کد خبر: 1335969
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۷
سیدحسین هاشمی عنوان کرد:

تدوین منابع آموزشی نوین؛ مناسب‌ترین گزینه برای سطح‌بندی مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: از جمله معیارهایی که برای مؤسسات قرآنی برتر باید در نظر گرفت می‌توان به حضور مربیان برتر و سطح دانش و تجربه مدیران قرآنی اشاره کرد.


سیدحسین هاشمی، حافظ قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با این‌که سطح‌بندی مؤسسات قرآنی چه تأثیری در سرعت‌بخشی ورود قرآن‌آموزان به مرحله کسب مهارت‌های تخصصی قرآن دارد، گفت: سطح‌بندی مؤسسات قرآنی، یک نوع ارزیابی از فعالیت‌های آموزشی مؤسسات به‌شمار می‌رود، اما با توجه به پیشینه فعالیت مؤسسات، اکثر مراکز قرآنی طبق روال مشخص فعالیت‌های خود را دنبال می‌کنند و این سطح‌بندی‌ها شاید تأثیر چندانی در ارتقای سطح آنها نداشته باشد.



وی در مورد این‌که سطح‌بندی فعالیت‌های مؤسسات قرآنی باید براساس چه اصولی صورت پذیرد، عنوان کرد: از جمله معیارهایی که برای مؤسسات قرآنی برتر باید در نظر گرفت، می‌توان به تعداد کلاس‌های آموزشی، نوع شیوه‌های آموزشی، حضور مربیان برتر و سطح دانش و تجربه مدیران قرآنی اشاره کرد، اما مناسب‌ترین گزینه‌ها در اجرای طرح سطح‌بندی مؤسسات قرآنی، تدوین و گزینش منابع آموزشی نوین است.



الزام مؤسسات قرآنی نسبت به برگزاری دوره‌های تربیت مربی قرآن



مدیرمسئول مهد قرآن مینودشت با اشاره به تأثیر سطح‌بندی مؤسسات قرآنی بر فضاسازی قرآن و تقویت معلمان و مدرسان قرآن، بیان کرد: مربیان قرآن نقش مهمی در تربیت قرآن‌آموزان دارند و برای ارتقای سطح آنها باید مؤسسات قرآنی ملزم به برگزاری دوره‌های تربیت مربی و مدرس قرآن و همچنین دوره‌های ضمن خدمت شوند تا آموزه‌های قرآنی در این مراکز به‌صورت به‌روز ارائه شود.



وی در مورد این که سطح‌بندی مؤسسات قرآنی چه تأثیری بر روند شناسایی مراکز قرآنی دارد، افزود: مؤسسات قرآنی با توجه به فعالیت‌هایی که دارند شناخته می‌شوند، اگر مؤسسه قرآنی در یک منطقه از فضای آموزشی مناسب، تعداد کلاس‌های بیشتر و مربیان با تجربه‌تر برخوردار باشد، توسط افراد آن منطقه معرفی شده و مخاطبان بیشتری جذب این مرکز خواهند شد.



هاشمی با اشاره به نقش فعالیت‌های پژوهشی در سطح‌بندی مؤسسات قرآنی، بیان کرد: لازمه انجام فعالیت‌های به‌روز و برنامه‌ریزی شده در مؤسسات قرآنی، پرداختن به فعالیت‌های پژوهشی است و مؤسسات باید در کنار برگزاری دوره‌های آموزش روخوانی و تجوید قرآن به‌منظور کاربردی کردن فعالیت‌های خود، انجام پژوهش‌های قرآنی را در دستور کار خود قرار دهند.



بهره‌مندی از کارشناسان زبده در اجرای طرح سطح‌بندی مؤسسات قرآنی



وی با اشاره به چالش‌های سطح‌بندی مؤسسات قرآنی، تصریح کرد: از جمله موانع برای سطح‌بندی مؤسسات قرآنی این است که در اجرای این طرح، معمولاً به آماری که توسط مراکز قرآنی داده می‌شود، بسنده می‌کنند در صورتی که باید در اجرای این طرح از کارشناسان زبده بهره گرفته شود و فعالیت مراکز قرآنی مورد بررسی دقیق قرار گیرد.



این حافظ قرآن درباره این‌که سطح‌بندی مؤسسات قرآنی نیازمند پشتیبانی و راهنمایی مناسب از سوی چه مراکزی است، خاطرنشان کرد: مؤسسات قرآنی معمولاً غیر از برگزاری دوره‌‌های آموزشی، منبع درآمد دیگری ندارند و برای تجهیز بخش‌های مختلف این مراکز باید نهادهای قرآنی و سایر بخش‌ها و نهادهای مرتبط با مراکز فرهنگی و قرآنی در یاری رساندن به مؤسسات همت گمارند.

captcha