حجتالاسلام سیدعلی موسوی، رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، در رابطه با اصول مدیریت اسلامی، گفت: از اصول مدیریت صحیح و اسلامی، بستن راههای سوءاستفاده افراد بهویژه اطرافیان و بستگان مدیران است و در این راستا اگر زمامدار و مدیر جهت منافع شخصی خود گام بردارد دیگر هیچ چیز مانع سوءاستفاده اطرافیان و وابستگان نخواهد شد و این مسئله موجب انهدام نظامهاست.
وی افزود: امام علی(ع) پیوسته میفرمود: ای مردم کوفه، اگر من از شهر شما با چیزی بیشتر از مرکب و بار و بنه مختصر خود و غلامم، خارج شوم، خائن هستم.
وی ادامه داد: حضرت امیر(ع) در عهدنامه مالک اشتر میفرماید که مدیر باید راه تعدی اطرافیان و وابستگانش را به مردم ببندد و اجازه ندهد که به دلیل نزدیکی وابستگی، امتیازی خاص بگیرند و از امکانات عمومی برای منافع شخصی خود استفاده کنند و در این راستا از نیروی کار و امکانات جامعه به اتکای وی استفاده کنند.
به گفته رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد، مدیر باید ریشه این گونه سوء استفادهها را قطع کند که در غیر این صورت سودش برای آنان و عیب و ننگش در دنیا و آخرت برای مدیر باقی میماند.
اصلاح امور مردم مهمترین برنامه حضرت علی(ع) بود
حجتالاسلام موسوی افزود: حضرت علی(ع) پس از بیعت با مردم، برنامه خود را برای اصلاح امور اعلام کرد تا همه نسبت به هدف و برنامه و راه آن حضرت توجیه باشند؛ بنابراین عزل کارگزاران ناسالم و آنان که بدون شایستگی در پستهای بالا قرار گرفته بودند، سپردن کارها به افراد صالح و شایستهای که با داشتن شایستگی کنار گذاشته شده بودند و مقابله جدی با چپاولگران و فاسدان و آنان که با حق و عدل به ستیز برخیزند، از جمله برنامههای امام علی(ع) بود.
وی ابراز کرد: بازگشت به سیره نبی مکرم اسلام(ص)، بازگرداندن اموال به غارت رفته از بیتالمال، اصلاح نظام مالی و قطع مقرریها و بخششهای ظالمانه، اصلاح نظام حقوقی و تساوی همگان در برابر قوانین الهی و تقسیم مال به مساوات از دیگر اقدامات امام علی(ع) بود.
رئیس مرکز بزرگ اسلامی مهاباد تأکید کرد: زمامدار و مدیر باید مردم را توجیه کنند در غیر این صورت ظلمی به خود او و مردم است زیرا توجیه در امر مدیریت اساس باز کردن گرهها و برداشتن موانع و مشکلات است که با توجیه و بیان برنامهها و کارها بهوجود میآید.