بهرام شیرینکار، بازرس اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با اینکه هدایت توان و ظرفیت مردمی مؤسسات قرآنی در جهت تبیین اهداف قیام عاشورا از چه طرقی میسر میشود، گفت: باید ستادی تشکیل شده، ساماندهی، الگوگیری و کارشناسی شود و همانند آموزش روخوانی و روانخوانی، ترجمه و مفاهیم و ...، آموزشهای لازم به اعضا ارائه شود.
وی در مورد اینکه چگونه باید معضلات و مشکلات مربوط به برگزاری نشستهای علمی ـ تخصصی قیام عاشورا در مؤسسات قرآنی را حل و فصل کرد، افزود: در حال حاضر در هر مرکزی روشهای متفاوت آموزشی وجود دارد و مؤسسات قرآنی باید بتوانند در کنار آموزش قرآن، فرهنگ اهل بیت(ع) را به نمایش بگذارند.
اعزام پژوهشگران برتر به مؤسسات قرآنی
معاونت علوم قرآنی ناحیه سپاه غرب تهران اظهار کرد: یکی از دغدغههای مؤسسات قرآنی در حال حاضر نداشتن مکان آموزشی و نیروهای متخصص برای آموزش و پژوهش است و مؤسسات باید تقاضا کنند که از دانشگاهها، پژوهشگران برتر را به مؤسسات اعزام کنند تا روی موضوعات خاص پژوهش کنند و نتایج را در اختیار مؤسسات قرار دهند که در حال حاضر به دلیل هزینههای بالایی که این مراکز طلب میکنند، این امر برای مؤسسات غیرممکن است.
وی درباره اینکه آیا لازم است تا حلقههای معرفتی جهت تبلیغ حقایق نهضت عاشورا توسط مؤسسات قرآنی در هیئتهای مذهبی و دیگر نهادهای قرآنی طی ایام محرم و صفر به منظور آگاهی عموم تشکیل شود، عنوان کرد: نشست و جلسات متعدد بین کارشناسان و مسئولان مؤسسات میتواند این اهداف را اجرایی کند، مخصوصاً حوزه علمیه میتواند این راهکار را به نوع مثبت در مؤسسات قرآنی پیاده کند.
دبیر ثمنهای شهرداری منطقه 10 در رابطه با اینکه مؤسسات قرآنی چگونه میتوانند در احیای مسئله امر به معروف و نهی از منکر به عنوان مهمترین پیام عاشورا نقش ایفا کنند، اظهار کرد: مؤسسات معمولاً تعریف جامعی ندارند و فقط به عنوان مرکز قرآنی تأسیس شدهاند که بتوانند به ارائه آموزههای قرآنی بپردازند و دریافت حداقلی داشته باشند، اما در حال حاضر بیشتر به مؤسسات قرآنی به چشم مرکزی برای کسب درآمد نگاه میشود و این امر اجازه نمیدهد هدفهای کلی در جامعه اعمال شود.
ترویج فرهنگ مطالعه در سیره اهل بیت(ع)
وی تصریح کرد: اگر به هیئتها و تکایا و افرادی که در این مراسم شرکت میکنند گفته شود که باید جزوه و مطلب خاصی را مطالعه کنند و به عنوان یک رشته تحصیلی دنبال کنند، چون فرهنگسازی نشده، استقبال چندانی از این مجالس صورت نمیپذیرد.
مدیرمسئول مؤسسه علوم قرآنی متقین تهران در رابطه با نقش حوزه هنری در جهت ارائه آموزشهای مربوط به سیره، به خصوص قیام عاشورا، عنوان کرد: حوزه هنری در جهت ترویج آموزههای دینی باید نیروهای خود را به طور مستمر در این قضیه قرار دهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مؤسسات قرآنی باید تلفیق هنر و آموزههای دینی را محور برنامههای اجرایی خود قرار دهند تا بتوانند دستورات و راهنماییهای دینی را در ابعاد مختلف هنری به کار گرفته و دیدگاههای مختلف را بررسی کنند، همانطور که در زمان گذشته در برخی مراکز، داستان زندگی ائمه(ع) نوشته میشد و به صورت نمایشنامه درمیآمد و در هیئات، مطالبی که باید به عنوان سخنرانی گفته میشد، نمایش آن هم به اجرا درمیآمد.