حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی واعظموسوی، کارشناس مذهبی و استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: نباید نرمافزارهای قرآنی کودکان بهگونهای باشد که مفاهیمی در ذهن کودک القا کند که اگر بچهای مادرش را اذیت کرد به جهنم میرود. جهنم را باید همانطور که در دعای کمیل گفته شده «لَجَعَلْتَ النّارَ کُلَّها بَرْداً وَ سَلاما»ً معرفی شود. یعنی به کودکان گفت که جهنم برای معاندین است یعنی کسانی که بشریت را با بمبها میکشند، جنگ به راه میاندازند، اینها کودکان را سر میبرند، مادر و پدرها را میکشند و جان صدها هزار نفر را میگیرند؛ اینطور باید برای کودکان جهنم القا شود. تا آنها بفهمند که جهنم برای چه افرادی است.
محتوای نرمافزارها قرآنی نباید ترس از جهنم را در کودک ایجاد کند
این کارشناس مذهبی با اشاره به محتوای تولید شده در نرمافزارهای موجود در بازار گفت: به علت اینکه کودک، مکلف نیست، پس نباید در محتوای تولید شده نرمافزارها، ترس از جهنم را در وجود کودک ایجاد کرد.
وی با اشاره به وظایف خانوادهها در اشاعه فرهنگ قرآنی و استفاده کودکان از نرمافزارهای قرآنی گفت: خانوادهها در حوزه نرمافزارهای قرآنی و دینی کودکانشان باید وظیفه خود را انجام دهند. همانطور که برای خرید بهترین نوع برنج جستوجو میکنند و یا در خرید لباس برای کودکانشان محصول معروف و بهروزی را انتخاب میکنند؛ باید همینطور به خوارک فکری کودکانشان اهمیت دهند؛ جستوجو کنند که بهترین محصول قرآنی را در زمینه فکری برای کودکانشان پیدا کنند.
این کارشناس مذهبی افزود: خانوادهها خوراکهای خوبی در زمینه قرآنی به کودکانشان نمیدهند و هر محصول نرمافزاری را بدون در نظر گرفتن کیفیت آن در اختیار کودکانشان قرار میدهند. امام حسن مجتبی(ع) میفرمایند: من تعجب میکنم از کسی که برای خوراک جسمش اینقدر حساس است ولی برای خوراک روحش حساسیت نشان نمیدهد.
واعظموسوی خاطرنشان کرد: باید مردم را نسبت به خوراک روح کودکانشان حساس کرد. قبل از انقلاب، متدینین روی خوراک فکری کودکانشان خیلی حساس بودند اما بعد از انقلاب عدهای آن را رها کردند. حساسیتها در این زمینه کم شده و مطمئنا آثار منفی خودش را خواهد گذاشت.
زیبایی بهشت در نرمافزارهای کودکان به نمایش درآید
استاد حوزه و دانشگاه در رابطه با نمایش زیبایی بهشت و تشویق به خوبیها در نرمافزارهای قرآنی کودکان بیان کرد: اگر بتوان بهشت و نعمتهای بهشت را بهگونهای در نرمافزارهای قرآنی کودکان طراحی کرد، که آمیخته با صداهای زیبا و مربوط به آن فضا باشد و فضای بهشت را برای کودکان ترسیم کند، آنان را تشویق به خوب بودن و زندگی زیبا داشتن هدایت خواهد کرد.
وی همچنین در رابطه با نشان دادن جهنم در نرمافزارها افزود: اگر جهنم را بخواهیم در نرمافزارها و برای کودکان ترسیم کنیم باید طوری باشد که کودک احساس و یقین کند که جهنم برای انسانهای ستمکار و ظالمی است که انسانهای دیگر را میکشند و آنها را مورد اذیت و آزار قرار میدهند و ضد انسانیت هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: نباید در رابطه با گناهکردن در نرمافزارهای کودکان به گونهای القا شود که اگر دروغی گفتید وارد آتش جهنم میشوید. اینطور نباید به کودک القا شود. بچه گاهی دروغ نمیگوید اما با تخیلش چیزی را میگوید که مادر بیتجربه هم بدون آگاهی به او میگوید که تو دروغ میگویی.