کد خبر: 1333789
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۰
رئیس موسسه مطالعات هند:

انقلاب اسلامی ایران اسلام را در دنیا احیا کرد

شعب خارجی: منظور عالم در دیدار با رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هند گفت: اسلام در عرصه جهانی پس از انقلاب اسلامی ایران مجدداً احیا شد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا،  منظورعالم، پژوهشگر و رئیس مؤسسه مطالعات هدفمند هند با  علی فولادی، رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو دیدار و در ارتباط با وضع کنونی مسلمانان جهان به ویژه جامعه اسلامی هند گفت‌وگو کرد.
وی ضمن درخواست همکاری در ارتباط با برگزاری سمینار بین‌المللی «بررسی میراث ابوالقاسم زهراوی در حوزه جراحی و دارو» که روزجمعه، 22 آذرماه، به مدت دو روز در دهلی‌نو برگزار خواهد شد، از شرایط کنونی جهان اسلام به‌خصوص جامعه مسلمانان هند و معضلات آن با رایزن فرهنگی کشورمان گفت وگو کرد.
منظور عالم گفت: مکاتب فکری متعدد دنیا علیه اسلام و مسلمانان جهان جوسازی می‌کنند و اسرائیل، رهبری آنان را به عهده دارد. آنها درصدد هستند که نقش اسلام و مسلمین را در عرصه جهانی هر چه کم رنگ‌تر و      بی‌رونق‌تر نشان بدهند؛ افزون بر این، اختلاف و تفرقه جامعه مسلمان در هند بر مشکلات ما افزوده و با توجه به این واقعیت‌ها ما باید برای آینده چشم‌اندازهای سازنده‌ای ترسیم کنیم.
وی افزود: خوشبختانه، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اسلام در عرصه جهانی مجدداً احیا شد و با رهنمودهای امام خمینی(ره) کارهای بسیار بزرگ و سازنده برای امت اسلام صورت گرفت.
منظور عالم گفت: وضعیت آشفته مسلمانان حاصل خود باختگی آنان پس از انقلاب صنعتی در مقابل مظاهر تمدن غرب است. تفاخر به گذشته روشن و پرافتخار بدون برنامه ریزی و تفکر برای تغییر وضعیت کنونی و ساختن آینده ای درخشان نه تنها مشکلات ما را حل نخواهد کرد، بلکه ما را دچار یک رکود دائمی می‌کند.
رئیس موسسه مطالعات هند اخاطر نشان کرد: آن چه امروز برای مسلمین مشکل‌گشا خواهد بود، حرکت در مسیر دانش اندوزی و ایفای نقش اساسی در میزان تولید علم در جهان است. در کنار این توسعه علمی، رفتار اخلاق مدارانه و ناشی از تربیت اسلامی می‌تواند چهره واقعی مسلمانان را در جهان بهبود بخشد و این هر دو، رسالت فرهیختگان، اندیشمندان و رهبران دینی جوامع اسلامی است.
در ادامه رایزن فرهنگی ایران از برپایی سمینار بین المللی بزرگداشت عالم بزرگ اسلامی ابوالقاسم زهراوی تقدیر کرد و آن را باعث یادآوری گذشته تابناک علمی مسلمانان به ویژه در علم طب برای نسل کنونی جوامع اسلامی دانست.
وی افزود:  پروژه بزرگ مطالعاتی مؤسسه مطالعات هدفمند هند درباره سناریوی آشکار جهانی و امت مسلمان؛ چالش‌ها، چشم اندازها و راهبردها یک پروژه مطالعاتی ارزشمند است و در کنار برگزاری سمینارهایی برای بزرگداشت مفاخر جهان اسلام  بسیار ضروری است تا بدین طریق برای آینده با برنامه ریزی و شناسایی مخاطرات، چاره‌اندیشی شود.
رایزن فرهنگی ایران  با توجه به درخواست مؤسسه مطالعات هدفمند از رایزنی فرهنگی برای پشتیبانی این سمینار گفت: ما در حد توان خود تلاش می کنیم تا هرگونه همکاری ممکن را با شما در برگزاری این سمینار داشته باشیم و فراخوان مقالات را نیز برای دانشگاه ها و مراکز علمی داخل ایران ارسال خواهیم کرد.

 

captcha