به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نخستین اجلاس نماز یاوران محلات شهر تهران امروز، 16 دیماه، از ساعت 9:30 از سوی معاونت امور اجتماعی شهرداری تهران با حضور حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، ایازی، معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و حجتالاسلام امرودی، قائم مقام این معاونت در تالار ایوان شمس برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید و اجرای تواشیح در مدح رسول اکرم(ص) آغاز و با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین امرودی، قائم مقام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ادامه یافت.
وی با تأکید بر اینکه با ایجاد کانونهای نمازیاوران به دنبال ایجاد محلهای هستیم که افراد ساکن در آن بتوانند در کنار یکدیگر در محیطی سالم زندگی کنند، اظهار کرد: اعضای محله باید خودشان محله را به صورت سالم اداره کنند و منتظر دیگران نباشند تا کاری برای آنان صورت دهند. افراد جامعه ما از کودکی تمرین خواستن نکردهاند و بیشتر منتظر کمک و اقدامات دیگران هستند.
صفهای نماز؛ عاملی برای با هم بودن
حجتالاسلام امرودی احیای نماز را پیامی برای سلامت محله دانست و گفت: فضای شهر باید به گونهای باشد که افراد با حضور در کوچهها و خیابانها به یاد خداوند بیفتند و این چنین از سلامت معنوی و روحی بهرمند شوند.
در بخش دیگری از این مراسم حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز به بیان مطالبی برای مسئولان کانونهای نماز یاوران پرداخت و گفت: اگر در سرای محلات دهها برنامه مختلف و متعدد آموزشی اجرایی کنید اما برای آخرت مردم کاری نکرده باشید در واقع نتواستهاید قدم مؤثری برداشته باشید. سعی کنید با حضور در کانونهای نماز یاوران دلال خیر شوید و با استفاده از امکانات جوانان را به اقامه نماز مشتاق کنید.
از افرادی که حرفشان تأثیرگذار است استفاده کنید
حجتالاسلام قرائتی بر ضرورت استفاده از ایام ولادت و شهادت ائمه معصومین(ع) به منظور ترویج فرهنگ نماز تأکید و تصریح کرد: تلاش کنید از افرادی که حرفشان تأثیرگذار است و در میان جوانان جایگاه ارزندهای دارند برای اثرگذاری بیشتر استفاده کنید. همچنین در فعالیتهای خود نقش مساجد را بزرگ جلوه دهید و به جای اینکه به فکر تبلیغ کاری که از سوی شهرداری صورت گرفته است باشید، سعی کنید این برنامه و خدمات را مرتبط با مساجد معرفی کنید.
از خدمات شهرداری برای ترویج دین استفاده کنیم
حجتالاسلام قرائتی از مسئولان کانونهای نماز یاوران که از امکانات شهری، سواد و انگیزه برخوردار هستند خواست تا از راه محبت شروع به جذب جوانان کنند و گفت: در قرآن کریم 115 بار کلمه دنیا و 115 بار کلمه آخرت ذکر شده است و این نشان میدهد که باید از دنیا به آخرت رسید، بنابراین بهتر است از خدمات شهرداری برای ترویج دین استفاده کنیم و به کارهایمان رنگ الهی دهیم.
تهران؛ شهری برازنده امالقرایی جهان اسلام
در بخش پایانی این مراسم حمید کیانی، معاون برنامهریزی ادارهکل فرهنگی شهرداری تهران به تبیین اهداف، چشم انداز و راهبردهای پیش روی کانونهای نماز یاوران پرداخت و گفت: تهران شهر توحیدی، شهر برخوردار از ایمان، معنویت و فضائل اخلاقی، شهری با شهروندان راغب مشتاق و سبقت گیرنده در اجرای فرائض و مقید به احکام الهی و نمونه خیرخواهی در سایه تحقق حاکمیت دینی و جامعه اسلامی و شهری برازنده ام القرایی جهان اسلام است.
وی کانونهای نماز یاوران محلات شهر تهران را تشکلی مردم نهاد دانست که در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری به منظور ترویج و توسعه فرهنگ نماز از منظر آیات الهی، روایات، سیره رسول اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) با فعال سازی ظرفیتهای مردمی و ارتقای سرمایههای انسانی و اجتماعی محلات شهر تهران به گسترش معنویات، اشاعه هنجارها، بسط ارزشهای معنوی و رواج سبک رندگی شایسته ایرانی اسلامی میپردازند.
وی از جمله راهبردهایی که باید مدنظرکانونهای نماز یاوران قرار گیرد را افزایش مستمر آگاهی مردم نسبت به آثار، آداب و احکام نماز و نقش و مسئولیت افراد در قبال خود، خانواده و اهالی محل و هم نوعان ارزیابی و عنوان کرد: تشکیل اتاق فکر به منظور بهرهگیری از دیدگاههای صاحب نظران در نظام برنامه ریزی کانون و تطابق برنامهها با مأموریتهای ذاتی و محوله و تدوین شرح اهداف و برنامه عملیاتی باید مد نظر قرار گیرد.
ضرورت تشکیل مستمر جلسات حلقهها و کارگروهها
وی همچنین بر ضرورت تشکیل مستمر جلسات حلقهها و کارگروهها و فعال سازی اعضا، معرفی مساجد به عنوان رکن اصلی هویت محله و تولید و ارائه محتوای مناسب برای هر محله نیز تأکید کرد.