محمد امید، قائم مقام معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: استعدادسنجی در زمینه اشتغالزایی برای خانوادههای تحت حمایت کمیته امداداز طرحهایی است که بیوقفه در حال اجرا شدن است.
وی افزود: طرحهای اشتغال باید با توجه به نیازسنجی همچنین تواناییهای مددجویان در هر یک از استانها اجرایی شده و طبق فعالیتهای بومی منطقه صورت گیرد.
تولید ناخالص ملی از مشاغل خرد
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور با تأکید بر ایجاد مشاغل خرد برای خانوادهها، اظهار کرد: آزادی عمل بیشتر، عدم نیاز به دانش فنی پیچیده، میزان ریسکپذیری کم، پیشگیری از مهاجرت بیرویه روستاییان به شهرها از مزایای حمایت از مشاغل خرد است که نتایج خوبی در زمینه خودکفایی مددجویان دارد.
امید با بیان اینکه 60 درصد تولید ناخالص ملی از مشاغل خرد حاصل میشود، اضافه کرد: در صورت برنامهریزی اصولی و صحیح و همچنین حمایت بانکها در پرداخت تسهیلات میتوان برای بسیاری از مددجویان از طریق طرح مشاغل خرد شغل ایجاد و آنان را به خودکفایی رساند.
اعتماد مددجویان نسبت به نهاد حمایتی
وی بر حفظ عزت نفس مددجویان نیز تأکید کرد و گفت: طی برنامهریزیهای صورت گرفته در سال جاری بالغ بر 120 هزار مددجوی کمیته امداد به خودکفایی رسیده و در این مسیر سعی شده تا مددجویان با شرایط روحی مناسب شغل دلخواه خود را انتخاب و با برنامهریزی صحیح پس از خودکفایی از دایره حمایتی کمیته امداد خارج شود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور در ادامه با اشاره به انتظارات مددجویان از کمیته امداد در بحث اشتغال و اعطای تسهیلات، اضافه کرد: امیدواریم با تعامل و همکاری بیشتر از سوی امدادگران و بانکها بتوانیم به این انتظارات جامه عمل بپوشانیم و اعتماد مددجویان نسبت به این نهاد حمایتی را از دست ندهیم.
وی اعتمادسازی را یکی از مؤلفههای مهم در پیشبرد بهتر برنامهها و روند خودکفایی مددجویان معرفی و گفت: سعی داریم با همکاری متقابل با بانکها در فرصت باقی مانده از سال بتوانیم به تعهدات خود در بخش خودکفایی 120 هزار نفر از مددجویان عمل کنیم.