عبدالله تقیپور، رئیس جهاد دانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، با تبریک آغاز هفته پژوهش، نقش تحقیق و پژوهش در آغاز و پیشرفت هر اقدامی را پایه و محوری دانست.
وی با اشاره به نقش مؤثر دانشگاهها در پیشبرد اهداف پژوهشی، خاطرنشان کرد: علاوه بر دانشگاهها مراکز علمی و تحقیقاتی نیز در راستای انجام پژوهشهای علمی نقش بسزایی دارند.
تقیپور همچنین موفقیتهای جهاددانشگاهی در عرصههای علمی و پژوهشی را یادآور شد و گفت: جهاد دانشگاهی تاکنون پژوهشهای بنیادی، کاربردی و مقطعی مؤثری در بخشهای مختلف صنعت، خدمات و کشاورزی انجام داده، به طوری که این نهاد در تولید علم جایگاه ویژهای را بهدست آورده است.
وی همچنین نبود الگو و دستورالعمل مناسب برای بهرهبرداری از اقدامات پژوهشی در بخشهای دولتی و خصوصی، عدم باور در مدیران به پژوهش و همچنین داشتن نگاه هزینهای و نه سرمایهای به پژوهش را از مهمترین چالشهای پیش روی فعالیتهای پژوهشی عنوان کرد.
لزوم انجام پژوهشهای کاربردی بر اساس نیازهای جامعه
تقیپور با تأکید بر لزوم انجام پژوهشهای کاربردی بر اساس نیازهای روز جامعه، تصریح کرد: چنانچه پژوهش جایگاه خود را در الگوی کسب و کار بهعنوان یک مرحله ضروری پیدا کند بهطور قطع به تناسب نیاز برای آن نیز هزینه خواهد شد.
وی افزود: پژوهش یک کالای لوکس و تنها برای گرفتن ژست علمی نیست بلکه پژوهش یک کالای مورد نیاز برای پیشرفت و توسعه کسب و کار است که میطلبد برای آن در راستای رسیدن به هدف مطلوب هزینه کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری برنامهریزی، طراحی الگو و دستورالعمل با ضمانت اجرایی برای استفاده از پژوهش و همچنین تنظیم و ابلاغ قوانین و مقررات کامل و نه به شکل ناقص فعلی و نظارت بر اجرای این قوانین را از مهمترین راهکارهای رفع اجرایی نشدن پژوهشهای علمی در راستای رسیدن به پیشرفت در همه عرصهها برشمرد.