حجتالاسلام والمسلمین علی مقنی، مدیر دفتر قرآن و عترت حوزههای علمیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: یکی از برنامههای اصلی دفتر قرآن و عترت حوزههای علمیه، برگزاری مسابقات قرآن و حدیث در بین طلاب و روحانیون سراسر کشور است.
وی افزود: امسال مسابقات قرآن و حدیث در حوزه با تاخیر برگزار میشود که این تاخیر برای بسیاری از طلاب و مدیران حوزوی نیز سوال برانگیز بود؛ ولی در حقیقت تاخیر در برگزاری این مسابقات که در اردیبهشتماه سال آینده برگزار میشود، به دلیل افزایش کیفیت این مسابقات بوده است.
مدیر دفتر قرآن و عترت حوزههای علمیه تصریح کرد: پس از برگزاری دوره پیشین این مسابقات، گروه بررسی کیفی این مسابقات در دفتر قرآن و عترت تشکیل شد و مقرر شد که اگر قرار باشد مسابقات با شکل سابق و بدون افزایش کیفی همراه باشد از این روند جلوگیری شود.
وی افزود: بر این اساس و پس از آسیبشناسی صورت گرفته مقرر شد به منظور دستیابی به اهداف عالیه این مسابقات که همان افزایش برنامههای قرآنی و حدیثی در مدارس علمیه است، برنامههای فرهنگی و آموزشی در حاشیه این مسابقات برگزار شود.
برپایی کرسیهای تلاوت معناگرا در حوزههای علمیه
حجتالاسلام مقنی، تصریح کرد: پس از برگزاری جلسات متعدد رویکردی خاص در زمینه عمل به فرامین مقام معظم رهبری، اتخاذ شد که بر این مبنا، قرار است از سال آینده، مبحث قرائت معناگرا در حوزه به شکل رسمی دنبال شود.
وی گفت: در همین راستا، در مرحله مقدماتی و پیشنیاز و آمادهسازی دهه فجر، کرسیهای تلاوت معناگرا در حوزه علمیه ایجاد خواهد شد؛ در همین رابطه این بحث در استانهای مختلف کشور نیز پیگیری میشود که از اولین این استانها میتوان به استان مرکزی اشاره کرد.
اعزام اساتید حفظ قرآن به استانها
مقنی یادآور شد: در بخش ارتقای حفظ قرآن در استانهای مختلف کشور، برای هر استان اساتید حفظ قرآن اعزام شدهاند و کارگاههای قرائت و حفظ نیز با نظارت دفتر مرکزی در قم در استانهای مختلف کشور برگزار میشود.
مدیر دفتر قرآن و عترت حوزه اظهارکرد: بخش تفسیر و آموزشهای تخصصی در زمینه تفسیر قرآن کریم در حوزههای علمیه به شکل جدیتر از سابق پیگیری خواهد شد و مسابقات تخصصی نیز در این زمینه برگزار خواهد شد.