به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، سرهنگ قهرمانی، سرپرست معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان و سرهنگ جدیدی رئیس اداره اطلاعرسانی نیروی انتظامی آذربایجان غربی صبح امروز سهشنبه، 12 آذر با حضور در خبرگزاریهای جهاد دانشگاهی از فعالیتهای این رسانه در راستای پوشش اخبار منصفانه و بیطرفانه با اهدای لوح یادبود قدردانی کرد.
در این دیدار سرهنگ قهرمانی ضمن تشکر از فعالیت خبرگزاریهای جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، اظهار کرد: رسانهها با تأثیرگذاری بر افکار عمومی نقش بسیار مهمی در تحقق امنیت اجتماعی ایفا میکنند.
وی با اشاره به اینکه در مسئله امنیت اجتماعی، احساس امینت توسط افراد جامعه مسئلهای ذهنی است و رسانهها نقش پررنگی در این زمینه ایفا میکنند، افزود: بسیاری از جرایمی که در سطح جامعه رخ میدهد به علت ناآگاهی افراد است که رسانهها از طریق افزایش آگاهیهای افراد جامعه و فرهنگسازی میتوانند پلیس و نهادهای مسئول را در این زمینه یاری دهند.
سرپرست معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی با بیان اینکه رسانهها نقش واسطه بین نهادهای مسئول و مردم را در جامعه ایفا میکنند، خاطرنشان کرد: رسانه علاوه بر اینکه باید دستاوردها و اقدامات انجام شده توسط نهادهای مسئول مانند نیروی انتظامی را به مردم انتقال دهد، بلکه باید نظرات و پیشنهادهای مردم را به نهادها منتقل کند و بدین ترتیب میتواند در رشد و تعالی جامعه نقش مهمی ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه تحقق امنیت اجتماعی یک فعالیت گروهی و همهجانبه است، افزود: قطعاً حضور مردم برای تحقق امنیت اجتماعی امری ضروری است که رسانهها با تبیین نقش و ضرورت حضور مردم در صحنه، در تحقق امنیت اجتماعی قدم برمیدارند.
وی با بیان اینکه نیاز به امنیت یکی از مهمترین نیازهای تمام جوامع بشری است، خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی این افتخار را دارد که مسئول برقرای امینت در داخل کشور است، این امر بدون همکاری عموم مردم و رسانهها امکانپذیر نیست و رسانهها و مردم در برطرف کردن این نیاز مهم جامعه مسئول هستند.
شاخصه رسانه توسعهمدار بازتاب اندیشههای متعالی است
در ادامه این دیدار امین رستمزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه رسانه در جهان امروز با توجه به قدرت و نفوذ خود هیچگونه مرز جغرافیایی خاصی برای خود نمیشناسد، افزود: مفاهیمی چون فرامرزی شدن و بسط مفاهیم از سطح ملی به بینالمللی به خاطر نقشآفرینی رسانههاست.
وی گفت: در خصوص اثرات رسانه نظرات متعددی در بحث و موضوع مؤلفههای رسانه توسعه مدار علمی بهوجود آمده است که از ابعاد مختلف قابل بررسی است و بیشتر آنها رسانه را ابزاری برای توسعه قلمداد کردهاند ولی باید گفت که رسانه خود یکی از نمودهای اهداف متعالی و بارز و عملی توسعه است.
رستمزاده ادامه داد: رسانهها نقش متفاوتی در حوزه توسعه و فرهنگسازی جوامع بر عهده دارند و توانایی درک این مسیر حرکت را به سمت توسعه جامعه سریعتر و تصاعدیتر میکند. رسانهای توسعهمدار است که در بعد محتوایی بازتاب اندیشههای متعالی و ناب مطرح در جامعه باشد.
جانشین مدیر مسئول و سردبیر خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا در استان رسانه را یکی از بخشهای حساس و مهم فرهنگساز جامعه ذکر کرد و گفت: باید فرهنگ حرکتدادن و تحریک افکار مردم به سمت توسعه و نهادینه کردن این موضوع بهعنوان یک رسالت اصیل برای رسانه نقشآفرینی کند.
وی ورود جوهری رسانهای به سوژههای قرآنی بهویژه پردازش خبری در مباحث بین رشتهای علمی و قرآنی را یکی از خلأهای استراتژی رسانههای عام ذکر و خاطرنشان کرد: در ادبیات توسعه، غولها و قدرتهای رسانهای دنیا پردازش مستقیم و یا غیرمستقیم حرفهای بر روی آنچه که ارزش اصیل و هویت معنوی جامعهشان است را در استراتژی اولویت خبری خود حتی در نهان خبرهای سیاسی و حوادث و سرویسهای به ظاهر غیر مرتبط موضوعی اساسگذاری میکنند.
معاون جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با تشریح رویکرد سرویس اجتماعی خبرگزاریهای جهاد دانشگاهی و زیرشاخههای آن سرویس که مرتبط با حوزه نیروی انتظامی نیز است، تصریح کرد: رویکرد علمی به مباحث اجتماعی در راستای آسیبشناسی هنجارها و تحکیم علمی بنیان مقدس خانواده با استراتژیهای غیر مستقیم رسانهای در تدوین سوژهها و تولید خبرهای تحلیلی و محتوایی متناسب با گفتمان جامعه هدف و استفاده از ظرفیت فکری و تخصصی اعضای هیئت علمی دانشگاهها از برنامههای کاری رسانهها در این حوزه است که خبرگزاریهای این نهاد انقلابی در این مسیر گام برمیدارند.