شاهین محمدصادقی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه افراد در زمان بیماری خود دغدغهای به جز رنج بیماری نباید داشته باشند، عنوان کرد: مجلس، دولت، بیمهها و وزارتخانههای بهداشت و رفاه هیچگاه نتوانستهاند به خوبی به منویات ایشان در این حوزه عمل کنند و فاصله بین نیاز جامعه تا آنچه که انجام و پرداخت شده بسیار زیاد است و باید بیشتر از این تلاش کنیم.
شرکتهای بیمهای در اجرای قانون بیمه همگانی کوتاهی کردهاند
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه شرکتهای بیمهای در اجرای قانون بیمه همگانی کوتاهی کردهاند، بیان کرد: اجرای قانون یعنی ضابطهمند شدن و ضابطهمند شدن هم دست قدرت مانور شرکتهای بیمهای را کم میکند، بنابراین آنها نیز سعی میکنند که آزاد باشند تا به هر شکلی که خواستند مانور بدهند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه این قانون پاسخگویی را بالا میبرد، نظارت بیشتری را میپذیرد و دست مدیران اجرایی را تا اندازهای میبندد بنابراین شرکتهای بیمهای خیلی راغب به این کار نیستند.
قیمت تمام شده خدمات پزشکی با قیمتی که از طرف دولت پرداخت میشود همخوانی ندارد
محمدصادقی با تاکید بر اینکه بیمهها نیز بخشی از مشکل هستند اما تمامی مشکل نیستند، اظهار کرد: امروزه با عدم تعرفه واقعی روبه رو هستیم، یعنی قیمت تمام شده خدمات پزشکی با قیمتی که از طرف دولت پرداخت میشود همخوانی ندارد و باید مقدار بسیاری بیشتری و حتی بعضا دو تا سه برابر پول در اختیار سیستم متولیان بهداشت و درمان قرار بگیرد تا پاسخگویی نیازهای واقعی جامعه باشد.
برخی بیمهها از محل اعتبارات درمانی افراد تحت پوشش خود سرمایه گذاریهای دیگری میکنند
وی با بیان اینکه تا زمانی که ورودی درمان از نظر اعتبار خیلی جوابگو نباشد قاعدتا خروجی آن هم باید به همان میزان و یا بیشتر کاستی داشته باشد، تصریح کرد: در همین اعتبارات کمی هم که در اختیار بخش بهداشت و درمان قرار میگیرد متاسفانه بیمهها خوب عمل نمیکنند و خبرهایی بعضا به گوش ما میرسد که برخی بیمهها از محل اعتبارات درمانی افراد تحت پوشش خود سرمایه گذاریهای دیگری میکنند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: ممکن است این سرمایه گذاری به قصد جبران نیازها باشد ولی عملا از کیسه بیمه شدهها پرداخت میشود که این موضوع باید اصلاح و بیمهها باید مراقبت بیشتری از بیماران کنند.
وی تاکید کرد: تا اندازهای به این امر نظارت شده ولی همه آنچه که باید انجام شود در این نظارتها معلوم شد که انجام نشده است که آن هم دلایلی دارند از جمله اینکه ورودی به صندوقهای بیمه را کافی نمیدانند و در نتیجه پاسخ آنها این است که خروجی متناسبی ندارند.
علل همپوشانی بیمهها
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به مقوله هم پوشانی بیمهها نیز اشاره کرد و گفت: فردی روستایی دارای بیمه روستایی است، فرزند آنها ممکن است کارمند مجموعهای باشند که والدین خود را بیمه میکند از سوی دیگر ممکن است این افراد تحت پوشش بیمههای خاص از جمله فرهنگیان و طلایی نیز باشند که با این اوصاف چنین افرادی تحت پوشش سه بیمه هستند ولی در عین حال افرادی بسیاری نیز وجود دارند که تحت پوشش هیچگونه بیمهای نیستند.
تعرفهها واقعی نیست و قیمت تمام شده خدمات از جانب دولت لحاظ نمیشود
وی همچنین در بخش بعدی سخنان خود با تاکید بر اینکه امروزه تعرفهها واقعی نیست و قیمت تمام شده خدمات از جانب دولت لحاظ نمیشود، اضافه کرد: این موضوع باعث میشود کار کردن با تعرفههای دولتی خیلی سود ده نباشد بلکه ضرر ده هم خواهد بود و عملا این موضوع زمینه نظارت دستگاههای نظارتی را بر بیمهها و بخش خصوصی از بین میبرد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: اگر ابزار کار به خوبی فراهم شود یعنی ما به اندازه کافی پول پرداخت میکردیم و به اندازه کافی پاسخ میخواستیم مطمئنا به اندازه کافی میتوانستیم به این مبحث نظارت کنیم، ولی چون به خوبی پول نمیدهیم غالبا این بخش متورم میشود.
محمدصادقی در بخش پایانی سخنان خود گفت: با چنین وضعیتی بیمارستانهای خصوصی متورم میشود و نه تنها تابع تعرفههای واقعی تمام شده نیستند بلکه متاسفانه بعضا عددهای بسیار بیشتری را مطالبه میکنند که تحمل آن برای مردم ساده نیست.
قانونی که 2 دهه خاک خورد و به جایی نرسید/ 13 میلیون ایرانی دفترچه بیمه ندارند
نانوشتههایی که چوب لای چرخ ایجاد بانک اطلاعاتی بیمهها گذاشت