کد خبر: 1345084
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۲

پای پیاده تا کوی یار/ کربلا غرق شور حسینی است

گروه بین‌الملل: شیعیان هر ساله در آستانه اربعین حرکت به سوی کربلا را با عطش زیارت مرقد مطهر امام حسین(ع) آغاز می‌کنند، امسال این حرکت با پای پیاده عاشقان حسین(ع) و همگامی زائرانی از داخل و خارج عراق چهره معنوی خاص خود را دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «صوت العراق»، شیعیان هر ساله در آستانه اربعین حسینی حرکت به سوی کربلا را با عطش زیارت مرقد مطهر امام حسین(ع) آغاز می‌کنند، امسال این حرکت با پای پیاده عاشقان حسین(ع) و همگامی زائرانی از داخل و خارج عراق چهره‌ معنوی خاص خود را دارد.
اولین کاروان پیاده عاشقان امام حسین(ع) اول ماه صفر از استان «بصره» روانه کربلا شد و دیگر استان‌های عراق نیز این حرکت را ادامه داده و در میان تدابیر شدید امنیتی عازم این شهر شدند و در بیشتر این استان‌ها از سه‌شنبه گذشته، 26 آذر، تعطیل رسمی اعلام شده است.
کاروان‌های خدمت به زائران نیز در مسیر پیاده‌روی زائران حسینی به سمت کربلا فعال هستند و با وجود سرمای هوا به صورت شبانه‌روزی به زائران خدمت ارائه داده و تمام تلاش خود را در این راستا به کار گرفته‌اند. 
گزارش‌ها همچنین از داوطلب‌شدن جوانان استان «واسط» عراق برای نظافت مسیر پیاده‌روی زائران حکایت دارد، یکی از جوانان داوطلب می‌گوید: 204 تن از جوانان(دختر و پسر) در این طرح شرکت کرده‌اند، تعدادی از مسئولان از جمله معاون استانداری واسط، رئیس شورای استانی این استان و معان امور اداری استانداری نیز در این طرح حضور دارند. آن‌ها ما را تشویق می‌کنند و کیسه‌های بزرگی برای جمع‌آوری زباله‌ها در اختیار ما قرار داده‌اند و دو دستگاه خودرو نیز از شهرداری واسط برای این کار اختصاص یافته است.


ورود زائرانی از کردستان عراق به کربلا برای زیارت حرم حسینی


اداره اوقاف شیعیان در «دیالی» عراق نیز اعلام کرده است: نخستین گروه زائران حسینی از اقلیم کردستان و کرکوک به دیالی رسیده‌اند، این گروه قصد زیارت مرقد امام حسین(ع) را دارند و تعدادشان بیش از 3 هزار تن است.
سعدون زبیدی، رئیس اداره اوقاف شیعیان استان دیالی می‌گوید: این نخستین بار است که زائرانی از اقلیم کردستان از مسیر «بعقوبه» عازم کربلا می‌شوند، زیرا این مسیر سال‌های گذشته به خاطر خشونت طایفه‌ای و سیطره گروه‌های خشونت‌طلب مسیر آرامی برای تردد زائران نبود.
مروان محمود، از اهالی «سلیمانیه» می‌گوید: ما امروز از مسیر دیالی برای احیای مراسم اربعین عازم کربلا هستیم، تأمین امنیت مسیرهای «جبال حمرین»، «الخالص» و ناحیه «هبهب» که زمانی دژ اصلی ابومصعب زرقاوی، رئیس تشکیلات القاعده بود، بسیار خوشحال‌کننده است، وی در همین منطقه به هلاکت رسید.
شورای استانی «میسان» نیز اعلام کرده است: اهالی این استان برای مراسم اربعین عازم کربلا شده‌اند، بیشتر محله‌ها و منازل استان خالی از سکنه شده، گویی که شهر «شهر ارواح» است.

ویژه‌برنامه‌های قرآنی برای زائران در مراسم اربعین


اجرای برنامه‌‌های قرآنی در مسیر پیاده‌روی زائران حسینی نیز جالب توجه است، دارالقرآن آستان حسینی مجری این فعالیت‌ها است و کاروانی متشکل از 100 دانشجو از 10 دانشگاه عراق را مسئول اجرای این برنامه‌ها کرده، این کاروان از سیزدهم صفر خدمت‌رسانی به زائران را آغاز کرده است.
مسئول واحد تبلیغ بین‌المللی قرآن دارالقرآن آستان حسینی می‌گوید: این کاروان به پذیرایی از زائران و دادن صبحانه، ناهار و شام به آنان اقدام کرده است، توزیع بروشورها و آثار مکتوب قرآنی در میان زائران با هدف تشویق آنان به تمسک به قرآن و غافل‌نشدن از کلام وحی از دیگر فعالیت‌های این کاروان است.
به گفته منتظر المنصوری، طرح تصحیح قرائت سوره «حمد» از فعالیت‌های این کاروان دانشجویی بوده و دانشجویان در طرح اهدای خون نیز مشارکت فعالی داشته‌اند.


کاروان «مشاة»(زائران پیاده)؛ عاشقان عزادار حسینی از قاره‌های مختلف جهان


حضور زائران حسینی از قاره‌های مختلف جهان نیز در این محفل معنوی در قالب کاروان «مشاة»(زائران پیاده) چشم‌گیر است، این کاروان که متشکل از عاشقان عزادار حسینی و دوستداران اهل بیت(ع) است، ابتدا در نجف و مرقد مطهر امیرالمؤمنین، حضرت علی(ع)، حضور یافتند تا قبل از حضور در کربلای حسین، اربعین سرور و سالار شهیدان را به پیشگاه مولای متقیان تسلیت بگویند.
احمد سالاری، مسئول کاروان مشاة که از شهر مقدس قم عازم عراق شده است، می‌گوید: این کاروان با نظارت آیت‌الله العظمی سید‌محمد سعید حکیم در قم، راهی عراق شده است، در این کاروان زائرانی از 58 کشور جهان از قاره‌های آفریقا، اروپا، آمریکا و آسیا حضور دارند.
به گفته سیدعادل مهدی الحکیم، مسئول و هماهنگ‌کننده کاروان بین‌المللی مشاة این کاروان متشکل از سیصد و پنجاه زائر از قاره‌های مختلف جهان است که برای پنجمین سال متوالی به زیارت مرقد مقدس علوی مشرف شده‌اند و پس از زیارت و تسلیت اربعین حسینی به مولای متقیان، با پای پیاده از نجف عازم کربلا شدند.
گزارش‌ها همچنین حاکی از حضور کاروان‌هایی از ایران، کویت، عربستان، لبنان، بحرین، پاکستان، سوئد، آلمان، روسیه، هند و افغانستان در کربلا است؛ حضوری چشم‌گیر و عاشقانه که تلاش‌هایی دو چندان برای حفظ امنیت جان زائران را می‌طلبد و نیازمند تدابیری خاص از سوی مسئولان عراقی است تا زیارتی ایمن و بدون کمترین تلفات جانی در اربعین حسینی را شاهد باشیم، هر چند که این روزها از دور و نزدیک خبر وقوع انفجار‌های تروریستی در صفوف زائران حسینی عازم کربلا به گوش می‌رسد.

captcha