اسماعیل اسدی، رئیس دانشگاه شهرکرد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، با اشاره به 27 آذر روز وحدت حوزه ودانشگاه این روز را به همه تلاشگران این عرصه تبریک گفت و انقلاب اسلامی را الگوی وحدت و انسجام در جهان دانست.
وی اظهار کرد: قبل از انقلاب هیچگونه ارتباط و تعاملی بین حوزویان و جامعه دانشگاهی وجود نداشت که با تبلور انقلاب اسلامی بحث وحدت حوزه و دانشگاه از سوی امام خمینی(ره) بهعنوان یک نیاز اساسی جامعه مطرح شد.
اسدی حاکم کردن فرهنگ اصیل اسلامی را هدف اصلی انقلاب ملت ایران دانست و افزود: ایجاد یک جامعه آرمانی متناسب با فرهنگ اصیل اسلامی و دینی هدف اصلی انقلاب اسلامی است که دستیابی به این هدف تنها با وحدت میان آحاد مختلف جامعه صورت میپذیرد.
وی علم و دین را پایههای اصلی یک جامعه اسلامی دانست و افزود: حوزه و دانشگاه بهعنوان متولیان اصلی دینی و علمی در کشور باید با اتحاد و هبستگی میان یکدیگر جامعه را به سمت آن هدف آرمانی که حاکمیت فرهنگ اصیل اسلامی و اخلاقی است نزدیک کنند.
اسدی افزود: حوزه و دانشگاه دو بال علمی و دینی در کشور هستند که بهواسطه اتحاد و هماهنگی و تعامل سازنده میان آنها جامعه آرمانی و مطلوب اسلام رقم خواهد خورد و این دو هرگز از هم تفکیک نخواهند شد.
وی با تأکید بر لزوم همکاری و ارتباط تنگاتنگ حوزه و دانشگاه با یکدیگرتصریح کرد: حوزه و دانشگاه باید در راستای یک هدف مشخص و آن هم گسترش علم دینی در جامعه اسلامی و جهانی تلاش کنند و دغدغه اسلامی و دینی کردن علوم را در دانشگاهها داشته باشند.
اسدی با تأکید بر تعامل سازنده و پیوسته حوزه و دانشگاه در راستای رسیدن به الگوی اسلامی در جامعه تصریح کرد: حوزه و دانشگاه به هیچ وجه از هم تفکیکپذیر و جداشدنی نیستند؛ چرا که دو بال غنی و ارزشمند علمی و دینی در اختیار آنها است و باید بهواسطه آن اسلام ناب و الگوی اسلامی صحیح در جامعه ترسیم و پیادهسازی شود.
وی وحدت حوزه و دانشگاه را وحدت در محتوا و هدف عنوان کرد و گفت: وحدت میان حوزه ودانشگاه، وحدت در برنامههای تحصیلی و آموزشی نیست بلکه محتوا و اهداف والای اسلامی و دینی در این شعار و وحدت مورد توجه و تأکید است.
وی با بیان اینکه علم باید در خدمت دین باشد، تصریح کرد: علم و دانش در دانشگاهها و مراکز علمی باید با خروجی رساندن دانشجویان به کمال دینی و اسلامی همراه باشد و در غیر اینصورت هیچ تفاوتی با علوم رائج غربی و جهانی نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه جهان در معرض یک خطر و تهدید بزرگ قرار دارد، تصریح کرد: ورود علوم ارتباطی و دیجیتالی جدید در جهان بدون هیچ نیازسنجی و نظارت صحیح و دقیق انحراف و تضعیف فرهنگ اصیل در جوامع و کشورها را بهدنبال خواهد داشت.
وی علم در جهان را ابزاری برای سلطه و تضعیف فرهنگ ملتها دانست و بر مدیریت صحیح و مقابله با این تهاجم فرهنگی در کشور به پشتوانه نیروی عظیم دانشجویی و حوزوی تأکید کرد.