها نباید تابع ملاحظات‏ نادرست شد



وی ادامه داد: در تصمیم‏‌گیری‌‏ها نباید تابع احساسات و یا ملاحظات‏ غیر صحیح اجتماعی و سیاسی شد بلکه باید حق را لحاظ کرد همانطور که در سیره رسول خدا(ص) این گونه بود که افرادی به نام‏ «عریف» و«نقیب» را منصوب می‏‌کرد تا با گرفتن گزارش‌‏های لازم‏ از آنان و با اطلاعات کافی، تصمیم‌‏گیری کند.



رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد عنوان کرد: البته حضرت رسول اکرم(ص) در تصمیم‌‏گیری‌هایشان مشورت می‏‌کردند زیرا مشورت و تبادل نظر در کارها موجب دوری از خودرأیی و استبداد می‏‌شود.



مشورت در اداره درست یک جامعه، مهم‌‏ترین مسئله است



حجت‌الاسلام موسوی با تأکید بر اینکه مشورت در اداره درست یک جامعه، مهم‌‏ترین مسئله است، گفت: با مشورت، عقل‌ها و تجربیات و دیدگاه‌های گوناگون به کمک هم‏ می‏‌آیند تا مسائل به‌طور کامل پخته شده و از لغزش و اشتباه دور باشد؛ بنابراین انسان با هر کس نمی‌‏تواند مشورت کند چون باید با کسی مشورت کند که به خداترسی، تقوای‏ الهی، خرد، تجربه، صداقت، رازداری، خیرخواهی، فهم و شجاعت و امثال این‏ها متصف باشد و ترسو، بخیل، حریص، دروغگو، نادان و احساساتی و احمق نباشد.



رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد در پایان افزود: یک مدیر اسلامی باید صلاح و فساد امور را به‌خوبی بفهمد و در زمینه‏‌ای که با او مشورت می‌کنند، دارای علم‏ و آگاهی باشد و در این راستا از آنجایی‌که یکی از اساسی‌‏ترین مسائل در تصمیم‌گیری،‏ دوراندیشی و آینده‌نگری و توجه به عواقب و نتایج کارها است، این کار موجب می‏‌شود که از فرو رفتن در مهلکه‌ها و اقدام به کارهایی که‏ نتیجه ندارد جلوگیری و مانع از بین رفتن نیروهای مادی و معنوی و انسانی و اقتصادی شود.

captcha